Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno GTS450 a zasilacz?

mitrix169

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie czy mój zasilacz Anyca 450W(wiem że nie jest on super...) da radę z kartą GeForce GTS450(chcę ją kupić bo moja to biurowy syf), pobiera ona max 106W. Oto mój sprzęt:

CPU: AMD Athlon II X2 270 (2CPUs) 3,4Ghz (max pobiera 59W)

MOBO: MSI 760GM-P21(FX) (MS-7641)

GPU: Radeon HD6450 1GB (max pobiera 31W)

PAMIĘĆ: DDR3 Patriot 4GB

Procek pobiera mało Watt więc zasilacz ma zapas mocy i pytanie czy da radę ten zasilacz z GTS450(tylko kartę chcę zmienić właśnie na tą).

Z góry dzięki za odpowiedzi :)

Opublikowano

SW, nie mam takiego budżetu, żeby jeszcze zasilacz kupować, chodzi mi o to, żeby bf3 chodził lepiej. I pytanko, gdzie mogę kupić tą kartę tak do 300zł? Może jakaś z ZOTAC ?

Opublikowano

Jeżeli chodzi o BFa 3 to nawet zmiana na GTS 450 raczej ci nie pomoże, bo procesor nie jest z najwyższej półki, aczkolwiek powinno chodzić.

Zasilacz przydałoby się zmienić na Corsaira 450W, GTS450 da radę z bfem, lecz można zainwestować w HD 4850-4870. Ale wtedy już musisz kupić, ten zasilacz, a przy GTS'ie 450 może by dał radę ten twój.

Minus.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...