Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co to są logi?

Greedo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W kliencie gry masz program anty-cheaterski, który nosi nazwę HackShield (w wolnym tłumaczeniu: tarcza przed hackami). Ów HackShield jest wgrany w pliki gry i jeżeli dostrzeże, że używasz wspomagaczy, np. za szybko biegasz lub bijesz, to automatycznie wyśle logi do bazy danych, po czym Twoje konto może zostać zablokowane. HS jest ciągle aktualizowany, dlatego nie ma aktualnie żadnego sposobu na blokadę tej aplikacji.

Opublikowano

Dzieki za odpowiedz ale chodzi mi o privy.Na privach nie ma zadnych hack shieldow to jak taki Isamu na Ravi widzi ,ze ktos ma brudne logi?

Pomoglem? Daj like,to nic nie kosztuje.

Opublikowano

Czyli jak używam butow wiatru z kmrm na plu to mogę dostac bana?

<iframe id="baneriframe" src="//imgsu.com/?clr=ECAF69&pptoken=1PDJX74VSIP8H" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none;background-color:#ECAF69;overflow:hidden;width:770px;height:240px;"></iframe>

Opublikowano

Dzieki za odpowiedz ale chodzi mi o privy.Na privach nie ma zadnych hack shieldow to jak taki Isamu na Ravi widzi ,ze ktos ma brudne logi?

Lepsze servery Prywatne mają Hack Shielda, lecz nie tak dopracowanego jak na serverach globalnych.

Czyli jak używam butow wiatru z kmrm na plu to mogę dostac bana?

tak

Jeżeli masz jakiś problem i będę ci w stanie pomóc zapraszam na PW.   B) 

Opublikowano

Logi sa to zapisy w plikach co np. dany Administrator gry badz tez GM robil, jakich komend uzywal czy tez co pisal na wolaj lub na czacie.

Z tego co wiem to mozna tylko zobaczyc kto z jaka predkoscia bil moby i po tym mozna sie zorientowac czy gral na hackach

A czy ktos mial DMG czy Wait Hacka nie da sie rozpoznac, rozpoznaje sie po szybkosci ataku

Opublikowano

Ojj mają. Wszelkie błędy, które wykryje serwer też są wysyłane do specjalnie stworzonych zakładek w bazie danych i wychodzi kto jakiego hacka używał. Działa na takiej samej zasadzie jak na Metin2.pl, tylko że na prywatnym serwerze można to jeszcze w jakiś sposób obejść korzystając z 'bezpiecznych' cheatów.

Opublikowano

Ojj mają. Wszelkie błędy, które wykryje serwer też są wysyłane do specjalnie stworzonych zakładek w bazie danych i wychodzi kto jakiego hacka używał. Działa na takiej samej zasadzie jak na Metin2.pl, tylko że na prywatnym serwerze można to jeszcze w jakiś sposób obejść korzystając z 'bezpiecznych' cheatów.

Ponoc przykladowo BS jest nie wykrywalny, a reszta jest wykrywalna bo w wszystkich innych glownie chodzi o szybkos ataku czy tez speeda, no chyba ze tez FB nie wykrywa

Opublikowano

Każdy serwer praktycznie ma juz teraz logi z których może się dowiedzieć kto cheatuje itd.

Po logach można też sprawdzić GM'ów czy nie rozdają ekwipunku z navicata/komend .

Na PL'u jest najbardziej dopracowany HS. i za te buty wiatru KM możesz dostać bana gdyż jest to ułatwienie gry.

Opublikowano

Hmm.Załóżmy ,że to jest taka consola i ona widzi twoja postać gdzie przeżucasz eq itp;)).Oczywście nie jest to consola mówie byś skumał;).

x21n2u.png

Opublikowano

Tak jak w temacie.

Logi są pokazywane w bazie danych (navi) w której z tabel i pokazują one jakie przedmioty ile yang zdobyłeś/utraciłeś o danej minucie/godzinie.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...