Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Umiejętności standardowe

Kathreen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

qpfsw0ds91vk.gif

W dzisiejszym poradniku przedstawię Wam, standardowe umiejętności dla każdej klasy postaci, którymi są: dowodzenie, polimorfia, combo i inne. Aby uniknąć wielokrotnego szukania, wszystkie zaprezentuje w poniższym moim poradniku.

ycwt9bdqv473.png

Kombinacja, czyli Sztuka Combo jest jedną ze standardowych umiejętności.Ogólnie jest umiejętnością specyficzną, gdyż, możemy rozwinąć ją maksymalnie do poziomu 2. Zastosowanie znalazła zarówno wśród zdobywania doświadczenia ale, także na arenie walk podczas pojedynków. Pełni funkcję, polegającą na zadaniu dodatkowego ciosu za nim nasz przeciwnik zostanie odrzucony. Aby rozwinąć umiejętność na poziom 1, musimy mieć 30 level naszej postaci, natomiast poziom 2, posiadając 50 level. Jednak by tego dokonać, należy przeczytać księgę, gdzie mamy do dyspozycji 3 tj. Sztuka Combo, Zaawansowana Sztuka Combo oraz Mistrz Combo. Pamiętaj, przeczytać możemy dowolną księgę.Księgi przystosowane do rozwijania umiejętności Kombinacji, możemy zdobyć ze wszystkich potworów. Jednak, szansa na pomyśle przeczytanie dla każdej wynosi w innej skali. Mistrz Sztuki Combo, posiada największą szansę na pomyślne przeczytanie książki.

v0m2n56bcmfi.png- 4 ciosy 61p37lzt7qvd.png - 5 ciosów puadfq561gpc.png - 6 ciosów

8xm73szk2k4m.pngz3g4yf7ow32p.pngnqdvan40uds6.png

ycwt9bdqv473.png

Łowienie jest kolejną standardową umiejętnością. Polega tak naprawdę na wyłowieniu ryb a także nowych przedmiotów, gdzie niektóre są ulepszaczami a niektóre są nie zbędne by przeżyć a także nie utracić eq, gdy mamy rangę minusową, m.in. takim przedmiotem jest tzw. Płaszcz Uciekiniera. Z umiejętności, możemy korzystać dopiero od poziomu 30 . Aby jednak móc łowić, potrzebujemy niezbędne do tego wyposażenie, czyli wędka, przynęta (papka, robak), które możemy zakupić u Rybaka bądź też innego gracza.

9nekzr5kokm0.jpgbnq1thnkz8mz.gifW%C4%99dka.jpgbnq1thnkz8mz.gifPapka.jpgbnq1thnkz8mz.gifRobak.jpg

Jutro dokończenie poradnika, gdyż jestem zaspana i idę obecnie spać. Także do jutra.Przepraszam za opóźnienia

3reb7x40o9l5.jpg

Opublikowano

Skoro jesteś zaspana mogłaś zrobić to jutro i wszystko byłoby zrobione "na raz". Takiego poradnika jeszcze nie widziałem a jest on dla początkujących w miarę przydatny.

Pszerfa.          i'm back

Opublikowano

Stwierdziłam, że jest kompletnie bez sensu przygotować poradnik osobny na każdą umiejętność osobno, dlatego połączyłam wszystkie umiejętności razem. Tak na marginesie, wyłącznie moją sprawą, że jestem zaspana, poradnik jutro zostanie w pełni ukończony.

3reb7x40o9l5.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...