Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z FPS w LOL-u

wujek133

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Jak napisałem w wyżej wymienionym temacie mam problem z FPsami w league of legends. Problem polega na tym ,że w tak dobrym komputerze mam tylko 50-65 FPSów. W normalnej rozgrywce nie robi mi to wielkiej różnicy , ale gdy zaczynam stremować ilość FPSów znacznie spada to znaczy do 20-30 FPSów. Gdy zmieniam ustawienia w grze na niższe (gram na maxymalnych) nic się nie dzieje dalej jest 50-60 podczas stremowania 20-30. Po przeczytaniu i wprowadzeniu w życie wszystkich zmian polecanych przez innych internautów nic nie przyniosło oczekiwanych rezultatów. Dodam do tego parametry komputera: ilość 4 GB, karta graficzna NVIDIA GeForce GT 555M (pamięć 2000 MB), prcesor i5 4x 2,40GHz. Dodam do tego że jest to laptop ( model Lenovo Y570). Po rozmowie ze znajomym który ma podobny komputer , dowiedziałem się że on ma 100-120 FPSów. Moja ilość PINGU to 60-70. Z góry dziękuje za pomoc i liczę na wypowiedzenie się w owej kwestii.

Opublikowano

To ci powinno pomoc :p www.mpcforum.pl/topic/714015-tut-jak-zwiekszyc-ilosc-fpsow-w-league-of-legends/

Opublikowano

Hej. Jak napisałem w wyżej wymienionym temacie mam problem z FPsami w league of legends. Problem polega na tym ,że w tak dobrym komputerze mam tylko 50-65 FPSów. W normalnej rozgrywce nie robi mi to wielkiej różnicy , ale gdy zaczynam stremować ilość FPSów znacznie spada to znaczy do 20-30 FPSów. Gdy zmieniam ustawienia w grze na niższe (gram na maxymalnych) nic się nie dzieje dalej jest 50-60 podczas stremowania 20-30. Po przeczytaniu i wprowadzeniu w życie wszystkich zmian polecanych przez innych internautów nic nie przyniosło oczekiwanych rezultatów. Dodam do tego parametry komputera: ilość 4 GB, karta graficzna NVIDIA GeForce GT 555M (pamięć 2000 MB), prcesor i5 4x 2,40GHz. Dodam do tego że jest to laptop ( model Lenovo Y570). Po rozmowie ze znajomym który ma podobny komputer , dowiedziałem się że on ma 100-120 FPSów. Moja ilość PINGU to 60-70. Z góry dziękuje za pomoc i liczę na wypowiedzenie się w owej kwestii.

Tu masz odpowiedź, raczej nic ci w tym wypadku nie pomoże. Zobacz czy wszystko dobrze ustawiasz.

Minus.png
Opublikowano

Jeżeli masz tylko 60fps to polecam wyłączyć oczekiwanie na synchronizację pionową w karcie graficznej jak i w ustawieniach gry - powinno pomóc skoro masz tak dobry komputer :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Moze zmniejsz wymagania ?;D i Wyłacz cienie , i rozdzielczość ekraniku tez ;D

Już zmniejszałem nic nie pomogło nadal było 60 fpsów

Opublikowano

Więc tak zmieniłem tak jak mi wskazaliście i teraz mam 180 FPSów podczas stremowania 120-150. Dla tych którzy chcieliby uzyskać podobny efekt polecam: wejść w opcje grafiki w grze: i tam ustawienia własne, trochę zmniejszyć rozdzielczość ale tak by gra była na całym ekranie, trochę zmniejszyć ustawienia ( ja mam na średnie ,a jakość postaci na wysokie), tak gdzie maksymalna ilość klatek na sekundę ustawić standard, oraz najważniejsze wyłączyć synchronizację pionową. Polecam też trochę zwiększyć ilość detali bo gra na tak wysokich FPSach aż pszeszkadza w grze dla mnie jest zbyt płynna , ale jak kto woli. Z góry dziękuję za wszelaką pomoc. Temat do zamknięcia. Jeszcze raz dzięki!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...