Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Czy sadzisz ze w wocie sa ustawiane bitwy?

ThePro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przegladalem wlasnie gry online.pl i znalazlem ciekawy komentarz dot. Wota

ABC_Przyrody 2013-02-03 - 21:26 Zróbcie sobie test. Zagrajcie dobrze w bitwie, potem kolejnej, itd. Jak macie XVM-a to zobaczycie, że nagle wrzuca Was do bitwy, gdzie macie 5% szans. Taką bitwę też można wygrać, ale łatwo nie jest. A potem odwrotnie. Starajcie się w nic nie trafić. Strzelajcie bez sensu. Jedna, druga, trzecia bitwa. Nagle wrzuca Was do bitwy, gdzie macie 95% szans i każdy strzał w niebo trafia. I wyobraźcie sobie, że są ludzie, którzy nadal uważają, że jest to losowe. ;)

Jak sądzicie? Tez zastanawiam sie czasami jak to mozliwe ze mam kilka bitw w ktorych przegrywam ciagle przez team, trafi mi sie bitwa w ktorej arta mnie zdejmie na poczatku a potem cudowny team ktory wygrywa 15;1-5?

Opublikowano

Po części jest to prawda, wg dąży do uśrednienia wszystkich wyników do 50% ale powiedzmy sobie strzeże, jak ktoś się postara to będzie miał mniejsze bądź większe ratio.

76561198001815076.png
Opublikowano

Po części jest to prawda, wg dąży do uśrednienia wszystkich wyników do 50% ale powiedzmy sobie strzeże, jak ktoś się postara to będzie miał mniejsze bądź większe ratio.

Strzeże? A nie szczerze? :P

Nie piszemy po kilku obalonych browarach, proszę, hehe.

A co do tematu: Ale czasem mamy tak, że są 4 bitwy z 95% szans pod rząd od razu po uruchomieniu WOTa. To według mnie obalą tą teorię.

Opublikowano

Na CW, kompaniach i turniejach nie ma opcji ,,ustawiania" wyników. Ale teraz popatrzmy z drugiej strony. Jeżeli zaczniecie się rzucać do WG, że to jest nie fair play itp. to nie grajcie w to po prostu jak się nie podoba

Opublikowano

No matchmaking działa tak że w każdym teamie efektywność jest równa (jakoś to jest z wyników odczytywane zapewne) No i może być tak, że są 2 teamy;
1. KW- efektywność 300
2. Luchs- 500
Mamy razem 800
Drugi team:
1. KW- 500
Luchs- 300

No i tak to mniej więcej działa =]

Opublikowano

No matchmaking działa tak że w każdym teamie efektywność jest równa (jakoś to jest z wyników odczytywane zapewne) No i może być tak, że są 2 teamy;

1. KW- efektywność 300

2. Luchs- 500

Mamy razem 800

Drugi team:

1. KW- 500

Luchs- 300

No i tak to mniej więcej działa =]

WG mierzy skill gracza poprzez win ratio a nie jakieś eff, wn4 czy wn6.

76561198001815076.png
Opublikowano

WG mierzy skill gracza poprzez win ratio a nie jakieś eff, wn4 czy wn6.

A z kolei wr nie zawsze zależy od gracza, sam przecież nie rozwalę 15 czołgów przeciwnika :P

Jak gram w miarę dobrze ustawionej dla mnie bitwie i za dobrze zagram to potem w nastepnej mam problem...

Też coś takiego zauważyłem, najdziwniejsze dla mnie jest to że raz wygrałem bitwę, moja jedna z lepszych to potem w następnej dziwnym trafem dostałem one shota w magazyn z pz IV a byłem ustawiony przodem, oczywiście padłem jako pierwszy.
Opublikowano

Mogli by rzucać drużyny po przez eff. Czekalibyśmy dłużej ale chociaż by była gra.Np procent na wygraną wachał by się o 10 % czy od 40 do 60.Bo teraz to czasami jest porażka albo masz chujowy skład i wszyscy zginą zanim dojedziesz albo zanim dojedziesz do już 80 % drużyny przeciwnej nie żyje.Ani tak dobrze ani tak.Lecz sądzę, że nie istnieje coś takiego ja napisał autor.

Opublikowano

Mogli by rzucać drużyny po przez eff. Czekalibyśmy dłużej ale chociaż by była gra.Np procent na wygraną wachał by się o 10 % czy od 40 do 60.Bo teraz to czasami jest porażka albo masz chujowy skład i wszyscy zginą zanim dojedziesz albo zanim dojedziesz do już 80 % drużyny przeciwnej nie żyje.Ani tak dobrze ani tak.Lecz sądzę, że nie istnieje coś takiego ja napisał autor.

Mylisz się, wg przyznało że dąży do uśrednienia wyników do 50% dla każdego gracza. Tak samo z wr poszczególnych czołgów. Jednakże jak ktoś jest wybitnie (nie)uzdolniony to ma % wygranych znacząco odbiegający od 50%.

76561198001815076.png
Opublikowano

Mylisz się, wg przyznało że dąży do uśrednienia wyników do 50% dla każdego gracza. Tak samo z wr poszczególnych czołgów. Jednakże jak ktoś jest wybitnie (nie)uzdolniony to ma % wygranych znacząco odbiegający od 50%.

Ja mam WR chyba 51 albo 52%, wczoraj grałem dwie godziny i nie wygrałem żadnej bitwy moim wolverine, same epickie teamy które padały jak muchy! Moim zdaniem już lepsze by było usunięcie takiej statystyki jak wr i wprowadzenie teamów 50-50

Opublikowano

szczerze powiedziawszy zauważyłem to nawet bez xvm-a dawno temu, ale dzięki tej mechanice gra jest zrównoważona ;)
do teamu dobrych graczy trafi słaby, do słabych trafi dobry...

Oddajcie minusy! :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...