Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DDR2 server vs DDR2 desktop

robotek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Zaczynam się zastanawiać co to za różnica? skoro przecie robi się chyba je tak samo a cena serwerowych jest tańsza...
dlatego pytam czy wy znacie różnycę? odpali mi taka serwerowa na płytach desktopowych ?

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

serwerowe tańsze ? raczej droższe

jak płyta obsłuży to sobie możesz używać ale żadnego wzrostu nie oczekuj wydajności

użyj google i poczytaj Wikipedie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

ehh no bo znalazłem na allegro działające za 40zł a do pc za 70 :D dlatego pytam.
chodzi o działanie a nie o szybkość. żeby tylko działały :D

Opublikowano

przed napisaniem wątku tu myślisz że nie szukałem... i każdy pisze inaczej. jeden mówi że mu płytę spaliło. na zagranicznych znalazłem że mu wszystkie działają, a jeszcze inna opinia to taka że one nie mają prawa działać bo są inaczej zbudowane .. hmm
dlatego tym razem zadam pytanie i zaufam tobie :D bo ja ci powiem że według mojego względu, powinno być ok ale szkoda wydawać mi 40+12zł za te ramy skoro nie ma nawet cienia szansy że odpalą.
mają działać na:
asus M2n-VM
i na samych M2N na płycie tylko to pisze rev chyba 1.0

Opublikowano

masz specyfikacje płyty i czytać potrafisz, jak zauważysz choć słowo że MOŻNA ECC to kupuj, powiem ci że nie można na 100%

gdzieś ty je znalazł tak tanio ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

DDR2 800/667/533 ECC /non-ECC

to samo sobie zaprzecza ECC/nie ECC?
wpisz w allegro :D pamieci ddr2 2 gb serwer i zaznacz szukanie w tytułach :D

Opublikowano

nie zaprzecza

musisz spełnić wygania płyty co do kontrolera pamięci zainstalowanego na pamięci, czyli wejdą i działać będą konkretne tylko modele pamięci ECC SS/DS

co do tych pamięci z allegro to szajs i muzealne zabytki, wstawienie ich do komputera powoduje zamiast podniesienia wydajności spadek wydajności

patrz na przykład dobrych pamięci

pamięć bardzo dobra ale działa tylko w wymienionych urządzeniach ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

szczeże mi chodzi by ten komp odpalał i miał te walone 4gb :D obiecałem kumplowi stwierdził że ma mieć 4gb za 100zł na ddr2, powiedziałem mu że znalazłem serwerowe ale : nie wiem czy wgl odpalą i wiem że jak odpalą to komp zamula. mu to leci chce mieć 4gb wiec tylko pytanie :D czy one choć odpalą, zaraz dam linka na pw. bo nie wiem czy tu mogę to pokazać bez warna :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...