Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Medyk czy Assault?

a.silva97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie. Lepszy medyk czy assault? Mam medyka 9lv z zestawem z mg36 i jest nawet dobrze. Ale gdy np. na szarqi wyskakuje mi assault to nie zdaze przystawic do oka i zgon. :D Moze jest jakis spkt. treningowy zebym mogl szybciej do oka brac bron? / I jaka klasa waszym zdaniem jest lepsza? :p

Opublikowano

Zależy jak lubisz gra ofensywnie czy defensywnie :)

zależy od skila jaki mas nieraz jedni lepiej graja medykami niż szturmowcem

Zależy od punktów od wszystkiego ;) to po prostu zależy od ciebie;) którą klasę ogarniasz ta graj

Opublikowano

Bez obrazy,ale mg36 nie nadaje się na bliskie dystanse i stąd też masz taki problem :D

Co w dalszym etapie przekłada się,że mg36 bez celowania z celownika ma problem,bo mg36 ma słabą celność z biodra i stąd też twój problem gdyż na małej mapce niestety,ale jest więcej sytuacji gdzie nie masz czasu na używanie z celownika (ppm) i zapierdala się wtedy z biodra,a mg36 nie jest na takie taktyki przystosowane.

Dlatego byś miał większe szanse gdybyś miał inną broń... Jak coś to polecam Qbb i dobry rozstaw seta do owej bronii i wtedy jedziesz i bez celowania (na bliskie dystanse bez ppm).

I dla przypomnienia medyk aż tak mało nie ma amunicji,zaś apteczke do uleczania będziesz miał zawsze pod ręką.Gdzie assault będzie miał cały czas ammo,ale co z tego jak nie będzie się leczył tak jak medyk ^^

Opublikowano

Weź medyka ;) Bardziej sie przyda rzucić czasem apteczke, czy czasem kogoś uzdrowić przy pomocy defibrylatora. Ja gram na MG36 i nie narzekam na amunicje: +80 naboi + 2 magazynki.

Opublikowano

Medykiem lepiej się gra zespołowo i bardziej pomagasz i dużo expa możesz przycisnąc. Defiblyratorem,rzucasz 2 apteczki na m-comie i już sporo expa leci jak masz jeszcze dobrą broń to wiesz tpu mg36,qbb. Tylko medyk to średni,daleki dystans na blisko to wyciągaj pistolet szybciej wyjmiesz niż przystawisz maszynówkę do oka :D

Opublikowano

Lepszy medyk, assault ma lepszy dmg. w broniach, medyk trochę mniejszy. Medyk pomaga zespołowo a wgl. amunicja medykowi prawie jest nie potrzebna, każdy prawie medyk umiera przed skończeniem się amunicji, a to jest pewne, sam mam medyka i 17 LvL. Czekam tylko na odblokowanie MG36 xD

A propos pistoletem M9-ątką (No może że masz lepszy pistolet) nic nie zdziałasz, za mały dmg., trzeba by było przynajmniej 10x strzelić w wroga, więc lepiej jest wyciągnąć RKM i napierdzielać we wroga, a jak sądzisz że nie dasz rady, to bierz nogi za pas :P

Opublikowano

hyhy mam 22 lvl na medyku a nigdy nie narzekałem o tym że 1vs1 padam xD z biodra też się da ^^

na tą chwilę polecam ci zestaw dla assulta z famasem i zestawem KRAFDJUT czy jakoś tak ^^ obie klasy są na 1vs1 i na campienie.... napisz troszke jak grać bo bez tego ci gowno doradzimy ^^ (oczywiście i bez tego są ludzie co i tak ci powiedzą ....)

