Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł na serwer

Endriex

8 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy pomys? jest fajny?

• Tak
      5
    • Nie
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam do was pytanie...

ponieważ wpadł mi do głowy pewien pomysł na serwer to chciałem się podzielić z tym waszą opinią

Ja proponowałem zrobić tak.

-Są 2 zamki (już zbudowane) ze spawnem

-Są 4 zabawy (spleef,mobarena,piggyracers,chesscraft)

-I sklepy z przedmiotami.

-w dodatku są ośrodki do podbicia (czyli mleczarnie,farmy,chata drwala,stajnia ze świniami,wioski,doki itp)

-Są 2 frakcje,które ze sobą walczą

-jeden zamek jest na skyblocku a drugi na ziemi

-nad ziemią w niektórych miejscach są latające wyspy

-ośrodki są w tym celu,aby zdobywać pożywienie i coraz więcej terenów.

-oczywiście zamki też się da podbić,lecz nie jest to takie łatwe z racji tej że są pułapki i dozowniki na wieżach ze strzałami.

-zamek jest chroniony cubem frakcji (ale tylko w środku,na murach nie) oraz cubem normalnym.Poco obydwa cuby?? poto żeby sojusznicy nie rozwalali zamku a wrogowie mieli trudniej do przejęcia ;)

co wy na to?

czy pomysł to totalna tandeta? czy jest fajny?

za zaznaczenie w ankiecie oraz wyjaśnienie i propozycję dotyczącą zmian daje lajka :D

@edit

możecie również wymyśleć swój pomysł ale żeby on był zblizony do wojen królestw

Opublikowano

Trochę mi nie przypadł do gustu ten pomysł :D

Jeśli by go troszkę zmienić - owszem, byłby dobry. Moim zdaniem trzeba zrobić wielką mapę, dwie bardzo wielkie wyspy obok siebie (1000x1000 kratek?), połączyć je tylko wielkim mostem. Na każdej wyspie zbudować oddzielną frakcję, każda z nich miała by charakterystyczny i widoczny sposób budowania (czyli nie takie same domki), kulturę i oczywiście specjalizacje. No i jak już wspomniałeś - sklepy. Można byłoby zarabiać, by kupić nowe przedmioty a potem iść walczyć. Trochę mi się to skojarzyło z LoL'em :D

Nie jest to jakiś świetny pomysł, ale jeszcze można zrobić tak z czterema wyspami - co oznacza przywódców frakcji, sędziów itp. którzy karają swoich obywateli, co łączy się z powstaniem prawa i sojuszów.. Np. Dwie frakcje założą sojusz i będą walczyć z dwiema kolejnymi frakcjami. Każda wyspa miała by inny biom, a także inne prace - Np. w pierwszej frakcji byli by mistrzowie craftingu, albo górnicy. W drugiej zaś mistrzowie walki, co znaczy polowania na potwory, areny i zabójcy do wynajęcia. I tak dalej, i tak dalej. Nie będę tu się rozpisywać, bo mógłbym tak jeszcze przez godzinę pisać :D

challenger.png

Opublikowano

Pomysł taki sobie ciekawe jakę będzie wykonanie.

Do tych sklepów w frakcjach fajnie by było jak by były jakeś zniszki np. jedni mają tanie drewno a drudzy miecze czy coś takiego.

Opublikowano

Trochę mi nie przypadł do gustu ten pomysł :D

Jeśli by go troszkę zmienić - owszem, byłby dobry. Moim zdaniem trzeba zrobić wielką mapę, dwie bardzo wielkie wyspy obok siebie (1000x1000 kratek?), połączyć je tylko wielkim mostem. Na każdej wyspie zbudować oddzielną frakcję, każda z nich miała by charakterystyczny i widoczny sposób budowania (czyli nie takie same domki), kulturę i oczywiście specjalizacje. No i jak już wspomniałeś - sklepy. Można byłoby zarabiać, by kupić nowe przedmioty a potem iść walczyć. Trochę mi się to skojarzyło z LoL'em :D

Nie jest to jakiś świetny pomysł, ale jeszcze można zrobić tak z czterema wyspami - co oznacza przywódców frakcji, sędziów itp. którzy karają swoich obywateli, co łączy się z powstaniem prawa i sojuszów.. Np. Dwie frakcje założą sojusz i będą walczyć z dwiema kolejnymi frakcjami. Każda wyspa miała by inny biom, a także inne prace - Np. w pierwszej frakcji byli by mistrzowie craftingu, albo górnicy. W drugiej zaś mistrzowie walki, co znaczy polowania na potwory, areny i zabójcy do wynajęcia. I tak dalej, i tak dalej. Nie będę tu się rozpisywać, bo mógłbym tak jeszcze przez godzinę pisać :D

twój pomysł jest niezły :D

wzięliśmy go pod uwagę ;)

Budowniczy
Opublikowano

Tylko powinieneś zrobić jakieś warunki wstępu na serwer, np. rozmowa na Skype czy cuś, bo serwer może zostać zniszczony przez 10-latków.

Opublikowano

Tylko powinieneś zrobić jakieś warunki wstępu na serwer, np. rozmowa na Skype czy cuś, bo serwer może zostać zniszczony przez 10-latków.

Cuby będą ;)

Opublikowano

Tak ale NIE DA SIĘ, a nie jest trudno zniszczyć jak jest normalny cuboid

Można ustawić Factions tak żeby sojusznicy nawet swojego nie zniszczyli

a da sie? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...