Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Komputer pod serwer Minecraft'a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Planuję kupić sobie maszynę pod serwer minecraft'a i zastanawiam się nad maszyną serwerową mianowicie: http://allegro.pl/dell-pe-1950-2x3-00ghz-quad-16gb-4x73gb-sas-30mcy-i3004092905.html i moim pytaniem jest ile taka maszyna obsłuży Graczy bez lagów z około 20 pluginami na silniku craftbukkit ?

A moim drugim pytaniem jest: czym się różni zwykły komputer od maszyny serwerowej ?

Bardzo mnie interesują komputery itd... Więc proszę nie pisać że po co ci taki sprzęt itd... ja poprostu żyję informatyką i kocham grzebać w kabelkach <3:D

x

Opublikowano

Całkowicie bez lagów to 155osób+/-, z tym procesorem. One są przystosowane specialnie do długiego działania, Dużo szybsze, nie to co komputer.

Musisz jeszcze rozważyć koszty bo są nie małe. To Maleństwo dużo ciągnie prądu, zabujczy chałas. Musisz mieć jeszcze chłodne miejsce/pomieszczenie no i dobry Internet

wsrh.jpg

Opublikowano

Łącze... to jest jedna z ważniejszych spraw, możesz mieć sprzęt 24gb ram, intel i7 a internet 3mb i nie da rady.

Zrób test z speedtest.net i podaj go tutaj.

Opublikowano

Internet mam z Vectry i mam 150 mb/s.

Możecie mi podesłać jakieś dobre maszyny/komputery który uciągnie około 300 / 500 Graczy ?

x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...