Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Przekierowuje mnie z mojej strony na jakieś badziewne forum [Pomocy]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam problem gdy wchodzę na własną stronę wykupioną na xaa.pl (wcześnie było wszystko ok strona pięknie działąła)
a dzisiaj sobie rano wchodzęi szok !!! ... gdy wpisuje adres strony przekierowuje mnie odrazu na jakieśforum o hackach może mi ktoś pomóc w tej sprawie jestem zielony w html, php .. więc nie wiem co robić. Jedynie stronę pootrafię pobrać i dodać na ftp :(. Będą klike

Opublikowano

Zapewne ktoś Ci wstrzykną kod do index'a musiałbyś tam szukać jakiegoś skryptu javascript gdzie jest link z tym forum. Lub napisz do supportu xaa.pl. Lub masz przekierowanie ustawione gdzieś na hostingu

Opublikowano

musi być w kodzie jak tak bo na koncie nigdzie nie mam przekierowania ... dzięki za odp. zaraz będe to szukał.

@EDIT

usunołem stronę całą od nowa będe pliki umieszczał ale wątpię żeby to coś pomogło..

Opublikowano

W indexpie nic nie ma gość ładnie się wjebał mi na stronę

Dodatkowo dałem przekierowanie z strony tej mojej na stronę moją (czyli takie masło maslane) że z STRONA do STRONA i lipa...

Dzisiaj zgłoszę ihacks za włamanie...

Opublikowano

Art.287.*§1.*Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej lub wyrządzenia innej osobie szkody, bez upoważnienia, wpływa na automatyczne przetwarzanie, gromadzenie lub przekazywanie danych informatycznych lub zmienia, usuwa albo wprowadza nowy zapis danych informatycznych,podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.§2.W wypadku mniejszej wagi, sprawcapodlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

To nie był żaden żarcik to było włamanie, znacie mg forum .pl ? ono także zostało zhakowane tak jak moja strona teraz kto następny mpcforum.pl ??? zgłosiliśmy ihacks.pl szmaty dostaną za swoje..

Opublikowano

Ostatnio też włamali mi się na forum, tylko że usunęli ftp a nie miałem backupa i forum poszło sie... -.-

//Mamy od tego dział.

Opublikowano

Usuń wszystkie pliki na FTP i wgraj od nowa (tylko nie kopiuj tych starych plików na ftp, a jeżeli masz to wgraj te które wgrywałeś na początku).

Jeżeli nie pomoże możesz zgłosić to dostawcy hostingu+domena w tym przypadku proserwer.

Jeżeli chcesz możesz zgłosić to na policję, bo jest to swego rodzaju atak. Pozdrawiam.

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

miras atakuje. :-)

@top

Poszukaj w plikach linku do danego forum i usuń.

ew. poproś administratora hostingu żeby zrobił totalny back-up

Opublikowano

Podeślij nam (najlepiej w spoilerze/pastebin):

• .htaccess
  • index.php/html
  • ew. jakieś .php, które wstawiałeś (include).

Bez tego nic nie da się ruszyć, do tego sprawdź datę modyfikacji różnych plików - jeśli będzie inna od reszty, poszukaj w nich adresu do forum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...