Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer-do 2500zl

SayIt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.Mój stary komputer jest używany przeze mnie już około 4 lata, więc postanowiłem sobie kupić nowy komputer.

Do dyspozycji dostałem 2500zl, mojego starego komputera raczej nie idzie sprzedać, bo jest za słaby.

Lepiej kupić gotowca czy składać?Dodam też, że jestem w tym zielony i sam raczej nic nie złoże.
Byłem też w sklepie komputerowym i koleś oferował mi za 2,5k zł ulepszyć mi go, ale nie wiem czy nie lepiej kupić od razu gotowca.
Wynagradzam "lajkami".

Opublikowano

po 1 zapewne już się na 99% nie opłaca ulepszać

po 2 nie gotowca nie kupuj nigdy chyba ze później 500zl

a po 3 nie idź do znaffcy informatyka bo cie w chuja zrobi

Opublikowano

po 1 zapewne już się na 99% nie opłaca ulepszać

po 2 nie gotowca nie kupuj nigdy chyba ze później 500zl

a po 3 nie idź do znaffcy informatyka bo cie w chuja zrobi

Własnie tez z tym ulepszaniem tak sadzilem, ale chcialem spytac.

WIec co proponujesz? Tzn co kupic zeby zlozyc jakis w miare komputer?

Opublikowano

Zestaw za niecałe 2600zł, warto dołożyć, pod OC.

http://www.morele.net/inventory/info/o5gyT/

Jeśli nie chcesz robić OC, bądź 2500zł do max maxów i nie możesz tych 80zł dołożyć, to napisz, zmienimy na coś innego/tańszego.

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Zestaw bozydara jest jak najbardziej ok, tylko zamiast zalmana brutusa 410, jak bedziesz skladał sam to poszukaj gdzies indziej i kup oddzielnie, jak nie to wez cme 341.

19.png

Opublikowano

Tak więc od autora zależy, czy woli zestaw pod OC (mój), czy bez OC (Bozydara).

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Opublikowano

Zestaw za niecałe 2600zł, warto dołożyć, pod OC.

http://www.morele.net/inventory/info/o5gyT/

Eeeee? 2500k na B75? Płyta do zmiany na AsRock P67 PRO3.

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.

http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-266770/

to ta usługa.

Jeśli będziesz zamawiał to przy zamówieniu w polu kod promocyjny wpisz

O44Y129AC8

i naciśnij obok wyślij to koszt montażu się na 1 złoty a wysyłka będzie darmowa.

Zamiennie zamiast montażu możesz wybrać pendrive, dokładnie ten

http://www.morele.net/pendrive-good-ram-gooddrive-twister-4gb-czarny-196953/

Wtedy przy zamawianiu skorzystaj z kodu

WP35ZXZG5A

Opublikowano

W sumie połowy tego co mówicie nie rozumiem, nie wiem co to OC.
Chciałbym też, żeby nie było mało Ramu bo pewnie nowsze gry będą potrzebowały ciągle więcej ramu, a nie chce za 6 miesięcy komputera wymieniać.
Nie znam się w ogóle na tych płytach, i innych rzeczach.
A do 3000 zl dostałbym coś lepszego?Czy byłaby to mała różnica?

Opublikowano

W sumie połowy tego co mówicie nie rozumiem, nie wiem co to OC.

Chciałbym też, żeby nie było mało Ramu bo pewnie nowsze gry będą potrzebowały ciągle więcej ramu, a nie chce za 6 miesięcy komputera wymieniać.

Nie znam się w ogóle na tych płytach, i innych rzeczach.

A do 3000 zl dostałbym coś lepszego?Czy byłaby to mała różnica?

http://www.morele.net/inventory/info/XVGLsT/

OC - Over Clocking, podkręcasz zegary podzespołów, zwiększa to wydajność, ale co za tym idzie temperatury idą w górę i przy dużym podkręceniu spada żywotność danego podzespołu (szybciej się może zużyć).

Opublikowano

Hm..Jednak wolałbym nie podkręcać, gdyż wolę żeby komputer był dłużej używany.A to podkręcenie dużo daje?

Opublikowano

Jak mądrze podkręcisz, to zyskasz sporą wydajność i nie narazisz podzespołu na zepsucie :>

Opublikowano

Większy dysk, lepsza karta graf., lepsza płyta główna.

Opublikowano

To chyba zdecyduje sie na ten za 3100, tyle ze musze jakos te 600 zl dozbierac.napewno taki zestaw bedzie dobry?Nie bede musial w nim nic zmieniac?Bedzie wszystko razem dzialalo?Bo gdzies przeczytalem kiedys, ze cos moze z czyms nie dzialac.No i jeszcze windowsa kupic:<

Opublikowano

Systemu nie musisz kupować, chyba, że masz silną potrzebę naklejenia lśniącego stickera na obudowę...

W ile będzie zbierał to 600zł ? Jeśli dłużej niż 3-4 miesiące, to wstrzymaj się, do roku kupisz coś kolejnej generacji.

Opublikowano

To najlepiej za ten miesiąc, jak już będziesz miał kasę zgłoś się do nas. Ceny mogą ulec zmianie, coś stanieje, coś zdrożeje, warto sprawdzić.

Opublikowano

To najlepiej za ten miesiąc, jak już będziesz miał kasę zgłoś się do nas. Ceny mogą ulec zmianie, coś stanieje, coś zdrożeje, warto sprawdzić.

Dokładnie. Dodam jeszcze, że jak będziesz kupował to nie zakładaj kolejnego tematu tylko odśwież ten, łatwiej będzie Ci pomóc bo będzie wiadomo co już było wcześniej ustalone.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...