Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] NIESŁUSZNA BLOKADA

xxxxxxxx1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

otrzymałem od zespołu metin2 taką wiadomość:

Szanowny graczu Metin2!

Niestety musieliśmy zablokować konto xyz(id nie moje) z powodu naruszenia obowiązujących zasad. Powód blokady to:

Zgłoszenie kradziezy - podszywka

Konto pozostanie zablokowane do: Na stałe.

Jeżeli masz jakieś pytania dotyczące tej blokady, nasz Zespół z
przyjemnością na nie odpowie. Możesz się z nimi skontaktować tutaj support.metin2.pl.

Jeżeli masz jakieś pytania dotyczące płatności lub blokady za płatności, możesz je zadać tutaj billing.gameforge.com/index.php?lang=en.

Więcej informacji o grze, obowiązujących zasadach i obsłudze klienta możesz znaleźć na naszej oficjalnej stronie www.metin2.pl.

Pozdrawiamy,

Twój Zespół Metin2.

--------------------

Gameforge 4D GmbH

Albert-Nestler-Strasse 8

76131 Karlsruhe

Germany

Local Court Mannheim, Commercial Register Number: HRB 111190

Sales Tax Identification Number: DE247446041

CEO: Carsten van Husen

Na wstępie zaznaczam że NIGDY nie robiłem żadnych zasranych podszywek. Nie mam pojęcia na jakiej podstawie został nałożony ten ban. Dodam że na tym koncie była postać z eq wartym grubo ponad 1k pln. Myślicie że jest jakaś szansa na odwołanie się od tej decyzji tzn. unban? Bo dla mnie to jest kpina, moje konto zostało zbanowane za nic, niesłusznie. Czy komukolwiek z was udało się dostać unbana? Jeśli tak to w jaki sposób go dostaliście, jak popieraliście swoją niewinność, pytam dlatego bo wiadomo jak zaporowo działa team metin2 - odeślą mi pewnie jakiś je**** szablon.

Proszę was o pomoc, założyłbym ten temat na oficjalnym forum metina ale tam pewnie po paru minutach by mi go wykasowali.

Opublikowano

Napisz do nich, może ta sprawa jakoś się wyjaśni ale nie ma 100% pewności że zostaniesz odbanowany. Kochamy Nasz Polski Team Metin2

Jeżeli masz jakiś problem i będę ci w stanie pomóc zapraszam na PW.   B) 

Opublikowano

A oni mogą pokazać mi dowody jakie na mnie mają, jeśli się o to ich zapytam? Bo jestem w tym zielony, nigdy nie miałem bana chociażby za wulgi a tu takie coś...

Opublikowano

A oni mogą pokazać mi dowody jakie na mnie mają, jeśli się o to ich zapytam? Bo jestem w tym zielony, nigdy nie miałem bana chociażby za wulgi a tu takie coś...

No jeśli Cie zablokowali to musieli za coś. Więc potrzebny jest na to dowód.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

No właśnie, tylko skąd oni mają mieć te dowody skoro tego nie zrobiłem? Co dziwniejsze, parę dni temu kupiłem bardzo dobry itemek (po BARDZO niskiej cenie jak za niego), i skojarzyło mi się że być może on pochodzi z kradzieży. Sęk w tym że nie ja go ukradłem, a być może jakiś idiota, który chciał się jego pozbyć i mi go okazyjnie sprzedał? Myślicie że np. mogli pomyśleć że to główna postać tego kogoś kto być może ukradł ten item i niesłusznie mi wrąbać bana?

Opublikowano

No właśnie, tylko skąd oni mają mieć te dowody skoro tego nie zrobiłem? Co dziwniejsze, parę dni temu kupiłem bardzo dobry itemek (po BARDZO niskiej cenie jak za niego), i skojarzyło mi się że być może on pochodzi z kradzieży. Sęk w tym że nie ja go ukradłem, a być może jakiś idiota, który chciał się jego pozbyć i mi go okazyjnie sprzedał? Myślicie że np. mogli pomyśleć że to główna postać tego kogoś kto być może ukradł ten item i niesłusznie mi wrąbać bana?

