Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Problem z połączeniem sieci Wi-Fi z routera TL-WR740N do telewizora Samsung SMART TV - Rozwiązane !

DawidHard

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam, z tej strony DawidHard. Ostatnio mój tata kupił router TL-WR740N. Głównie kupił go do Telewizora Samsung Smart Tv z wbudowanym Wi-Fi. Na początku internet nam działał w telewizorze, później już nie. Moją sieć wykrywało. Przeszukałem wszystkie fora i nic nie pomogło, ustawiałem ręcznie IP, bramkę, DNS itp. Ale i tak nie działało. Pewnie zwiększenie zasięgu routera dałoby efekt, ale mój model nie miał takiej możliwości (Transmit Power), więc przeniosłem router z szafy na okno i już Internet zadziałał, więc jeśli macie problem z połączeniem to przenieście router na taki sam poziom jak telewizor i trochę bliżej.

PS: Jeśli wiecie w jaki inny sposób oprócz opcji Transmit Power zwiększyć zasięg routera to napiszcie w komentarzu lub PW. Dzięki :)

Jeśli troszkę pomogłem daj Like, to nic nie kosztuje, a motywuje do dalszych Poradników.

siw6.png

By Me.

Pomogłem? Łapka w górę !

Opublikowano

zero myślenia...

nie każdy może przenosić router

- można kupić antenę do routera większą

- podpiąć antenę do karty w TV

w ogolę co to za problem techniczny, rozwiązałeś SWÓJ PROBLEM z połączeniem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@up 100 % pesymizmu, może komuś się przyda nie tylko mi ...

PROSZĘ O USUNIĘCIE TEMATU

siw6.png

By Me.

Pomogłem? Łapka w górę !

Opublikowano

to nie pesymizm tylko realia. każdy kto ma problemy z połączeniem pierwsze co powinien zrobić to zwiększyć zasięg przestawiając sprzęty tak by były blisko albo dokupując anteny żeby go zwiększyć bez przestawiania ;)

zresztą problem z łączeniem to tylko 5% błędów , reszta to problem z szyfrowaniem, softem i ustawieniami

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...