Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy pójdzie mi gra

pupu254

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka mam pytanie czy mój komp uciągnie tą gre oto paramentry

procek: AMD 2.8Ghz+1.6Ghz

karfta graf:UniChrome Pro IGP 964mb)

pamieć ram: 1gb

dzięki za odpowiedz

Opublikowano

Co masz na myśli, że 1gb ramu nie starczy?

Bardziej tu się można przypieprzyć do reszty sprzętu, jak ja miałem 1gb to lajtowo na full mi wszystko pięknie ładnie śmigało bez lagów.

@Down

Wyobraź sobię, że tak na win7 ^^

Kartę ma słabą, ale może w okienku sobie pogra.

Co do ramu, to mógłby pokombinować np z pendrive, żeby coś mu dodał, ale nie wiem czy coś to pomoże.

A i jeszcze jedno, wydaje mi się, że to jest jednak 964mb w karcie, a nie 64.

Pewnie Ci umknęło.

436951440626370320491.png

Opublikowano

300mb ramu na sam system przy włączeniu ^^

Mniej niż 700mb ramu na grę, a jeszcze odpalasz z przeglądarki, to kolejne 150mb ramu do tyłu,

Czyli zostaje ci 550mb ramu na samą gierkę, hah, powiedz mi jeszcze, że masz Win7 xD

A no i jak kolega wyżej wspomniał przypierdolę się jeszcze do karty graficznej:

64mb...

Wymagania:

Karta graficzna: 256 MB, Pixel shader 2.0, DirectX 9.0c

Dziękuję, dobranoc.

@DOWN

Jakbyś nie wiedział gra nie jest zoptymalizowana, więc na słabych kompach czasem działa, a na najlepszych czasem nie.

Opublikowano

Game boster i na średnich nawet z lagami wyciągniesz

300mb ramu na sam system przy włączeniu ^^
Mniej niż 700mb ramu na grę, a jeszcze odpalasz z przeglądarki, to kolejne 150mb ramu do tyłu,
Czyli zostaje ci 550mb ramu na samą gierkę, hah, powiedz mi jeszcze, że masz Win7 xD

A no i jak kolega wyżej wspomniał przypierdolę się jeszcze do karty graficznej:

64mb...
Wymagania:
Karta graficzna: 256 MB, Pixel shader 2.0, DirectX 9.0c

Dziękuję, dobranoc.

Przeglądarka może być zamknięta ja miałem 1gb ramu i chodziło więc pozdro

Opublikowano

Powtarzam, że dalej może utworzyć sobie trochę ramu z dysku, albo pendrivea.

Nie będzie to to samo, ale może na to wrzucić działania systemowe i inne niepotrzebne do gry pierdoły, a na normalnego grę ^^

436951440626370320491.png

Opublikowano

U mnie w szkole jak bf'a włączam, tam jest 2 gb ramu, nie pamietam jaki procek chyba 1x3,11 ghz i zintegrowana grafika, nie dało sie grać :D

Wątpie że ci na 1gb ramu gra pociągnie.

Opublikowano

Inne zarządzanie procesorem i już bf-ik będzie działał płynniej,a wystarczy przemienić w planowaniu użyciu procesora przestawiając z programy na usługi działające w tle...

Opublikowano

siemka mam pytanie czy mój komp uciągnie tą gre oto paramentry

procek: AMD 2.8Ghz+1.6Ghz

karfta graf:UniChrome Pro IGP 964mb)

pamieć ram: 1gb

dzięki za odpowiedz

Pamięci ram masz za mało,k.graficzna to niewiadomo co i słaby masz procek raczej ci nie pójdzie.

Opublikowano

Nie pójdzie karta zintegrowana w płyte główną pewnie ASrock .. nawet nie ma bata, nie uruchomi mu sie nawet na tym gra bo zintegrowanych nie obsługuje ..

Opublikowano

Odpowiedzi są podzielone,więc polecam samemu sprawdzić.

Poza tym jeśli chodzi o ram,a pomiędzy przeglądarką to wiadome,że przeglądarka tylko służy do odpalenia gry później przeglądarkę się zamyka,a tak propo to polecam firefoxa i zainstalowanie w niej dodatku o nazwie "Memory Fox" i problemik z głowy przeglądarka bardzo mało mu pobierze pamięci ram :> i będzie optymalizować ram cały czas i memory foxa też można skorzystać nawet i do całego systemu,bo tam będą dwie funkcje albo pamięci tylko firefoxa lub wszystko.

Opublikowano

Kolego, co założyłeś temat:

Nie graj, jeśli komp ci nie spełnia wymagań to albo kompa zmodernizuj, albo wcale nie graj w takie gry jak ta, bo komp będzie ciężko pracował i ci kiedyś pewnego dnia komp siadnie.

MIAŁEM PODOBNEGO KOMPA JAK TY I NIE GRAŁEM W TAKIE GRY I KOMPA NIE MĘCZYŁEM, BO CI SIE ZJEBIE I BĘDZIESZ PŁAKAŁ BO MOJEMU KUZYNOWI TAK SIE ZROBIŁO.

Pozdrawiam i dobranoc!

Opublikowano

Up?Ty chyba nie masz pojecia nic o kompach ;D Ta gra to nie Battlefield 3 zeby sie bal uruchamiac na takim sprzecie. Gra nie pojdzie bo ta grafa to smiec nawet filmiki na youtube chujowo chodza. Do autora jesli masz złacze pci-e to zainwesuj w karte np taniego gforca 7600GT i masz giereczke na medium bez problemow .. napisz do mnie na PW a napeno ci pomoge jest jeden myczek żeby to uruchomic na twoim kapie trzeba pogrzebac w rejestrze ;)

Opublikowano

aha..... nikt nie odpowiedzia mu normanie na pytanie.....

GRA JEST DARMOWA=

POBIERZ

ZOBACZ

GRAJ/NIE GRAJ

.......

YAY

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...