Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy dam rade z takim sprzętem nagrywać Battlefield'a 3 [MP]

m4xiu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam
Mam pytanie, czy z takim sprzętem dam rade nagrywać Battlefield'a 3?
Jeśli nie, proszę o napisanie co muszę wymienić.
Druga prośba brzmi tak, jak mogę usprawnić komputer, aby lepiej nagrywać tzn. bez lagów itd...
Pozdrawiam.

Sprzęt:
-System operacyjny: Windows 7 (64)
-Procesor: AMD Phenom II X2 555 Processor 3.20 GHz
-Ram: 8,00 GB
-Karta graficzna: ATI Radeon HD 5570

P.S Jeśli czegoś nie napisałem, proszę o komentarz.

f

Opublikowano

Masz podobny sprzęt do mojego , jedyne co masz lepsze od mojego to RAM ;]

Ja gram na Ultra i tobie na pewno zadziała.

Opublikowano

Masz podobny sprzęt do mojego , jedyne co masz lepsze od mojego to RAM ;]

Ja gram na Ultra i tobie na pewno zadziała.

Co ty za bzdury wypisujesz?! Na 5570 ultra?! Chyba w 640x400, weź nie pisz nawet, skoro się nie znasz ^^ Z tym sprzętem to za nagrywanie BF3 się nie zabieraj :> Co do wymiany, to podejrzewam, że wszystko :) Napisz budżet i jakie te ramy masz (ddr2/3 ile MHz?)

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Zapomnij. Do nagrywania nejlepiej jest miec dysk SSD i na nim nagrywac + miec zainstalowana gre ktora nagrywamy gdyz pamiec flash jest o wieeelee szybsza. Poza tym z takim prockiem to sie nawet nie zabieraj. Do nagrywania hardware trzeba mocnego proca co innego software wtedy nawet na takim sprzecie nagrasz cokolwiek ;)

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

Na tym sprzęcie grać się pewnie nie da...

Druga prośba brzmi tak, jak mogę usprawnić komputer, aby lepiej nagrywać tzn. bez lagów itd...
Pozdrawiam.

Tego komputera nie usprawnisz do nagrywania BF3 - konieczna jest wymiana całej platformy łącznie z kartą graficzną. Aby zmniejszyć koszty możesz zostawić dysk (o ile masz pod interfejs S-ATA) oraz zasilacz i obudowę (o ile porządne).

Opublikowano

@up pomyliłeś pojęcia. Poza tym dopiero nie tak dawno SSD stały się popularne, a ludzie filmiki robią od zawsze.

o.O faktycznie ;O sorry moj blad ;p Ja nie mowie ze hdd sa zle tylko ssd sa o wiele szybsze i podczas nagrywania mamy te dodatkowych kilka klatek ;)

Opublikowano

w rozdzielczosci 800x600 na tej gpu nie mozliwe to jest. Sam zobacz do czego ta karte mozna porownac
4f4c1530607d9501bc2c6b2e1382d451.png?136

Opublikowano

"Tego komputera nie usprawnisz do nagrywania BF3 - konieczna jest wymiana całej platformy łącznie z kartą graficzną. Aby zmniejszyć koszty możesz zostawić dysk (o ile masz pod interfejs S-ATA) oraz zasilacz i obudowę (o ile porządne). "

dysk na 100% ma SATA, wystarczy spojrzeć na procesor, bodajże jest to podstawka AM3 a te modele płyt głównych mają SATA!

zmiana grafy, zasilacza (niestety nie wiemy jaki więc takie podejrzenie) i raczej starczy

Opublikowano

"Tego komputera nie usprawnisz do nagrywania BF3 - konieczna jest wymiana całej platformy łącznie z kartą graficzną. Aby zmniejszyć koszty możesz zostawić dysk (o ile masz pod interfejs S-ATA) oraz zasilacz i obudowę (o ile porządne). "

dysk na 100% ma SATA, wystarczy spojrzeć na procesor, bodajże jest to podstawka AM3 a te modele płyt głównych mają SATA!

zmiana grafy, zasilacza (niestety nie wiemy jaki więc takie podejrzenie) i raczej starczy

Do nagrywania przede wszystkim potrzeba mocnego proca a na tym phenomku II x2 duzo nie nagra.

@edit

Tak Phenomy II sa pod socket AM3(+)

Opublikowano

Nie starczy, ten procek na stocku jest dosyć słaby... trzeba by odblokować 2 dodatkowe rdzenie.

Co do dysku... niekoniecznie... nawet niedobitki już pod 1155 czy AM3 nadal mają interfejs IDE. Może mieć więc zarówna SATA jak i ATA, nic nie wiadomo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...