Nie banują za takie coś, ponieważ każdy gracz sam odpowiada za swój ekwipunek i nie ma szans, abyś dostał blokadę za kradzież przedmiotu. Bardziej prawdopodobne jest to, że napisałeś do jakiegoś gracza coś w stylu 'Cześć. Jestem GM i muszę sprawdzić Twoją tarczę! Musisz mi ją przekazać.' Napisz z tym do supportu i poproś o screeny, które podał zgłaszający - mają obowiązek Ci je pokazać.

PS. Druga możliwość to tzw. 'ban za brak wsparcia', czyli że nie inwestowałeś w ItemShop.

Opublikowano

Coś mi się wydaje że to jakaś grubsza sprawa, najpierw zgłoszenie odebrał GM -

Uprzejmie informujemy, że uległ zmianie poziom obsługi Twojego zgłoszenia.

Prosimy nie odpowiadać na tą wiadomość.

Następnie SGM, i znowu taką samą wiadomość mi wysłał.

Myślicie że może to coś znaczy, że jest jakaś chociaż minimalna szansa na unban konta? Jbc. do nikogo nie pisałem takich rzeczy jakie podał up, bez przesady noobem nie jestem xD. Co do możliwości "ban za brak wsparcia" to raczej wątpię, sporadycznie kupowałem sobie paysafe'a na pd/2x drop chociaż porównując to do ludzi co wpakowali po 5k zł w tą grę to faktycznie nic, a znam takich...

Opublikowano

Poczekaj na wypowiedź kogoś z supportu i dopiero wtedy napisz jaki jest wynik końcowy.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Masa była już takich banów od GF oni nigdy nie byli dobrą marką i nie będą idź lepiej pograj w metina na serverach którym nie jest Gf :)

Opublikowano

Czekaj aż odpiszą i wtedy nie pokaża dowody ja bym nawet o konto walczył tydzień jeśli jest tyle warte a nic ie zrobiłeś ;)

sygna_player.gif

Opublikowano

Jak na razie nic nie odpisali, zgłoszenie zostało chyba przeniesione do GA. Jeśli nie podadzą mi dowodów albo napiszą jakąś wymijającą/szablonową odpowiedź, jestem skory wysłać maila do Niemiec w tej sprawie. Załączę im wtedy skany paru paragonów paysafe'ow których na szczęscie nie wyrzuciłem.

Opublikowano

Jak na razie nic nie odpisali, zgłoszenie zostało chyba przeniesione do GA. Jeśli nie podadzą mi dowodów albo napiszą jakąś wymijającą/szablonową odpowiedź, jestem skory wysłać maila do Niemiec w tej sprawie. Załączę im wtedy skany paru paragonów paysafe'ow których na szczęscie nie wyrzuciłem.

Dobrze robisz .. Również zrobiłbym tak jak bym był na twoim miejscu ;)

sygna_player.gif

Opublikowano

Ciekawe co z tego wyniknie, poinformuj bo kiedyś miałem podobną sytuację lecz eq warte było 600zł i po tygodniu dałem sobie spokój :( (40lv)

"Serce motocyklisty bije w rytmie obrotów jego maszyny <3".

Aprilia RS 125 gs (42KM) <3 Kocham ją :)

Opublikowano

Witam. Sprawa faktycznie ne wygląda na ciekawą ale tak jak pisali wyżej nie dawaj się walcz o swoje. Chciałem się jednak delikatnie wtrącić w temat ponieważ zainteresowała mnie wypowiedź daronian 'ban za brak wsparcia', czyli że nie inwestowałeś w ItemShop' To mozna dostać bana za takie coś?! No maskara xD

Opublikowano

Współczuję Ci, sam miałem kiedyś podobne, nagle dostałem maila na mój osobny komputer, ze skasowanie mojego konta przebiegło pomyslnie, chociaz nic nie robiłem.

Walcz. Takie to już jest to GF.

Opublikowano

Nie masz co się denerwować, cierpliwie czekaj aż odpiszą... może nie mają teraz czasu. Może.... ba ! Napewno.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...