Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Szybsze wczytywanie gry

Truskawen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie - czy da się coś zrobić, aby Lol wczytywał się trochę szybciej? Mam dosyć stary komputer(taki woodenPC ;>) i gra włącza mi się przy ok. +-30 sekundzie gry.(czasami włącza się przy 5 s). Jest jakiś sposób? Proszę o pomoc.( Nie rozważam kupna nowego komputera ).

Opublikowano

Ale tak starasznie taki wooden PC jak to piszesz masz ? Bo może być tak,że po prostu masz zaśmiecony komputer i ci wolniej chodzi..

Zalecane:

System Windows XP lub nowszy

Procesor 3 Ghz

RAM 1 GB

Grafika GeForce 8800 lub lepsza

Wolne miejsce na dysku 2,5 GB

Minimalne:

System Windows XP lub nowszy

Procesor 2 Ghz

RAM 512 MB

Grafika: Dowolna karta graficzna kompatybilna z DirectX 9.0

SW5tYXRlb19fX2V1bmVfX181NjFfX19OVUxMX19fMl9fXzEwMF9fX1BvbGFuZC5wbmdfX181X19fM19fXzAwMDAwMF9fX3NvbG8=.png
Opublikowano

mam pytanie jak to będzie chodziło na takim zestawie
ATI RADEON HD 2600 PRO

CPU 3,06 ghz

2gb ramu

??

aktualnie mam 512 ramu i koszmarnie dlugo sie ładuje ale potem gra ładnie chodzi.

prosze o od bo nie wiem czy kupować ram:)

Opublikowano

Widzę, że u mnie problemem jest procesor (mam 1,8 Ghz). Może znacie jakiś program do optymalizacji komputera? Taki, który wyłącza niepotrzebne programy i wgl.

Opublikowano

Widzę, że u mnie problemem jest procesor (mam 1,8 Ghz). Może znacie jakiś program do optymalizacji komputera? Taki, który wyłącza niepotrzebne programy i wgl.

Sprobuj gameboostera, jest tam wiele takich opcji.

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano

Mój spełnia minimalne i wczytuje się około 2min... Ale zawsze ładnie dołączam :> Programy w tle zawsze off, po prostu wooden pc to wooden pc i będzie się długo ładować, nie zmienisz tego.

Take it easy my friend

Opublikowano

mój spełnia minimalne wszystko off mam w tle wszystkie opcje na low i ładuje sie 5 min. dlatego pytam czy jak bede miał 2gb ramu to czy to coś da czy nie oplaca sie inwestować w mojego złomka.

Opublikowano

Czy jak bede miał 2gb ramu to czy to coś da czy nie oplaca sie inwestować w mojego złomka.

Na 512 mb ramu daleko nie zajdziesz. Jak masz system 32 bit to zrób sobie 3gb ramu, a jeżeli chcesz żeby gra chodziła na lepszych ustawieniach i płynniej to zalecam lepsza karte graficzna ;)

Pentakille [Ranked]

• Fiora (1) • Nidalee (1) • Ezreal (1) • Graves(1) • Cassiopeia (1) ♦

Pentakille [Normal]

• Gangplank (1) • Master Yi (1) • Cassiopeia (1) ♦

Opublikowano

Nic to nie da bo LOL zajmuje 5,22GB na dysku czyli byś musiał zrobić ramdisk 5,22GB czyli mieć tak przynajmniej 8GB ramu aby sobie na to pozwolić. Ale z pewnością powinno szybciej się ładować bo 512 mb ramu dzisiaj to jest śmieszne liczba, przetestuj też dysk jakie masz transfery na nim, bo równie dobrze to on może być mega wolny, procek też jednordzeniowe wolne badziewie, ogólnie czego oczekujesz na sprzecie sprzed 7-8 lat.

Opublikowano

Nie ma co się bawić w Gameboostery itd, bo one w praktyce nic nie dają.
Lepiej pobawić się trochę w podkręcanie CPu/GPU/RAM bez zmiany napięć chociaż, żeby nic nie spalić, a poprawa będzie momentalna.
Tylko trzeba wtedy dobrze chłodzić kompa - jak kasta to parę dziur i wentylatory, lub wyjąć kompa z budy i niech sobie normalnie stoi :D (tak jest u mnie ^^)

@Edit

RAM powinien pomóc, bo 512 to naprawdę nie ta epoka :D
Ceny wygórowane nie są, bo za 12 GB (3x4) płaci się aktualnie ok 300 zł oczywiście na allegro przy umiejętnym łapaniu okazji.

Tylko trzeba wiedzieć, czy dana część będzie działać z resztą podzespołów komputera, a nie po kupnie zobaczyć, że płyta główna nie obsłuży danej kości ;)

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Opublikowano

O fajny pomysl z tym RamDyskiem. Zrobie go dzisiaj/jutro i napisze jak to wpływa na ładowanie i FPS.

ok

Jest taka zmiana ze jak zniknie napis league of legends to na starcie mam 40% zaladowane :D

Fps.... zero zmian.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...