Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Generator dodawania itemów do handlarzy

warnox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

07100.png05330.png
Siema , chce wam przedstawić stronę do generowania zapytań do bazy , szybko i prosto można sobie dzięki temu zrobić Sklepy.
działa to na takiej podstawie ze wyświetlają się ikony itemów i po kliknięciu dodaje się zapytanie , po najechaniu na ikonę wyświetla się "dymek" z nazwą itemu

17220.png

http://metin2.1fre.pl/item/ 

0101_103316.jpgtu znajdują się zapytania sql które wygenerowało

0101_103315.jpgtu pokazuje nam jakie itemy zostały dodane do sklepu

0101_103317.jpgtu można dodać własny item poprzez wpisanie id itemu

pod tymi buttonami znajdują się pola które wypełniamy

w pierwszym polu trzeba podać ID sklepu

w drugim polu wpisujemy ilość przedmiotów

Są braki w ikonach lub złe adresy do obrazków postaram się jak najszybciej uzupełnić braki

Opublikowano

Hm, strona się strasznie długo wczytuje przez zbyt dużą ilość obrazków (neta mam bardzo dobrego). Wszystko jest niby fajnie, jednak można by to było trochę zoptymalizować. Zamiast dostawiać 10x tą samą ikonę broni, zbroi i innych rzeczy, które się plusuje, mogłeś zrobić 1 ikonę i pole do wpisania danego plusa. Poza tym w polu ID sklepu trzeba samemu kasować tekst i tu jest jeszcze ważniejszy błąd, bo w polu ID i w ilości można wpisywać litery, które po wybraniu przedmiotu wklepuje do query (no ale chyba większość wie, że liter w tych miejscach być nie może :p)

Jest jeszcze parę błędów, ale myślę, że niektórym się przyda :) Nie jest to może jakieś najlepsze ze względu na szybkość działania i zbyt długie menu, ale sądzę, że po optymalizacji byłoby to już coś :p (ale już nic więcej nie mówię, bo sama osobiście nie zajmuję się żadnymi skryptami :))

p50x.png

Rekrut
Opublikowano

Hm, strona się strasznie długo wczytuje przez zbyt dużą ilość obrazków (neta mam bardzo dobrego). Wszystko jest niby fajnie, jednak można by to było trochę zoptymalizować. Zamiast dostawiać 10x tą samą ikonę broni, zbroi i innych rzeczy, które się plusuje, mogłeś zrobić 1 ikonę i pole do wpisania danego plusa. Poza tym w polu ID sklepu trzeba samemu kasować tekst i tu jest jeszcze ważniejszy błąd, bo w polu ID i w ilości można wpisywać litery, które po wybraniu przedmiotu wklepuje do query (no ale chyba większość wie, że liter w tych miejscach być nie może :P)

Jest jeszcze parę błędów, ale myślę, że niektórym się przyda :) Nie jest to może jakieś najlepsze ze względu na szybkość działania i zbyt długie menu, ale sądzę, że po optymalizacji byłoby to już coś :P (ale już nic więcej nie mówię, bo sama osobiście nie zajmuję się żadnymi skryptami :))

Mi się szybko włącza .. Generator nawet nawet łap + :) A co do generatorów włącz tamten konventer xml na sql :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mi również działa szybko :/ strona przez jakiś czas nie działała :/ coś robili na hostingu

do robienia strony użyłem java skrypt więc przyśpieszyło działanie

Nie powiedział bym że JS przyspieszyło działanie... JS obniżyło działanie ponieważ nie każdy PC zawiera dużą ilość pamięci ram.

Jak będę miał czas to zrobię takie coś jak Ty tylko że w wersji PHP i sesji :) Czyli bez zacinania itp + użyje kawałek kodu js co będzie ładnie to wyglądało i będzie efekt tak jak Ty to masz

Opublikowano

Nie powiedział bym że JS przyspieszyło działanie... JS obniżyło działanie ponieważ nie każdy PC zawiera dużą ilość pamięci ram.

Jak będę miał czas to zrobię takie coś jak Ty tylko że w wersji PHP i sesji :) Czyli bez zacinania itp + użyje kawałek kodu js co będzie ładnie to wyglądało i będzie efekt tak jak Ty to masz

JS użyłem z tego powodu że jak by było w php to by po kliknięciu na obrazek to suwak by zjechał na początek i byś musiał odnowa szukać , więc jak bym zrobił to w php to co prawda miał bym większe pole do popisu ale generowanie takim generatorem było by 1000% wolniejsze

więc jak następnym razem podważysz moją decyzję to przemyśl co piszesz !!!!!!!!

a strona się zamula przez dużą ilość obrazków , jak się poczeka aż obrazki się załadują to strona niema prawa zamulać

• 4 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...
  • 8 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...