Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Fizz czy Anivia? POMOCY ;/

KaRRamb4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, chce kupić kolejną postać, ale zastanawiam się nad Fizz'em i nad Anivią, grałem fizem i bardzo mi się podoba, staty mialem 17/2 , anivia tez gralem tez super champ, ale ciezko go ogarnac. Co polecacie? DAJE LIKE!! ;/ Zalezy mi na dmg i hp, i zeby z mana nie bylo zle.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Fizz jeśli dobrze grasz to zero problemu z mana :) i ma bardzo fajny system ucieczki jak i gonienia :)

A i jeszcze jego kontrataki sa bardzo bolesne dla przeciwnika ;)

Opublikowano

ja nie grałem fizzem ale jak niechcesz mieć problemów z maną to nie bierz anivi ponieważ jest bardzo manożerna

x

Opublikowano

Bardzo lubie Anivie, Fizz'a mniej ;) Anivi pasywka... ;D divuja mnie na 4 lvlu bo maja full hp ja nie mam prawie wgl - tu jajo i czytam na chacie "OMG I DONT REMEMBER ABOUT YOU PASSIVE!" ^^ Anivia nie jest manożerna do 6 lvla, potem stają się problemy, bo jej ult naprawde dużo zabiera many, a jak w takim team fightcie to lepiej aby to cały czas było włączone...

Opublikowano

posiadam anivie i moge ci ja z pewnoscia.polecic.

Malo hp ale nadrabia to fantastycznymi skillami. Co do many wystarcza itemy i opanowanie postaci.

Opublikowano

Ok dziękuje, można zamknąć. Kupiłem Fizz'a ale przejechałem się na tym i go sprzedałem, kupiłem Ahri. Teraz zbieram na Anivie, bo droga nie jest :).

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Ja bym wybrał Fizz'a . Nie ma problemów z maną , fajne ataki , najlepszy jest rekin , łatwy do ogarnięcia . Za to Anivia - hmm... nie polecam . Ciężko według mnie ogarnąć .

To tylko moje zdanie . Wybór należy do ciebie

Opublikowano

Fizz -

najtrudniejsza postac do zgankowania :> jak i kata .

''e'' unieknie wszystko .

Postac OP ogolnie ;>

Opublikowano

Fizz to .. op shit. Przeważnie mid'a ma wygranego, no powiedzmy, że vs. większości. Ogarnięty fizz przeważnie zjukuje czy zdodguje contra attack/spell/cc.

Cholernie ciężko go zgankować, znam to z doświadczenia, te uczucie kiedy ultujesz go Vi, a on po prostu E i perfect dodge.

Może z vladem być ciężko, bo obydwoje mają prawie że tak same spelle, tylko fizz'a e jest efektywniejsze niż vlad'a w.

Imo, fizz jest lepszy.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Co fizz op shit ? Bierzesz Ryze za 450 IP i Fizza nie ma :X Imho lepiej anivie, a tak to polecam Ryze, największy burst chyba, odpalasz R nawalasz e q w i fali minionów nie ma i i dziesz gankować góre bądź dół. W dodatku potrzebuje całe 3k golda i z 5-10 min na nastackowanie łezki i prawie wszyscy na midzie będą się bali podejść bo dostaną bursta na ryj który zje 2/3 hp a jak bedą próbowali iść w wymiane to padną.

Nie bierz fizza bo wystarczy mieć Ryze za 450 IP, który po prostu niszcyz go w drobny mak bo ma większy range od jego skilli a wiadomo co się dzieje przy burście Ryze np w mid/late game, pomijam oczywiście to że Ryze jest mega tanky a Fizz nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...