Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Nie działa mi gra na Win XP

maniek19

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż mam taki problem najwyższej wagi iż gdy pobiorę grę na Windows Xp , po zaktualizowaniu wszystkich danych z gry to początkowe okno gry zacina się i staje się czarne po paru sekundach wyskakuje raport o błędach. Próbowałem tryb debugowania ale też nie działa.

http://iv.pl/images/39468155119270732674.jpg

W zaleceniach był system win xp, wiec nie wiem dlaczego nie idzie... ;/

Opublikowano

Otóż mam taki problem najwyższej wagi iż gdy pobiorę grę na Windows Xp , po zaktualizowaniu wszystkich danych z gry to początkowe okno gry zacina się i staje się czarne po paru sekundach wyskakuje raport o błędach. Próbowałem tryb debugowania ale też nie działa.

http://iv.pl/images/39468155119270732674.jpg

W zaleceniach był system win xp, wiec nie wiem dlaczego nie idzie... ;/

Rozwiń informacje o błędach i dopiero daj ss

Opublikowano

jak nie wiesz jak to rozwiązać to nie pisz i nie nabijaj sobie postów ...

Jak mam ci pomóc jeśli nic tam nie pisze więcej o błędach ROZWIŃ INFORMACJE O BŁĘDACH dopiero dawaj ss są tu ludzie bardziej doświadczeni od ciebie

Opublikowano

Może tak na dobry początek specyfikacja kompa? ;)

Po prostu napisz nam jaki masz procesor, jaką kartę ile ramu.

Jeśli nie wiesz to w programie CPU-Z sprawdź

436951440626370320491.png

Opublikowano

hmm aktualizacja sterowników zrobiona . net framework 4.0 ściągnięty a aplikacja dalej nie działa.

sam już nie wiem co mam z tym zrobić gra naprawde super tylko mi nie działa a wszystkie wymagania i inne spełniam..

hmm suras a gdzie to sprawdzić

?

edit:

AMD Atholn 64 X2 Dual , dalej pisze Core Processor 5200+ 2.71 GHz, 2,00 GB RAM

Opublikowano

Możesz dać to ss z rozwiniętymi kodami błędów ?

Opublikowano

Problem tkwi w procesie: PnkBstrB.exe.
Jaki masz system i jakiego Service Packa ?

http://www.mpcforum.pl/topic/794814-q-restriction-service-communication-failure-pnkbstrbexe-initialization-failed-pomocy/

Ten link, to mój temat właśnie z tym błędem co ty masz. POCZYTAJ WSZYSTKO UWAŻNIE I ZRÓB TAK JAK JA NAPISAŁEM || A POWINNO DZIAŁAĆ.

I jeszcze napisz mi odpowiedź z początku postu.

ERROR: D:\WINDOWS\system32\PnkBstrB.xtr does not contain a valid certificate; Load denied.

ERROR: Wystąpił wewnętrzny błąd obsługi łańcucha certyfikatów.

Masz takie coś w pliku : informacje z pliku "PnkBstrA" ścieżka u mnie: D:\WINDOWS\system32\LogFiles\PunkBuster

Odpowiedz na moje wszystkie pytania, to rozwiążesz problem.

Opublikowano

Problem tkwi w procesie: PnkBstrB.exe.

Jaki masz system i jakiego Service Packa ?

http://www.mpcforum.pl/topic/794814-q-restriction-service-communication-failure-pnkbstrbexe-initialization-failed-pomocy/

Ten link, to mój temat właśnie z tym błędem co ty masz. POCZYTAJ WSZYSTKO UWAŻNIE I ZRÓB TAK JAK JA NAPISAŁEM || A POWINNO DZIAŁAĆ.

I jeszcze napisz mi odpowiedź z początku postu.

ERROR: D:\WINDOWS\system32\PnkBstrB.xtr does not contain a valid certificate; Load denied.

ERROR: Wystąpił wewnętrzny błąd obsługi łańcucha certyfikatów.

Masz takie coś w pliku : informacje z pliku "PnkBstrA" ścieżka u mnie: D:\WINDOWS\system32\LogFiles\PunkBuster

Odpowiedz na moje wszystkie pytania, to rozwiążesz problem.