YAY

Opublikowano

medyk jak i assult to są dobre klasy warte polecenia a czym grać zależy tylko i wyłącznie od ciebie możesz zacząć grać medykiem i powiedzmy po 60 rundach opanujesz go do perfekcji ja osobiście gram perfekcyjnie snajperem i uczę się grać medykiem i assultem raz gram tą postacią raz drugą i idzie mi coraz lepiej z każdą rundą osiągam coraz lepsze wyniki tak i będzie z tobą gdy zainwestujesz kilkadziesiąt złoty w postać lub pobawisz się sponsor payem ale to tylko i wyłącznie zależy od ciebie co wybierzesz nikt cie nie zmusza by wydawać gotówkę za tą grę ale wiadomo jak wydasz to będzie ci łatwiej A tak pozatym polecam ci medyka i zestaw z mg36 na początek ta broń jest op więc powinieneś szybko ja opanować i tyle

Opublikowano

Ja bym jednak brał medyka bo jest jednak bardziej przydatny dla zespołu od szturma i wbija również więcej expa bo raczej za ammo dużo expa nie idzie xD

Czy ja wiem? C4 na assault'cie to świętość... można na różne sposoby używać... bronie też nie są złe (lepsze niż te medyka). Różnica między Medykiem a Assault'em to taka że jeden się leczy a drugi daje sobie ammo... Medyk ma flarę na której spawnują się towarzysze (rzadko pomaga) a Assault C4 które można stosować jako miny albo dać na samochód i wjechać w inny pojazd wysiadając wcześniej i odpalając C4... Oboje mogą zabić pilotów ale tylko Assault może rozwalić pojazd (jak masz medyk vs assault to tylko assault... nie licząc inżyniera). Mi się wydaje że bronie Assault'a mają o wiele mniejszy recoil niż bronie medyka... są też szybsze... (tak powinno być w teorii) dlatego nazywają się Assault'ami czyli Szturmowcami... mają się wbić i wrogów wybić :D

@edit

Zapomniałem dodać że Medyk ma defibrylator (tak zwany drugi nóż) którego ja używam częściej niż noża (zabijając wroga).

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Opublikowano

Moim zdaniem medyk dlatego że można dłużej przetrwać więcej killi zdobyć i takie tam i do tego więcej punktów co się przekłada na levelowanie szybciej.

Jeżeli pomogłem nie bój się dać [ + ]

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Czy ja wiem? C4 na assault'cie to świętość... można na różne sposoby używać... bronie też nie są złe (lepsze niż te medyka). Różnica między Medykiem a Assault'em to taka że jeden się leczy a drugi daje sobie ammo... Medyk ma flarę na której spawnują się towarzysze (rzadko pomaga) a Assault C4 które można stosować jako miny albo dać na samochód i wjechać w inny pojazd wysiadając wcześniej i odpalając C4... Oboje mogą zabić pilotów ale tylko Assault może rozwalić pojazd (jak masz medyk vs assault to tylko assault... nie licząc inżyniera). Mi się wydaje że bronie Assault'a mają o wiele mniejszy recoil niż bronie medyka... są też szybsze... (tak powinno być w teorii) dlatego nazywają się Assault'ami czyli Szturmowcami... mają się wbić i wrogów wybić :D

@edit

Zapomniałem dodać że Medyk ma defibrylator (tak zwany drugi nóż) którego ja używam częściej niż noża (zabijając wroga).

jeśi chodzi o fare u medyka to zazwyczaj to gówno daje .... 1 na 5 razy się zrespisz tam gdzie ją daeś.... u assuta jest ten pistoecik *prośba o posiki* który jednak dziaa i dziaa do kiedy nie padniemy ratuje on bardzo dupe..... + dostajemy 25 za zrespionych na nas udzi ^^ c4 można robić puapki na punktach .... podkadamy c4 i jak widzimy że przejmują punkt i jest na biao to wączamy c4 ^^ można campić też w budynkach np i czekać z c4 na wrogów xD

i assut ma tyko 1 szybszą broń od medyka i jest to famas... mg36 QBB rpk itp szybkość strzau mają 685 jakoś ta a normana broń np AEK ma 600 to samo u enginiera (pomiając as-vaa)

to jest kwestia gustu .... ja po miesięcznej przerwie gram assutem z famasem i AEKiem ^^ i nie pisać mi że famas jest da no skiowców bo AEKa czasem epiej użyć niż famasa xD

YAY

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...