Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Xbox nie może połączyć się z Xbox LIVE

LaterToe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pewien problem a dokładniej: Mam xboxa 360 slim z dyskiem 250gb no i 2dni temu grałem wszystko działało normalnie. Xboxa wyłączyłem koło 24-1.00 no wtedy troche na kompie i do spania. Rano się budzę chcę zagrać ponownie a tu wyskakuje, że xbox nie może połączyć się z Live'm więc wszedłem w zakładkę spróbowałem połączenia i ixbox łączy się kolejno z:

Xbox 360-->Router--->Internet a w momencie gdy ma się łączyć z Xbox Live to wyskakuje błąd.

Próbowałem bezprzewodowo jak i za pomocą kabla ale kompletnie nie pomaga.. Może ktoś z was miał tego typu problem ? Liczę na szybką pomoc..

Opublikowano

Spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne sieci i napisz czy możesz się połączyć. ( Tylko nie ustawienia fabryczne konsoli )

Opublikowano

Ustawiłem fabryczne sieci no i dalej to samo.. Robiłem już formata konsoli, resetowałem router próbowałem podłączyć xboxa bezpośrednio pod modem nie pod router.. Bezprzewodowo lub za pomocą tego kabla (Zapomniałem nazwy ;3) No i za każdym razem leci kolejno: Router-->Internet no i jak idzie do Live to boom i niepowodzenie. Byłem w salonie no i tam normalnie Router-->Internet-->Live..

Nie wiem czy jest taka możliwość ale może yy no nie wiem jakieś porty poblokowane?

Internet to 50mb/s od firmy która zajmuje się wyłącznie netem.. Możliwe, że to coś u nich? chociaż wątpię bo z routerem i internetem łączy się normalnie..

Opublikowano

Przypisz Xboxowi adres IP na sztywno, wejdz na strone routera i odblokuj porty podajac adres IP Xboxa.

ruch_13.jpg
Opublikowano

Maja1920 próbowałem wszystkiego co tam jest. 10pkt przeskoczyłem itd. Raz przy odpaleniu xboxa włączyło się normalnie wyskoczyło, że jestem połączony ale po chwili jak sprawdziłem połączenie sieciowe to znowu to samo..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...