Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] PET protokoły paliwowe

Wextor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 + ([poziom P.E.T.a] * 2) + ([ilość wyposażonych protokołów AI] * 2) + ([ilość wyposażonych mechanizmów] * 4)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na 10 lev bez prot.

1 + (10 * 2) + (1 * 2) + (0 * 4) = 25 / min

Protokoły na paliwo w ilości 12 na 3lev redukujace paliwo o (4*12) = 48%

1 + (10 * 2) + (1 * 2) + (12 * 4) = 73 (ograniczenie na 10 lev to 69) z redukcją to jest 35 / min

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na 15 lev bez prot.

1 + (15 * 2) + (1 * 2) + (0 * 4) = 35 / min

Protokoły na paliwo w ilości 12 na 3lev redukujace paliwo o (4*12) = 48%

1 + (15 * 2) + (1 * 2) + (12 * 4) = 83 (ograniczenie na 15 lev to 79) z redukcją to jest 45 / min

Koszt 12 protokołów to (45.000*12) = 540.000

Koszt odblokowania slotów na protokoły = 5+7+11+14+19+23+29+34+40+48 = 230.000

Łączna kwota to 770.000 uri

Czy to sie naprawde aż tak nie opłaca czy pomyliłem się gdzieś w moich obliczeniach? Protokoły oszczędzające paliwo które powodują że jego zużycie jest jeszcze większe.
Opublikowano

Też kiedyś to obliczałem i wyszło mi że DŁUGO by to potrwało zanim się zwróci. Zaraz policzę jeszcze raz i zobaczę czy wyszło mi tak samo.

@edit

Źle podstawiłeś do wzoru. Ilość protokołów wstawiłeś w miejsce mechanizmów. Protokoły liczy się (ilość *2) a ty (ilość *4)

@edit 2

To powinny być poprawne obliczenia:

Wzór na zużycie paliwa:

Zużycie na minutę = 1 + ([poziom P.E.T.a] * 2) + ([ilość wyposażonych protokołów AI] * 2) + ([ilość wyposażonych mechanizmów] * 4)

Pet 10 lvl, 0 mechanizmów, 0 protokołów

Zużycie na minutę = 1 + (10 * 2) + (0 * 2) + (0 * 4) = 1 + 20 = 21/minutę

Pet 10 lvl, 0 mechanizmów, 12 protokołów ekonomicznych

Zużycie na minutę = (1 + (10 * 2) + (12 * 2) + (0 * 4)) * 48% = (1 + 20 + 24) * 48% = 45 * 48% = 21,6/minutę

Coś musiałem pojebać bo mi też wyszło że bez protokołów ekonomicznych pet zużywa o 0,6 mniej paliwa na minutę.

reklama

Opublikowano

Proste : Protokoły dodają 24 paliwa więcej i zmniejszają zużycie paliwa o 52%. Czyli opłaca ci się to tylko jeżeli twój PET bez protokołów zużywa <24 paliwa na minute. A jak nie masz co robić z urką to wrzucaj w radarowce, będziesz miał zasięg większy niż sparhead.

7yo9.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...