Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

pioneer 100s vs dn s 1000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rozglądam się co by tu kupić w przyszłości . Pioneer solidna firma ale setka stara i bez efektów.

Denon nowszy efekty itd . Czy lepiej poczekać i dozbierać na cdj 200 ? czy to też lipa jak setka

F29B5E4557F6319C29664E96FDCDD496.png

Opublikowano

Do nauki i małe imprezki i kolegów , są wady i zalety tych odtwarzaczy więc trudno się zdecydować . Bo na vdj nie da się za dużo ćwiczyć .

Opublikowano

Na początek weź sobie pionki, żebyś nauczył się grać, potem jak ogarniesz to sprzedasz znowu jakiemuś newbie, a kupisz coś porządnego :)

Opublikowano

to opłaca się te pionki ?, bo cena między cdj 100 a dns 1000 się nie różni . A ty na czym grales

Opublikowano

Rozglądam się co by tu kupić w przyszłości . Pioneer solidna firma ale setka stara i bez efektów.

Denon nowszy efekty itd . Czy lepiej poczekać i dozbierać na cdj 200 ? czy to też lipa jak setka

Nauczysz się na pionkach grać (brak licznika bpm wszystko na sluch) to zagrasz na wszystkim. Co do efektów Jet, Zip, Wah? Mam te pionki koło siebie i nie narzekam, mam w zestawie DJM 250 w dodatku nóweczkę ;)

Pionki Pionki Pionki. Nie zadne denony.

//Edit jeśli chcesz bardziej porozmawiać o pionkach szczegółowo, zdjęcia zapraszam na gg ;)

Opublikowano

Zastanowie się i do tych setek jakiś lepszy mixer z efektorem ? jaki polecałbyś ?

Opublikowano

Zastanowie się i do tych setek jakiś lepszy mixer z efektorem ? jaki polecałbyś ?

Szczerze mówiąc, sam mam mixer z filterkami. Na początek zajmij się techniką a nie efektami :)

Efekty później jak już będziesz bezbłędnie trafiał we frazy, nie będzie koni, tempo będzie idealnie zgrane, dobór utworów będzie idealny dopieero wtedy można zająć się efektorem, a do tego będzie długa droga z setkami i zależy jak jesteś kumaty :)

Bez pracy nie ma kołaczy.

Opublikowano

racja racja pożyjemy zobaczymy co będzie i może zakupię :D

Opublikowano

racja racja pożyjemy zobaczymy co będzie i może zakupię :D

Osobiście swoich setek nigdy nie sprzedam :) Jakbym nawet miał kupywać CDJ 1000 mk3 / 800 mk2, setki zawsze będą ze mną bo są nie zawodne. Grałem na cdj 100/200/400 i 350 i powiem Ci szczerze najlepiej mi sie grało na setkach :) Dlaczego? Bo wiem, że sam gram (brak licznika bpm) i wszystko idzie na słuch a nie jakieś śmieszne liczniki BPM. W dodatku zawsze są niezawodne, wiadomo swtiche się wciskają a lasery można wymieniać raz na 3/4 lata albo i więcej jeśli użytkujesz je w domu :)

Opublikowano

Każdy Dj powie ci że do nauki to pionner.

I do tego 100,każdy od nich zaczynał .

To jest sprzęt nie do zdarcia,i dość dobry jak na swój wiek

Opublikowano

Poczekaj i dozbieraj.

No way. Z tobą się nie zgodzę, płacić prawie 1 koła więcej za loopy i mp3? Śmieszne.

Biorąc pod uwagę, że w mp3 duże straty jakości niż w CD Audio, to i tak i tak nie potrzebne mp3 w CD'kach ;)

Chyba że pendrive, ale to od CDJ 400-850 :)

Opublikowano

Jak już koledzy wcześniej powiedzieli kup setki pajonera :D
Sam na nich się uczyłem grać, i jak na razie jestem z nich zadowolony ;p

Co do mixera to ja posiadam Reloopa RMX-20 Blackfire - jak na tą cenę to dobry, więc polecam :)

Najpierw naucz się robić płynne przejścia na podstawowym sprzęcie. Kto wie... może Ci się znudzić po tygodniu, więc nie ma co inwestować od razu w efekty itp.

Opublikowano

Pożyjemy zobaczymy setki za komplet to 1000 zł dla mnie to średnia kwota ze względu że mam 15 lat i do tego jakiś mikserek do 1.5 k zł powinienem się wyrobić , w wakacje zarobie u rodziców :D Potem może się rozkrecę do jak uzbieram to kupię 400

No way. Z tobą się nie zgodzę, płacić prawie 1 koła więcej za loopy i mp3? Śmieszne.
Biorąc pod uwagę, że w mp3 duże straty jakości niż w CD Audio, to i tak i tak nie potrzebne mp3 w CD'kach ;)
Chyba że pendrive, ale to od CDJ 400-850 :)

Mam takie pytanko jak grasz to masz orginalne płyty czy licencje ? Nie musisz odpowiadać

Opublikowano

Ja złapałem okazje i kupiłem komplet (2x CDJ-100s | Reloop RMX-20 Blackfire) za 1100zł:D

Do tego licz się z tym że musisz kupić słuchawki. Nie jakieś gówno z biedronki. Polecam AKG K 518 - dosyć dobre słuchawki (ok. 200zł).

Z płytami to jest tak: kupujesz sobie w sklepie (CD Verbatim - według mnie najlepsze) i nagrywasz utworki z neta jakie chcesz :D

Opublikowano

Pożyjemy zobaczymy setki za komplet to 1000 zł dla mnie to średnia kwota ze względu że mam 15 lat i do tego jakiś mikserek do 1.5 k zł powinienem się wyrobić , w wakacje zarobie u rodziców :D Potem może się rozkrecę do jak uzbieram to kupię 400

Mam takie pytanko jak grasz to masz orginalne płyty czy licencje ? Nie musisz odpowiadać

O takich sprawach możemy porozmawiać na priv. ;)

Ja złapałem okazje i kupiłem komplet (2x CDJ-100s | Reloop RMX-20 Blackfire) za 1100zł :D

Do tego licz się z tym że musisz kupić słuchawki. Nie jakieś gówno z biedronki. Polecam AKG K 518 - dosyć dobre słuchawki (ok. 200zł).

Z płytami to jest tak: kupujesz sobie w sklepie (CD Verbatim - według mnie najlepsze) i nagrywasz utworki z neta jakie chcesz :D

To patrze bardzo w temacie jesteś xD Co do płytek dobre są i również sony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...