Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie Lagi

xx18xx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje pytanie brzmi nastepujaca mam internet 1mb/s i jak gram 4vs4 to gra mi sie dosc plynnie ale jesli chce zagrac 8vs8 to odczuwam nieprzyjemne leagi i gra mi klatkuje oraz scina ogolnie gra sie nieprzyjemnie w najblizszym czasie mam zwiekszyc neta do 10mb/s i czy po zwiekszeniu bede mogl grac normalnie 8 vs 8 bez zadnych spin bez lagow itd ?

POZDRAWIAM xx18xx

Opublikowano

Tak, zmiana neta na lepszy spowoduje poprawę...

Masz za słabego neta na grę 16 osbób.

Nie powinno być problemów po zmianie neta.

Również może być wina sprzętu choć to wątpliwe,

Wykonaj test na speedteście neta.

Looknij tu :

http://www.mpcforum.pl/topic/210404-tut-lagi-w-wr-przypiesz-komputer/

Tu jest moj wynik testu http://www.speedtest.pl/test/54514600 kwestia lagow zalezy barziej od uploadu czy od downloadu poniewaz upload wyszedl mi strasznie niski. Po tescie wykazalo: Możesz zauważyć problemy w grach sieciowych typu Counter Strike.

Wiec czym to jest spowodowane ?

Opublikowano

Tu jest moj wynik testu http://www.speedtest.pl/test/54514600 kwestia lagow zalezy barziej od uploadu czy od downloadu poniewaz upload wyszedl mi strasznie niski. Po tescie wykazalo: Możesz zauważyć problemy w grach sieciowych typu Counter Strike.

Wiec czym to jest spowodowane ?

Jak dałeś wynik testu to jestem pewien na 100 %.

Net - 1mb ;f

Za słaby na grę 8 vs 8.

Musisz grać 4 vs.4 lub kupić szybszy internet - nic z tym nie zrobisz.

Ew. ja masz router podłącz przez kabel ethernet

Może podaj specyfikacje komputera ? Dla czego od razu zakładacie, że to wina neta ? Grałem na 1mb/s i było ok :)

Napisałem o tym, ale to wątpliwe ;f
1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Powiedz mi tylko jeszcze jakiego masz kompa?

I tak dla jasnosci jak bedziesz zmienial neta to sobie

spojrz na up load a mniejsza uwage na download!

WarRocka lepiej sie gra jak masz powyzej 2mb/s poniewaz

szybciej zabijasz ;D Ja mam download 25mb/s i 1.6 up

a gralem u kolegi ktory ma 30 mb i 6 up i wszyscy pisali ze jestem podjebany ;D

Pozd

07422092377787152026.jpg

Opublikowano

Karta Graficzna : NVIDIA GeForce 7300 LE 256 MB

Procek: Intel Core 2 CPU 1.80GHz 2 rdzeniowy

Pamiec: 512 MB RAM

Dysk Twardy : 500gb

JESLI COS JESZCZE TRZEBA PODAC TO PISZCZIE TO PARAMETRY MOJEGO KOMPA NIC SPECIALNEGO ALE WR MOIM ZDANIEM POWINIEN UCIAGNAC BEZ ZADNYCH PROBLEMOW.

Powiedz mi tylko jeszcze jakiego masz kompa?
I tak dla jasnosci jak bedziesz zmienial neta to sobie
spojrz na up load a mniejsza uwage na download!
WarRocka lepiej sie gra jak masz powyzej 2mb/s poniewaz
szybciej zabijasz ;D Ja mam download 25mb/s i 1.6 up
a gralem u kolegi ktory ma 30 mb i 6 up i wszyscy pisali ze jestem podjebany ;D

Pozd

Opublikowano

Chlopie jak ty masz slabego kompa! zmiana neta ci praktycznie duzo nie pomoze!

512 ram to ja mialem 4 lata temu....