Dawałem mu już linka do tego ...

a ty naucz się czytać ya9gza.jpg

gz70l8.jpg

Opublikowano

Jak rozwiązywać problemy, których dotyczą komunikaty o błędach

LINK : http://support.microsoft.com/kb/822645/pl

Jak ci wyskakują błędy, przy uruchomieniu gry, np. pisze na dole: Wyślij raport o błędach lub Nie wysyłaj. Miałem ten problem w szkole na informatyce jak myśmy z kolegami włączali CS'a i właśnie ten raport wyskakiwał, wtedy pomogła reinstalacja gry i instalacja ponowna. Spróbuj tę podpowiedź, bo mi pomogła.

ZOBACZ TEN PORADNIK: http://www.youtube.com/watch?v=H64vOrUG-V8

MOŻE CI POMOŻE!

Opublikowano

@up,

Rozmawiałem z nim o tym na skype... Myślisz, że nie robił reinstalacji?...

3x odinstalowywał, a potem instalował ponownie...

@top

Nie wiem, myślę, że coś z DirectX 9.0 może być nie tak... Kiedyś jak miałeś problem z włączeniem Metin2 to błąd dotyczył właśnie zbyt starej wersji DirectX... Mimo, iż wtedy treść błędu była jednoznaczna, to teraz jest to tylko "Raport o błędach"... Nie mniej jednak spróbuj go zaaktualizować.. ;p

1377019234-U697852.png

Opublikowano

@up,

Rozmawiałem z nim o tym na skype... Myślisz, że nie robił reinstalacji?...

3x odinstalowywał, a potem instalował ponownie...

@top

Nie wiem, myślę, że coś z DirectX 9.0 może być nie tak... Kiedyś jak miałeś problem z włączeniem Metin2 to błąd dotyczył właśnie zbyt starej wersji DirectX... Mimo, iż wtedy treść błędu była jednoznaczna, to teraz jest to tylko "Raport o błędach"... Nie mniej jednak spróbuj go zaaktualizować.. ;p

A może byś zobaczył poradnik? Zrobił tak jak na poradniku i co dalej mu wyskakuje ? Ludzie weźcie czytajcie coś .. Specjalnie napisałem dużymi literami!

Opublikowano

A może byś zobaczył poradnik? Zrobił tak jak na poradniku i co dalej mu wyskakuje ? Ludzie weźcie czytajcie coś .. Specjalnie napisałem dużymi literami!

Skończcie nie znacie się wyjdźcie z tematu tu się wypowiadają ludzie którzy mają doświadczenie z bf a nie którzy nawet nie mają pojęcia jak rozwiązywać problemy i sami zadają takie tematy myślę że ja Googlus i moderatorzy tego działu zdołamy pomóc bez waszej "fachowej pomocy"

Opublikowano

hmm nic z tego nie pomaga : sterowniki zaktualizowane , reinstall aplikacji , zainstalowanie net framework , tryb debugowania oraz ten twój filmik na yt macko.

Opublikowano

hmm nic z tego nie pomaga : sterowniki zaktualizowane , reinstall aplikacji , zainstalowanie net framework , tryb debugowania oraz ten twój filmik na yt macko.

Przeczyściłeś dokładnie pliki gry + reinstall wtyczki bf-a + aktualizacja pb ??

Opublikowano

nie wiem co to pb

Gracie w gre, używacie kompa i internetu, a nie wiecie podstawowych informacji o różnych rzeczach.

Skończcie nie znacie się wyjdźcie z tematu tu się wypowiadają ludzie którzy mają doświadczenie z bf a nie którzy nawet nie mają pojęcia jak rozwiązywać problemy i sami zadają takie tematy myślę że ja Googlus i moderatorzy tego działu zdołamy pomóc bez waszej "fachowej pomocy"

A z ciebie taki pomocnik jak z koziej dupy trąba.

Jak byś wiedział to byś powiedział i by mu działało..

Opublikowano

Tak zaśmieciliście ten temat, że ciężko cokolwiek znaleźć.

Pierwsze co należałoby zrobić to zaktualizować directx, ewentualnie go reinstallować.

Spróbuj także wyszukać wszystkie dostępne aktualizacje systemowe (WindowsUpdate) oraz zaktualizować C++ i Service Packi.

Następnie usunąć cache gry, czyli moje dokumenty/P4F/Web Cache i usunąć wszystko. Do tego wyczyścić rejestr Ccleanerem.

Jak sprawa wygląda z pamięcią wirtualną ? Może warto ją powiększyć ?

W cmd wpisz komendę BCDEDIT /set increaseuserva XXXX gdzie XXXX to ilość ramu. Przykładowo BCDEDIT /set increaseuserva 2900.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...