Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Program ktory sprawdza sterowniki

lexox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, kolega potrzebuje programu ktory po zainstalowaniu lub nie pokaze mu jakie ma sciagnac sterowniki bo pogubil plytki z gory thx

1372687195-U932691.png

Created by

. Gentleman .

Opublikowano

odpuść sobie właściwe działanie i instalowanie przez taki program, lepiej instalować sterowniki od producenta sprzętu które zawsze masz na stronie

często programy wgrywają stare sterowniki albo niewłaściwe dla chipsetów produkowanych dla konkretnego producenta sprzętu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Najlepiej wejdź na stronę producenta i pobierz te najnowsze. Pobierając jakieś programy, tylko zamulasz komputer + te sterowniki mogą być stare. Słyszałem ze chyba Nvidia zrobiła taki program, który na bieżąco sprawdza wersje sterowników i przy ewentualnym updacie je pobiera. Jak się nazywa ? Nie powiem, bo sam nie wiem, musisz poszukać.

Minus.png
Opublikowano

odpuść sobie właściwe działanie i instalowanie przez taki program, lepiej instalować sterowniki od producenta sprzętu które zawsze masz na stronie

często programy wgrywają stare sterowniki albo niewłaściwe dla chipsetów produkowanych dla konkretnego producenta sprzętu

mam program w którym zawsze są najnowsze sterowniki bo odrazu je pobierają ze stronek producentów.

@up GeForce Experience :D używam go i on instaluje tylko stery do grafiki nie do wszystkiego ;p

Opublikowano

Polecam Ci zrobić to samo co napisał robem. Takie programy często podają sterowniki do zupełnie innego modelu podmiotu, a potem mogą pojawić się problemy - szczególnie ostrożnym trzeba być przy aktualizacji co do karty sieciowej. Ja raz użyłem programu sprawdzającego sterowniki, pobrałem, a potem odcięło mi dostęp do sieci oraz internetu przez zupełnie nieaktualną wersję sterów. Jeżeli jednak się upierasz to zobacz aplikację SlimDrivers (jest darmowa i w miarę sprawna).

Opublikowano

sterowniki może ściąga ale UNIWERSALNE a nie dokładnie takie w jakie wyposaża producent danego urządzenia.

np Asus ma taki sam kodek, układ dźwiękowy czy kartę sieciową dokładnie taką samą na płycie jak Gigabyte ale inne sterowniki dostosowane do płyty. wzajemne pomieszanie sterowników prowadzi dokładnie do sytuacji jak wyżej opisano

chipset może i jest ten sam ale układy peryferyjne do niego nie działają albo źle są obsługiwane, a potem problemy że coś się sypie, nie ma mixstereo, czy jakieś pierdółki nie działają

podobny przykład widać na forum, jak tylko usłyszą że szuka ktoś sterowników do ac97 czy HD Audio ( a to nie są sterowniki tylko KODEKI DŹWIĘKU ) od razu wszyscy walą na lewo i prawo linkami do strony Realteca ze sterownikami który za przeproszeniem gówno ma do chipsetu karty dźwiękowej którego jest kilkadziesiąt odmian i na dodatek rożnych producentów

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...