Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł na serwer

Ex?

Serwer  

5 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co sadzicie o tym pomysle

• Super, napewno bym zagral
      2
    • Tak sobie.
      3
    • Nie.. do dupy
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Znawca
Opublikowano

Witam.

W tym temacie chciałbym wam przedstawić pomysł na serwer. Wpadłem na ten pomysł leżąc w łóżku. :D

Wiem że jest duzo podobnych serwerów ale czy akurat taki sam to nie jakoś nie widziałem.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na serwerze byłyby 2 rody. Ród czerwonych i ród niebieskich. Każdy z ródow miał by oczywiście swój gród oraz króla.

Myśle, że w rodach było by tak po ok. 20-30 osób nie więcej gdyż zrobił by się za duży haos. Więc idźmy dalej. Król wybierany byłby metodą głosowania. Pierw wybierało by się 5 faworytów a potem było by głosowanie. Król przydzielał by swoim podwładnym różne funkcje (piekarz, kowal, hodowca, budowniczy, wojsko, oraz osobe która zajmowała by się przydzielaniem działek).

Każdy wybraniec otrzymywał by od króla pewnien budynek w którym musiał by pracować. Np. taki piekarz musiał by robić tygodniowo daną liczbę chleba, jeśli by nie wyrabiał, zostanie zmieniony z inną osobą. I tak z wszystkimi innymi funkcjami.

Każdy ród miał by wyznaczony teren na swóje miasto, oczywiście mógłby je powiększać składając danine do Administratora, lub wygrywając wojny.

Ale teraz o co chodzi dokładnie.

Każdy ród miał by swój border aby nikt z rodu przeciwnego nie mógł się wkradać do miasta wroga i uprzykrzać mu grę.

Lecz nie będzie tak fajnie zawsze. Kilka razy (2-3) w tygodniu border zostanie zdjęty aby grody mogły toczyć ze sobą walke.

Aby wojna nie trawała w nieskończoność każdy kto polegnie na polu bitwy w okresie wojny nie będzie mógł brać w niej udziału, aż się nie skończy.

Zwycięzka drużyna otrzymywała by jako nagrode złoto, różne przydatne rzeczy oraz kawałek terenu na powiększenie swego grodu.

Sama mapa serwera nie była by przypadkowa ponieważ grody oddalone były by od siebie o ok. 100-200kratek a pomiedzy nimi było by specjalnie przygotowane pole bitwy z wieloma pułapkami oraz utrudnieniami aby ciężko było przedostać się do bazy wroga.

W dodatku na serwerze został by też wybudowany plac targowy gdzie można było by sprzedawać lub kupować rzeczy nie tylko od swoich ale także od grodu przeciwnego.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I to chyba tyle z tych ważniejszych informacji.

Zapraszam do oddawania swoich głosów w ankiecie na temat serwera.

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

Myślę, że pomysł dobry i przyciągnie ludzi, jednak bez autorskich pluginów raczej się nie obejdzie :D Hm pomysł wymyślony w łóżku to dziwne xD Wkradła ci się literówka na początku w słowie " więdz " powinno być więc :p

Znawca
Opublikowano

@MorN

Dzieki, błąd poprawiony.

A co do autorskich pluginów to wsumie nie wiem czy będą potrzebne. Wystarczy dobrze ogarniac te postawowe i myśle, że się uda ;)

@up

Narazie mam tylko pomysł. I własnie dlatego jest ten temat, bo jesli wiele osób zaciekawi taki serwer to możliwe, że przejdę to realizacji, ale jak narazie jest to daleka przyszłość :D

-----------------------

Opublikowano

Pomysł na serwer ciekawy...

Lecz uważam tak jak @MorN

Aby ułatwić prowadzenie serwera potrzebne będą autorskie wtyczki....

A nawet mody do dodania zajeb*stości serwera...

Znawca
Opublikowano

Tylko wydaje mi się, że na serwer który ma wlasny laucher mniej graczy wbija. Takie mam wrażenie, z własnego doświadczenia.

A tak to bez sciagania, samo wpisane ip cięzkie nie bedzie.

A jesli chodzi o pluginy autorskie, to sam osobiście pisać nie umiem, ale jeśli znajdzie się technik to problemu nie ma.

-----------------------

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...