1.80GHz 2 rdzeniowy to nawet jest wystarczajace ale i tak nie za dobre ;/

Minimum 1gb ram

min 512 karta graficzna tylko wydajna! nie patrz ze jest 512 to kupujesz tylko spr sobie jeszcze wydajnosc

Procek powinnien miec okolo 2 rdzenie i 2ghz ale ten moze jeszcze byc

07422092377787152026.jpg

Opublikowano

Komp ma 5 lat ;d mam nowego lapka ale ja wole na kompie grac ;d

Chlopie jak ty masz slabego kompa! zmiana neta ci praktycznie duzo nie pomoze!
512 ram to ja mialem 4 lata temu....
1.80GHz 2 rdzeniowy to nawet jest wystarczajace ale i tak nie za dobre ;/

Minimum 1gb ram
min 512 karta graficzna tylko wydajna! nie patrz ze jest 512 to kupujesz tylko spr sobie jeszcze wydajnosc
Procek powinnien miec okolo 2 rdzenie i 2ghz ale ten moze jeszcz

Jakie podzespoly moge zmienic za 400-450 zl ? :D

Opublikowano

Za 400 - 450 zł raczej na nic lepszego nie wymienisz...

Faktycznie stwierdzając jest to teraz wina sprzętu - po prostu twój komp nie wytrzymuje obciążen 16 graczy na 1 kompie.

Zerknij na te wymagania :

51167dd8a204a.png

Nie sugeruj się minimum bo to jest kpina.

Rekomendowane i weź poprawkę na RAM - jak Adrian powiedział trzeba ok. 1gb ram... reszt aok w wymaganiach ;)

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Niestety słaby komp. Za 400 - 500 zł.. Hmm. Dokupisz ram jedynie. Karty nie wymienisz bo dobra karta kosztuje min 350 zł, chyba, że używka to jakieś 250 już coś znajdziesz. Procka byś mógł zmienić, ale z prockiem wiąże się płyta główna. Powiem Ci tak. Jak zamontujesz min, 4 GB ram to nie powinien Ci już mc ciąć. Iż on się głównie na pamięci opiera i trochę na procku :)

Najtańsze tusze do HP z wysyłką 24h

Opublikowano

2gb ram to kwestia hmmm... 80zł, polecam good ram. Karte graficzna za 300tez da rade poszukac. Ja mam asusa gts250 512mb i gram na nim w bf3 bez lagow! A uzywana kosztuje z 250zł... Tylko pewnie sie pojawi nastepny problem-zasilacz xD jedna z najwazniejszych czesci komputera

@podaj moc i marke zasilacza + płyty głownej

snikersproject1.png
Opublikowano

Jak szukasz czegoś tańszego to Asus Radeon HD 6770 1 GB 128 bit, sam mam więc polecam. Podaj mi jeszcze jaki masz zasilacz, bo on też pójdzie do wymiany :) nowa karta = większa moc = nowy zasilacz inaczej "kaboom" :)

Opublikowano

Dobra to ja się może wtrące bo nie mogę słuchać tych znawców internetu wielcy komputerowcy teraz powiem ci coś osobistego miałem 320zł i wyzwanie zrobić dobrego kompa. Na którym pójdzie FAR CRY 3 i udało się zrobiłem komputer a raczej złozyłem z podezspołów kupionych na allegro, Grafika ati radeon hd 4650 1GB, Ram 2 GM, procek 4200+ amd athlon 2x 64 2.2Ghz.

A wielu znawców internetu nie dawało mi zadnych szans na zrobienie komputera na ktorym far cry 3 pojdzie na SREDNICH wymaganiach płynnie za 320zł. Więc nie słuchaj ludzi, tobie radze dokupic ramu! to jest ważne dla gier online, i grafike lepsza i bedzie git! za 400 zł kupisz to na 100% tak że wr powinien śmigać na lajciku.

Opublikowano

Ty widze znawca w ...uj. 320 zł to procek kosztuje, DOBRA używana karta kosztuje min 250 zł. Wiec tutaj mi nie wal ściemy.. bo niestety składałem rok temu kompa, coś się interesuję i Ci od razu mówię, że to co ty złożyłeś jest niewykonalne. Na zwykłym mule amd i to na dodatek nie quadzie śmiga Ci Far Cry 3 ? Kpina i śmiech na sali. Od kiedy to pamiec ma większe znaczenie w grach niż grafika ?

Opublikowano

@2Up wiekszej sciemy chyba nikt nie widział ....Far Cry 3 ? na takim złomie ahahah ... chyba pasjans na ful detalach ..

co do tematu komputer cie wyniesie dosyć mało (nowy ),raczej nie będziesz tylko w wr grać , nastana czasy ,że bd grac w Gta V itd. więc jak masz dobrą płyte głowna dokup częsci do niej lub kup nowego kompa

mizsigncenaviper.png

Zbieram - Nie +

nowy D3D v1.2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...