Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nowy komp ile fps?

olopex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko

w poniedziałek kupuje nowy komputer z takimi podzespołami i mam pytanie jak myślicie ile Fps'ów wyciągne ??

PROCESOR: Core i3 3220 3.3 GHz LGA 1155 BOX

PŁYTA GŁÓWNA: GIGABYTE GA-H61MA-D2V Intel H61 LGA 1155

PAMIEC: GOODRAM DDR3 8192MB PC1333 CL9

KARTA GRAFICZNA: GIGABYTE GeForce GT 630 2048MB DDR3/128bit DVI/HDMI PCI-E

te dane mam z kartki co dostalem w sklepie wiec dlatego to jest tak napisane

BTW. Jeżeli ktos grał w metin2 wie ktos moze w ile kont by mozna isc na dt na takim sprzecie?

Opublikowano

Z FPS nie wiem jak ale w DT mozesz napewno multum kont wziac :D Moj kmupel ma duzo slabszego kompa z idzie z 6-7 kontami bez laga.

Opublikowano

Z takim kompem granice 90-100, lepiej zainwestować już w te i5.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

tak ale niestety moj budżet wynosi 1550-1600 max i jest nie do ruszenia i nie kupie i5 w tej cenie no chyba ze sie myle i komp mi jest potrzebny tylko do normalnego grania w lola czasem popykania w metina. Ponieważ moj komp na którym teraz pisze to chodzi tak ze w lolu 30-40 fps w team fightach 1-2FPS poprostu wchodze i sie mysle czy padlem czy nie, na metinie grajac na jednym koncie drugim sie nie da juz bufac po 15minutach bo sie zacina czarny ekran i koniec w cs 1.6 też szału nie ma wiec mysle ze ten komp co teraz kupie bedzie dawał rade na normalnym graniu w "słabe gry" bo nie mówie tu żeby odpalac BF3 na full detalach chociaz jak by sie wlaczył było by miło, bo do gier takich lepszych to mam x'klocka

Opublikowano

Koleś, mam dokładnie te same podzespoły, tylko, że i5 :) Wszystko to samo, nawet płyta! Niestety dopiero dzisiaj złożyłem i jeszcze nie zassałem lola, ale w okolicach 60-100 fps spokojnie powinieneś wyciągać

PS. Wszystkie podzespoły z obudową A30 logic kosztowały mnie ok.1.7k zł

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

I tak czy siak, zablokuj 60fpsów. Dlaczego? Po to by nie zajeżdżać grafiki, bo i tak monitor pewnie masz 60hz. :D

Opublikowano

Bwahahahah widzę sporo specjalistów, 300 fps (!) :D

GeForce GT 630. Bo Gigabajty dają wydajność :D

Na high nie poleci. Karta dobra do przeglądania forum.

@down

Nie widać różnicy, bo Ci monitor nie wyświetla...

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

zal mi was po prostu ludzie... pieprzycie takie glupoty ze glowa boli. Ja na 2,4 GHz, 8GB RAM, GeForce 470 GTX wyciągam 200 fps wiec dla mnie wyciagnie z 120

nudsyg_zps005130d2.png

Opublikowano

wiec i tak zajebiscie bo ja w tej chwili mam 20-40 w team fightach prawie zero a wszystko na najnizszych zero cieni : B) B)

a co do monitora to mam dobry 21cali asus modelu dokladnego nie podam bo poprostu nie znam ale nie był tani i niedawno wmiare kupowany

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...