Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Craftserve początek - Pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Z góry chciałbym przeprosić za długiego posta... :P

Niedawno (wczoraj) zakupiłem sobie serwer na Craftserve.pl i muszę przyznać że na razie jestem zadowolony...

Serwer włączony po 10 sekundach od wykonania przelewu...

Tylko teraz taka sprawa że niezbyt potrafię go zrobić od zera...

Miałem kiedyś serwer na mineserv.eu ale tam po prostu wgrałem gotowe pliki

Tutaj nie chcę tak robić...

Mniejsza z tym

Potrzebuje doradztwa w sprawie silnika.

Mam serwer "Wooden" więc mogę wybrać w sumie wszystkie dostępne tj. standard, forge, bukkit itd.

Pewnie to by było obojętne ale ja chce na serwer wgrać parę modów:

*Build Craft -> koniecznie a najlepiej jeszcze z "additional pipes"

*The War Mod -> nie koniecznie ale dobrze by było...

*Catapult Mod -> tylko w przypadku że się nie "gryzie" z innymi modami

*Secret Rooms Mod -> koniecznie

*Recipe Book -> koniecznie

U mnie te mody działają (oprócz Secret Rooms Mod ale na razie się nim nie zajmowałem)

Mody te mam wgrane przez Forge'a ale również zdaję sobie sprawę z tego, że fajnie było by mieć jakieś pluginy na serwerze...

A o ile się nie mylę to muszę mieć Bukkita, a nie Forge'a

Na mineserv.eu o ile pamiętam były mw. takie:

*World Edit

*PermissionEx

*FalseBook

*MagicCarpet

*WorldGuard

*WorldGuard

*Warps (chyba tak się to nazywało)

*Logowanie poprzez podanie hasła

a dodatkowo chciałbym dodać jeszcze:

*iConomy

*sklepy z tabliczek i skrzynek (sorki, nie pamiętam jak to się nazywa...)

*Jobs

*X Craft Gate (po to żeby np. przechodzić na mapki "4 fun" typu arenty itd.)

Jak to mam zrobić? Chodzi mi po kolei...

1. Jaki silnik dać?

2. Jak wgrać poszczególne mody (pluginy to po prostu znajduje ale co z modami?? )

3. Żeby ludzie grali na tym serwerze to muszą mieć identycznie tę samą wersję (pliki) co serwer?

4. Jak np. zrobić coś takiego że po przejściu na inną mapkę przez portal znika mi cały ekwipunek, nie mam w ogóle levela, jedynie tam biorę sobie jakiś set np. Knighta (chodzi mi teraz o moda The War Mod), biję się ale no cóż, trzeba wracać do normalnej gry... wychodzę przez portal, znikają mi wszystkie przedmioty z areny a level i te zwykłe przedmioty wracają

Jest w ogóle coś takiego możliwe?

5. Da się zrobić żebym na serwerze po prostu mógł używać Too Many Items?

Jak teraz wejdę na jakiś serwer to mi się to z boku wyświetla (ten panel TMI tylko nie mogę stamtąd nic wziąć) co mam zrobić, żebym mógł?

Pozdrawiam i liczę na szybką i równocześnie pomocną odpowiedź

maxxam11

mca.png
Opublikowano

1. Polecam Bukkita, dużo fajnych pluginów.<br />2. Na bukkita są pluginy, żeby wgrać mody trzeba mieć Forge na serwerze. Albo to, albo to.<br />3. Jeśli chodzi o bukkita, to muszą mieć jedynie tą samą wersje minecrafta, co Bukkit (np. Bukkit na 1.6.4v to ty także musisz mieć 1.6.4v)<br />4. Jeśli chodzi o areny, te klasy (Knight itd), to polecam plugin MobArena pod bukkita.<br />Co do clear eq to nie jestem pewien czy się tak da.

Opublikowano

hmm

troszkę szkoda, że jak by był bukkit to nie będzie Build Crafta...

a na pewno nie da się zrobić jakoś tak tego żeby to połączyć razem te pluginy i mody?

nie podałem wszystkich silników... tu jest pełna lista -> LINK

a jeżeli naprawdę nic nie da się z tym zrobić to czy serwer na Forge sobie poradzi?

chodzi mi np. o to czy będzie można jakoś tak zrobić żeby jeden drugiemu nie mógł niszczyć rzeczy (bloków), żeby trzeba było się logować, różne prawa itd. (coś jak WorldGuard, WorldEdit i PermissionEx)

mca.png
Opublikowano

a na pewno nie da się zrobić jakoś tak tego żeby to połączyć razem te pluginy i mody?

Niewiem przypadkiem czy nie istnieje takie coś jak ForgeBukkit, czy coś takiego.

Coś mi przeszło przez uszy, właśnie z takimi opcjami.

-= Edit =-

Sam także mam serwerownie, i serwer minecraft (także na craftserve), i z tego co czytam, Craftserve, wgra to forgebukkit gdy wyjdzie stabilna wersja. Najwyraźniej, teraz są beta testy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...