Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Włączanie komputera

MrOverevo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z włączeniem komputera, mianowicie gdy nacisne przycisk power to nic sie nie dziej poza lekkim mignieciem (nie zgasnieciem na chwile tak jak bylo gdy komputer dzialal), więc spróbowałem włączyć go zworką. Włożyłem zworkę podłączyłem zasilanie i zworka zaczęła się topić, ale komputer odpalił.

Zasilacz działa prawidłowo. Nie jestem pewien co do plyty głównej.

Proszę o pomoc.

Opublikowano

Napisałem, że gdy podłączam "guzik" power to komputer nie reaguje.

Przed chwilą udało mi się go uruchomić na chwilę i wiem co jest. Te 2 piny które włączają komputer muszą być ciągle połączone, żeby komputer działał, po ich rozłączeniu komputer nie działa.

Nie podam ci podzespołow, bo szkoda mi czasu i to w niczym nie pomoże.

Opublikowano

ten guzik czyli? bo wiesz ze musisz podłączyć kable które idą od guzika do płyty

ja raczej miałem to samo ale nie wiem jak to rozwiazlem ale nie wiem czasami czy płyta nie walnięta jest

na pewno dobry zasilacz?

Opublikowano

Zasilacz na pewno dobry.

Nic nie muszę robić guzikiem. Wystarczy złączyć 2 piny na mobo i wlacza sie. U mnie żeby działało trzeba miec te piny spięte ciągle.

Opublikowano

Walnieta plyta, to na pewno.

Jak chcesz pracowac na tym komputerze to zlap piny jakimis kombinerkami zey byly na sztywno ze soba zlaczone, ale rysykujesz calkowite uszkodzenie plyty.

W serwisie pewnie poleca wymiane plyty na nowa bo zeby cos takiego zrobic trzeba sprawdzac uklady scalone odpowiedzialne za to. Mozesz tez polaczyc w wyjsciu z zasilacza na wtyczce atx 20pin piny pwr_on i gnd, wtedy jak wlaczysz zasilacz z tylu przyciskiem to plyta od razu sie odpali i nie bedzie trzeba wlaczac przyciskiem (zwierac pinow). Troche ryzykowne ale jak masz plyte warta mniej niz 100zl to nie ma innego wyjscia jesli chcesz zeby komputer dalej pracowal.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...