Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki malutki problem dotyczący zakupu nowego kompa. Otóż znalazłem bardzo interesujący i dobrze zapowiadający się komputer na allegro za 2075 zł, lecz po rozmowie z kolegą który składa komputery, mówił że, komputer który ma utrzymać Crysisa 3 lub BF'a 3 na wysokich detalach, to już trzeba zainwestować porządną sumkę. Zaoferował mi taki komputer za 1997,8 zł(mam do wydania 2100 zł) , oraz powiedział że utrzyma na wysokich BF'a, lecz nie powie mi czy utrzyma Crysisa. Oto parametry:

Procesor : Procesor AMD X6 FX-610 3.3GHz BOX (AM3+)(95w,14MN)
RAM: GOODRAM DDR3 8192MB PC1333 CL9
Karta Graficzna: GeForce GTX 650 1024 DDR5/128bit DVI) wer. Golden Sample

Chciałbym się dowiedzieć, czy na takim sprzęcie pójdzie Crysis 3 oraz BF, czy też te inne nowsze produkcję. Ewentualnie bym prosił doradzić, powysyłać jakieś dobre części, lub złożone już komputery na allegro.

A tutaj parametry tego z internetu. Cena 2075 zł.

Płyta Główna: Chipset AMD® 760G i SB710

Procesor: AMD x6 FX-610 3.3GHz

RAM: Pamięć RAM 8GB 1333MHz DDR3

Karta Graficzna: Nvidia GeForce 560 TI 1GB DDR5

Dysk twardy: 1 TB.

Chciałbym się dowiedzieć który sprzęt jest lepszy, i czy ten drugi utrzyma Crysisa 3, czy też inne produkcje na wysokich detalach. Ewentualnie bym prosił kogoś kto się lepiej na tym zna, o doradzenie na temat sprzętu ;).

ronaldorealmadrid.png

Opublikowano

Dokładnie, nigdy nie słucha się pseudo informatyków ze sklepu itd.

Do crysisa 3 na maxie potrzebujesz sprzętu za jakieś 8 koła, z GTX690/hd7970 crossfire. Mowa tu o MSAA x8 i Ultra w FHD

Do BF czy innego shitu sprzęt za 3k wystarczy spokojnie na Ultra fhd

Jak w okolicach 2k to coś takiego jak Flap dał

Opublikowano

Dokładnie, nigdy nie słucha się pseudo informatyków ze sklepu itd.

Do crysisa 3 na maxie potrzebujesz sprzętu za jakieś 8 koła, z GTX690/hd7970 crossfire. Mowa tu o MSAA x8 i Ultra w FHD

Bez MSAA i innych podobnych opcji pogra na sprzęcie za 2,5k spokojnie ;)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Dobra dzięki chłopaki :D. Raz zostałem wydymany z kompem (ten co obecnie mam...) i nie chce powtórzyć takiego błędu ;D.

ronaldorealmadrid.png

Opublikowano

Dziękuje bardzo, a zwłaszcza koledze który dał linka do tych części ;).

Dobra, czyli na tym sprzęcie co mi Flap dał to pójdzie BF na wysokich?. Bo na tym co mam to na średnich to jest pokaz slajdów a nie gra ...

ronaldorealmadrid.png

Opublikowano

Oby dwa, to gówna....

Nie kupuje się gotowców z allegro.

Tutaj masz lepszy zestaw:

http://www.morele.net/inventory/info/g0izEQ/

Po co droższy 965 jak 955 jest 50 zeta taniej? To jest procesor z tej najbardziej "krętliwej" serii

http://www.morele.net/procesor-amd-phenom-ii-x4-955-quadcore-3-2ghz-black-edition-hdz955fbgmbox-box-283290/

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.

http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-266770/

to ta usługa.

Jeśli będziesz zamawiał to przy zamówieniu w polu kod promocyjny wpisz

O44Y129AC8

i naciśnij obok wyślij to koszt montażu się na 1 złoty a wysyłka będzie darmowa.

Zamiennie zamiast montażu możesz wybrać pendrive, dokładnie ten

http://www.morele.net/pendrive-good-ram-gooddrive-twister-4gb-czarny-196953/

Wtedy przy zamawianiu skorzystaj z kodu

WP35ZXZG5A

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...