Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nieklasyfikowany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Mam problem, jak z nazwy tematu. Przyszedłem do szkoły w drugim półroczu (3 klasa gimbazy) i po tygodniu od rozpoczęcia na lekcji francuskiego przy sprawdzaniu obecności, nauczycielka wyjeżdża z tekstem "Numer 9 jesteś nieklasyfikowany". Zdziwiło mnie to, bo jedyne nieobecności na tej lekcji to zawody, które zazwyczaj wypadają we wtorki i środy (w każdy z tych dni mam po jednej lekcji). 2 tygodnie przed zakończeniem półrocza skręciłem kostkę i nie mogłem chodzić do szkoły przez 3 tygodnie (czyli 2 ostatnie i jeden pierwszy). Mam jakieś szanse się z tego wygrzebać? Dodam, że z tą "babką" nie ma co dyskutować, bo przychodzi do szkoły chyba tylko dla kasy (kiepsko uczy i ciągle zwalnia, bo jej się nie chce siedzieć).

7m9a.png

Opublikowano

Zależy to od szkoły, ale przede wszystkim od nauczyciela przedmiotu, z którego masz nkl.

Z reguły nauczycielom nie chce się robić tego oficjalnego testu i da się to załatwić. Spróbuj jednak się z nią dogadać na osobności.

Lepiej jest zaliczyć kilka działów/tematów, niż pisać ten egzamin.

dwDSnZq.png

by @Miyoshi

Opublikowano

Masz te nieobecności usprawiedliwione, więc możesz iść do nauczycielki bądź napisać podanie o egzamin klasyfikacyjny. Ewentualnie mógłbyś pójść na układ z nauczycielką od francuskiego, że zaliczysz wszystkie sprawdziany i kartkówki, aby wiedziała, że opanowałeś materiał. Niestety - nie było Cię na ponad 50-ciu procentach zajęć i ona nie ma pewności, że Ty opanowałeś to, czego się uczyła Twoja klasa.

Opublikowano

Możesz iśc do nauczycielki i spytać się czy możesz poprawić się całego semestra gdzie powinna ci dać szansę na poprawę zależy jeszcze jaka szkoła i nauczyciele

sygnauf.png

by Valky

Opublikowano

Podanie do dyrekcji o egzamin klasyfikacyjny musisz napisać

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Albo po prostu w następnym półroczu wyrobić te 51% Z CAŁEGO ROKU, NIE SEMESTRU. Przynajmniej u mnie w szkole tak jest.

pozdrawiam heniuś

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi. Może uda mi się "wynegocjować" jakąś dobrą opcję (mam nadzieję, że opcję "Heniusia"). Na moje szczęście dowiedziałem się od kumpla, że rok temu też miał NKL, ale i tak na koniec miał 3. Co do szkoły, to całkiem luźna. Nauczyciele to bardziej znajomi niż staruszki wymuszające 101% kultury, ale poza pewną dwójką, w którą wlicza się nauczycielka francuskiego...

7m9a.png

Opublikowano

Podejdź do niej po lekcji i zapytaj się czy nie ma przypadkiem czasu, aby porozmawiać po zajęciach. Wtedy na spokojnie wszystko powoli wytłumacz, powiedz że Ci zależy i trochę zagraj 'na ładne oczy.' ;-) Do każdego trzeba w jakiś sposób dotrzeć, tylko nie przesadź!

Opublikowano

Jeśli masz usprawiedliwione te dni co Ciebie nie było to nie mają prawa Ci wpisać oceny a tylko kropkę a jeśli pojawisz się na pierwszej lepszej lekcji to idziesz do odstrzału, bynajmniej u mnie w gim tak było.

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

JA mam w szkole tak ze jak jest ktos nie klasyfikowany, to albo szybko poprawia, albo ma 3miesiace zeby po koleji wszystkie sprawdziany zaliczyc...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...