Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] World Guard Cub w Cubie i moby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc tak, nie dawno dokładnie przedwczoraj zacząłem tworzyć serwer bukkit na Minecraft 1.4.7. Zrobiłem już własne miasto. Które zaznaczyłem pluginem pt."WorldGuard" jako cuboid, komendą /rg define miasto Roman0 .Następnie wydałem komendę /rg flag miasto mob-spawning deny , dzięki której w moim mieście moby nie mają prawa spawnować się. Teraz zrobiłem pomieszczenie znajdujące się w moim mieście, także zaznaczyłem je cuboidem i nazwałem piggy. Wydałem komendę /rg setparent piggy miasto , dzięki której pokój piggy został podporządkowany do pomieszczenie pt.Miasto. Następnie wpisałem komendę /rg flag piggy mob-spawning allow , więc teraz w pomieszczeniu piggy powinny respić się moby. I tu tkwi mój problem ,ponieważ w tym pomieszczeniu nie chcą się te moby pojawić. Dokładnie chcę aby pojawiały się tak świnki. Położyłem tam nawet mob-spawnera ale świnek dalej nie ma. Próbowałem je także zrespić za pomocą jajek pt:"spawn pig".Kiedy jednak ustawiłem żeby w cubie Miasto mogły spawnować się moby. W pomieszczeniu piggy także te moby się pojawiały.

Proszę o pomoc jak zrobić aby w cubie Miasto nie było mobów ,a w cubie Piggy były.

Opublikowano

mijam0 nazwa_cuba to chodzi o tego nowego cuba w tym dużym cubie? i co wogóle robi ta komenda, bo mam ten sam problem robie w całym mieście złóżmy, żeby nie mogli się nawalać, a chce zrobić mini arene i tam jak wpisuje to żeby mogli się nawalać no i nie mogą, a jak nie wpisze tego setparent to nie będzie żadnych błędów w guradzie?

i np. inna osoba nie administrator będzie mógł tam budować bez setparent na tym mniejszym terenie w dużym mieście?

Jestem zły ;p mam 65/100 ostrzeżeń !

Opublikowano

Bez setparent zrób, i na tym cuboidzie gdzie mają się spawnić moby daj /rg setpriority nazwa_cuba 2

Nazwa_cuba 2 czyli to piggy czy miasto

wpisałem oddzielnie /rg setpriority piggy i /rg setprioryty miasto

i przy obu wyskakuje błąd :

Too few arguments.

/region setpriority <id> <priority>

Opublikowano

mijam0 nazwa_cuba to chodzi o tego nowego cuba w tym dużym cubie? i co wogóle robi ta komenda, bo mam ten sam problem robie w całym mieście złóżmy, żeby nie mogli się nawalać, a chce zrobić mini arene i tam jak wpisuje to żeby mogli się nawalać no i nie mogą, a jak nie wpisze tego setparent to nie będzie żadnych błędów w guradzie i np. inna osoba nie administrator będzie mógł tam budować bez setparent?

Gdy wpiszesz /rg setpriority nazwa_cuba 2 , a potem /rg flag nazwa_cuba pvp allow, to będą mogli się bić, ale będziesz musiał dać inne flagi, np w mieście masz creeper-explosion deny, to teraz musisz na arenie to też dać, bo setparent robi tak, aby cub się wywyższał, nie obowiązują go flagi z miasta (do areny pvp).

Opublikowano

sorry mógłbyś mi jeszcze pomóc, bo nie rozumiem :(

mi po prostu chodzi jak zrobić, by w dużym regionie np. pvp było na off, a w małym regionie pvp było na on i ten mały region jest w tym dużym

powiem jak ja to robie:

napierw duzy region

zaznaczam kwadrat

//expand vert up

/region define miasto

/region flag miasto pvp deny

teraz zaznaczam siekierka mały kwadrat w tym dużym

pisze:

//expand vert up

/region define arenka

/region setparent arenka miasto

/region flag arenka pvp allow

i nie działa jak zrobić by na arence było pvp on i tez żeby ktoś inny na tym regionie mógł budować bo jak nie dam setparent to zazwyczaj np. mój kolega nie może budować dopóki nie dam setparent?

Opublikowano

Kolego nie pierdol się z jakimiś komendami zrób tak

/rg flag miasto mob-spawning allow

teraz

/rg flag miasto deny-spawn zombie,skeleton,spider,creeper,enderman,slime

możesz dodać więcej mobów w ten sposób respią ci się zwierzątka a nie potwory ...

Opublikowano

Wpisz bez komendy:

/region setparent arenka miasto ,a z

/rg setparent arenka 2

nie rozumiem czyli zamiast komendy /rg setparent arenka miasto mam wpisać: /rg setparent arenka 2 (co te 2 oznacza?)?

a i widze, że znasz się na tym więc odpowiedz plis: http://www.mpcforum.pl/topic/847922-pytanieplugin-factions/ ;p

teraz

możesz dodać więcej mobów w ten sposób respią ci się zwierzątka a nie potwory ...

tu nie o to nam chodzi, nam chodzi jak zrobić na przykład na dużym regionie żeby nic się nie spanowało, a w małym, który jest w tym dużym, żeby wszystko sie spanowało, mi akurat chodzi o pvp, ale nie ważne tu nie o to nam chodzi...

Opublikowano

teraz

Dziengi wielkie. Jesteś Wielki!!

Opublikowano

2 oznacza, że plugin będzie omijał 1 (cuboid bez setprority)

Sory, wpisz /rg setpriority arenka 2 xD

yy nadal nie rozumiem lols ;p mam to wpisac zamiast /rg setparent, ale co te setprority oznacza, że ten region(mniejszy-[arenka]) będzie niezależny od tego duzego? i tam będę mógł ustawić pvp na on i ten region nie bedzie zwracac uwagi na tego dużego, że duzy mam pvp off?

Opublikowano

Nazwa_cuba 2 czyli to piggy czy miasto

wpisałem oddzielnie /rg setpriority piggy i /rg setprioryty miasto

i przy obu wyskakuje błąd :

Too few arguments.

/region setpriority <id> <priority>

/rg setpriority nazwa_cuba 2,

yy

nadal nie rozumiem lols ;p mam to wpisac zamiast /rg setparent, ale co

te setprority oznacza, że ten region(mniejszy-[arenka])

będzie niezależny od tego duzego? i tam będę mógł ustawić pvp na on i

ten region nie bedzie zwracac uwagi na tego dużego, że duzy mam pvp off?

Dzięki priority 2 arenka będzie niezależna od miasta..

Opublikowano

ostatnie już pytanie do tego to zawsze sie wpisuje ''2''?, bo jak zechce zrobic druga arenke na tym samy dużym regionie tez to samo mam robić? ;p

• 2 lata później...
Opublikowano

­@DEDi GodApple Zanim coś napiszesz, sprawdź na datę. Wątpię, że ten kolega kiedykolwiek to zobaczy, bo nie dość, że go nie oznaczyłeś, to jeszcze ostatnio aktywny był 20 kwietnia 2015 r.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...