Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z przełączaniem karty graficznej w metinie :(.

Reinholt12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

ostanio zakupiłem "dosyć" mocnego laptopa od MSi - GX60. Laptop jest bardzo dobry, można dzięki niemu grać w BF3 na multi (ultra) na stabilnych 30 fps'ach. W innych grach również nie daje ciała, lecz jego wydajność w metinie to mnie dobija -.-. Mam ok. 10-15 fps w m1 jak jest duzo sklepów. Laptop ma dwie karty graficzne, Radka 7660G (integra) oraz 7970M (zewnętrzna) ta druga powinna być wykorzystywana w metinie, lecz nie mogę tego zrobić. Sterowniki AMD Enduro "powinny" czuwać na przełączaniem grafiki, lecz w metinie to nie działa. Przestawiłem w ustawieniach Enduro na Wysoką Wydajnóść procesu metin2client.bin , lecz jest używana zintegrowana i tak. Mam taką diodę nad przyciskiem włączania laptopa. Kiedy świeci się na biało , to oznacza, że jest używana karta zintegrowana , jak na czerwono to ta zewnętrzna. Problem polega na tym, że jak gram w BF3 to świeci się na czerwono, a jak w metka to na biało -.- i używa integry.Mam nadzieję, że ktoś pomoże mi w ustawieniu metka na użycie karty zewnętrznej z mojego laptopa :).

Mój laptop:

CPU : AMD A10-4600M ~2,3GHz x4

VGA: AMD Radeon HD 7970M 2GB DDR5

RAM : 8GB DDR3

Zapomniałem dodać, że posiada matrycę FHD 15,6''

Opublikowano

nie wiem jak jest u ciebie przy Ati ,ja mam 2x karte nvidii i 1 opcja to prawym na ikone programu i mam wybor:uruchom ze zintegrowana lub ta 2 karta. (i tu wybierasz ktora karte chcesz.) a 2 opcja to w aplikacji od sterownikow moge na liscie wybrac z ktorej karty jaka gra startuje;)

Wiem ze w lapku z ati jest jakos podobnie ,nawet mozesz wylaczyc zintegrowana grafike calkiem,bo brat ma lapka z 2x ati i ma wybor grafiki oraz mozliwosc wylaczenia calkiem jednej z nich.^^

Wiec mozliwosc jest napewno tylko musisz poszukac .

Mam nadzieje ze pomoglec choc troszke.pozdrawiam.

Sygna Poszla na spacer. wiosne mamy ;)

Opublikowano

Wejdź w config w kliencie i ustaw opcję TNL na na GPU. Zawsze możesz też pogrzebać w menedżerze urządzeń systemu. ;-)

Opublikowano

W menedżerze urządzeń próbowałem wyłączyć nawet tą zintegrowaną, lecz wtedy nie wykrywa mi żadnej karty i jakieś rózne bugi się robią , wiec to nie działa. Zainstalowałem MSi Afterburner. W metinie pokazuje mi, że nie zuzywa zewnetrznej karty pokazuje 0% zużycia GPU oraz 0 stopni przegrzania. Co ciekawsze pokazuje mi wersje DX jaką obsługuje gra. W BF3 wywala mi D3D11,a w metinie D3D8 xD, więc tak se pomyślałem, ze moze problem w tym, ze metin wykorzystuje stary DX i nie jest kompatybilny z tą kartą czy cuś :D w każdym razie tylko tak myślę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...