Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam]Tabliczki i kolor obok?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.
zauważyłem coś takiego:
2011-07-08_18.16.20.png

Czy to jest realne na serwer minecraft ? - żeby obok były kolory ? widziałem nazwe:Sign Colors

wgrałem to ale coś nie zadziałało u mnie na serwie ;c

Jeżeli ci pomogłem kliknij : "LUBIĘ TO". Jeżeli uważasz że temat jest rozwiązany kliknij : "Oznacz jako rozwiązany".

Opublikowano

Singedit mam i tez nie ma tych kolorów obok;/

Jeżeli ci pomogłem kliknij : "LUBIĘ TO". Jeżeli uważasz że temat jest rozwiązany kliknij : "Oznacz jako rozwiązany".

Opublikowano

Ahhh , wy tym nic nie zdziałacie ;)

Wystarczy wgrać plugin coloredSings ,jest podobny co te pluginy co napisali koledzy wyżej ,ale nie zadziała tak odrazu.

Aby to zrobić musisz mieć essentials i wejść w config.

Znajdz taką linijke:

# To enable signs, remove # symbol. To disable all signs, comment/remove each sign.
# Essentials Colored sign support will be enabled when any sign types are enabled.
# We recommend not enabling chest protection signs if you don't intend to use them, (or are using LWC/Lockette).

enabledSigns:
- # color
- # balance
- # buy
- # sell
- # trade
- # free
- # disposal
- # warp
- # kit
- # mail
- # enchant
- # gamemode
- # heal
- # spawnmob
- # time
- # weather
- # protection

Aby naprawić błąd jak pisze po ang wyżej : # To enable signs, remove # symbol. To disable all signs, comment/remove each sign.

Czyli usuń # ,aby tabliczki działały

Czyli musi być tak:

# To enable signs, remove # symbol. To disable all signs, comment/remove each sign.
# Essentials Colored sign support will be enabled when any sign types are enabled.
# We recommend not enabling chest protection signs if you don't intend to use them, (or are using LWC/Lockette).

enabledSigns:
- color
- balance
- buy
- sell
- trade
- free
- disposal
- warp
- kit
- mail
- enchant
- gamemode
- heal
- spawnmob
- time
- weather
- protection

Pomogłem? Daj "Lubię To" w ramach podziękowania.

Opublikowano

~~ tak to mod w takim razie. ale to ja mam sobie go wkleić w %appdata% czy na serwa
jak na serwa to gdzie ?.

Opublikowano

@ref

Opublikowano

No wgrałem do minecraft.jar na %appdata% i niestety gdy tego używam na serwie pisze mi na tabliczce : "!?" ( bez "" )

jak to wgrać na serwer ? bo jak wgrałem na serwer do jar to nie chciał serwer ruszyc;/

Opublikowano

Tej modyfikacji najprawdopodobniej nie ma na serwer by można było ją wgrać więc masz takie coś tylko na singlu jeśli chcesz tabele kolorów to ja mam moda MineZ HUD (jeśli się nie mylę) i jak otwieram czat tam są kolorki.

Opublikowano

no ale ja chce klikac na ten kolor i odrazu nim pisac. a z togo co zobaczylem minez hud nie robi tego ...

Opublikowano

dal link - nie nabijaj sobie postow. czytanie z zrozumieinem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...