Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

pytanie crysis 3

watus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy odpali mi crysis 3 ?

Komputer spelnia prawie wszystkie wymagania gry.

Poza tym ze moja karta ma Pixel i Vertex shader 4.0 a wymagane jest 5.0.

Czy przez to moze mi gra nie odpalic czy tylko bd mial slabsza grafe i przycinki?

Na pewnym forum znalazlem takie cos:

http://www.tweaks.pl/emulacja-pixel-shader-czyli-jak-grac-w-nowe-gry-na-starych-kartach-graficznych/
Opublikowano

Podaj specyfikacje pc wszystko

Procesor grafika ram zasilacz

Opublikowano

Jezu... Podaj swoje parametry! Może spełniać, np. masz karte Radeon HD 7450 która ma 1gb pamięci a do niczego się nie nadaje.

skpUo.png

Opublikowano

procek q6600 2,4ghz wymagane minimum 2,8 ale sadze za ruszy z przycinkami,

4gb ram, wymagane minimum 3gb, win8 z tego 2gb zabierze wiec tez moga byc przyciki, najwyzej xp zainstaluje

grafika geforce gts250 1gb

Opublikowano

Minimalne wymagania sprzętowe:

Procesor: dwurdzeniowy, Core 2 Duo 2.4 GHz (E6600) lub Athlon 64 X2 2.7 GHz (5200+)
Pamięć operacyjna: 2 GB (3 GB na Windows Vista)
Karta grafiki: 1 GB RAM + DirectX 11, GeForce GTS 450 lub Radeon HD 5770
System operacyjny: Windows Vista, 7 lub 8

Po pierwsze nie wiem czy na XP w ogóle Ci odpali gra. Jak sam mówisz masz te 4GB RAM-u, a część zjada Ci system. Jeżeli odpalisz grę to naprawdę na bardzo minimalnych wymaganiach. Chociaż grafika też nie zachwyca, ale może...może Ci jakoś uciągnie z wyłączeniem wszystkich szczegółów. ;f

Opublikowano

Tych wymagan jeszcze nie widzialem, dla mnie liczy sie grywalnosc a nie tylko grafika, moge grac bez szczegółów :D

na xp nie ruszy bo obsluguje DX max 9.0

@edit

chodzi mi tylko o to czy te Pixel i Vertex shader 4.0 zrobia roznice

Opublikowano

Nie pójdzie Ci wymagany jest DirecTX 11 a twoja karta obsługuje tylko DirecTX 10. O Crysisie możesz zapomnieć, jak chcesz stracić kasę to kupuj śmiało.

Minus.png
Opublikowano

karta nie obsluguje podobno dx11 i ma 1gb. W dx diag pokazuje mi dx11 i 2543 mb karty graficznej.

Ze tak powiem, wtf?

Juz wiem o co chodzi ale dlaczego mam zainstalowane dx11 (i wszystko jest ok) skoro karta nie obsluguje.

Opublikowano

Nie chce mi się czytać postów może ktoś napisał ale jak masz inny windows niż wymagany to nie ruszy. Przez tego Pixela też prawdopodobnie nie wejdzie.

Opublikowano

Masz Windows XP i 4 GB Ram? Przecież to katorga dla systemu, więc zmień to na Windows 7, który da Ci dodatkowe możliwości, np. odpalenie chociażby tej gry. Na XP'ku mógłbyś ją jakoś zrootować, ale obawiam się, że będą problemy co do 'okien windowsa' i pozostałych dodatków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...