Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Kupno] Monitor FullHD

Combative

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Chciałem zmieniać platformę, ale okazuje się że jest to nie opłacalne. W związku z tym chciałbym wymienić monitor. Aktualnie mam LG Flatron W1934S sprzed kilku lat jeszcze z mojego starego komputera kupionego jako gotowiec na allegro ;< Cena mniej więcej 500zł. Ma być Full HD. Jakby było coś fakt ciekawego to można budżet troszkę przekroczyć.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

A ja szukałem w LCD :D Czym się różni LED od LCD? LCD jest z tego co wiem ciekłokrystaliczny i chyba lepszy

@edit

Poza tym ten co podałeś jest jakiś dziwny, bo niby FHD a złącze D-Sub o.O

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

LED to rodzaj podświetlenia matrycy, każdy LED jest dalej LCD

Chodzi o lepsze kolorki, chociaż ja mam LCD i nie narzekam ;)

Opublikowano

led to led, lcd to lcd nie myl pojęć w budowie matrycy bo to całkiem innego typu i budowy matryca

LED jest bardziej oszczędna i potrzebuje mniejszy prąd zasilania i podświetlanie matrycy mniejsze

LCD stara technologia, obraz może ciut lepszy ale gorszy do oglądania pod kątami, zaczyna przekłamywać kolory

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

OK, chyba wezmę tego co arteekk podał. Co o nim sądzicie, da radę? Nie ma na nim jakichś zniekształceń czy coś?

Opublikowano

Dobra... Tylko nim na niego nazbieram xD Dobra dobra. Kupię go jak tylko nazbieram pieniążki.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Oj mam dylemat co do tego co mi arteekk polecił! Z tego co wyczytałem, tam jest matryca IPS czyli z jakimś tam opóźnieniem i to może przeszkadzać w grach FPS! To prawda?

Opublikowano

No na lekko 3 minuty poźniej oddasz strzał :D Opóźnienia są wskazywane w ms a 1ms to 0.001 sekunda to raczej nie przeszkadza.

Ten LG nie ma full matrycy ips, on ma TFT-IPS czyli niby wytrzymalsza czy cośtam a gorsza on pełnej IPS, jak możesz dołożyć to proponuje lepszego cześciej polecanego http://www.morele.net/monitor-led-iiyama-prolite-x2377hds-b1-30-dni-bezplatnej-gwarancji-na-badpixele-429971/

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

czym ty się przejmujesz, głupotę wciskają ludziom ze lepsze bo wyświetli kilka klatek wcześniej niż na innym monitorze

matryca IPS nie ma dużego opóźnienia wejścia sygnału , a maksymalnie wynosi ok 65 ms , klatki obrazu zmieniane są pokazywane są co ok 17 ms

nie można porównywać tych czasów z monitorem LED, ale np przy LCD już widać. kto dzis kupuje monitory LCD !?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Aha, czyli ma się rozumieć nie będzie żadnych kłopotów, będzie się dobrze nadawał do gier? lucyfer, tego nie będę brał bo po co mi głośniki za dodatkową cenę?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...