Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] WorldEdit 1.4.6 - co gdy serwer się zawiesza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pewien problem - właśnie jestem podczas budowania dość dużej mapki i muszę wybudować piramidę o wysokości 251. Postanowiłem zaciągnąć do tego plugin WorldEdit. No i jak pewnie się domyślacie - jest problem ze stabilnością serwera - od razu po wpisaniu komendy łączność zostaje utracona. Serwer co prawda działa i oficjalnie (według menadżera zadań) nie zawiesza się, jednak nie odpowiada na wpisanie jakiejkolwiek innej komendy (ze stop włącznie). Po wyjściu z Minecrafta próba połączenia z serwerem kończy sie komunikatem "koniec transmisji"

Na pokładzie: intel i5 + 4gb ramu.

Jak na razie najdłużej ok 15 minut wytrzymałem czekając na jego odpowiedź, po czym go wylączałem. I tu moje pytanie - czy ta piramida kiedyś skończy się budować (ok 240.000 klocków), czy mam uznać ten serwer za zawieszony i szukać innej metody by ją postawić?

Pozdrawiam

L.

Opublikowano

Chętnie bym to zrobił, tylko problem jest taki, że część z wnętrza tej piramidy już urządziłem (60 najwyższych klocków). Nawet jeśli spróbowałbym skorzystać z gotowej piramidy, to i tak będzie problem ze skopiowaniem starej części.

Opublikowano

Przydziel wiecej RAM do serwera, to odciąży trochę serwer i może się uda zrobić taką wielką piramidę :D. Ew zainstaluj singleplayercommands i zrób tam piramidę na singlu :D

381911453317091771709.png
by ja.

Opublikowano

MCdeCrasher, tak też chyba zrobię na początek :). Najpierw zainstaluję singleplayercommands i przydzielę bezpośrednio do minecrafta więcej pamięci.:)

Dzięki bardzo za odpowiedź ;)

Opublikowano

A swoją drogą - czy mogę budować przy użyciu worldedit przez konsolę serwera bez włączenia minecrafta? Mam dość dobrą orientację przestrzenną i często nie potrzebowałbym włączać minecrafta by coś wybudować, natomiast póki co nie udało mi się jeszcze nawet zaznaczyć obszaru z konsoli.

Opublikowano

Kiedyś próbowałem używać MCEdit. Nie wspominam tego zbyt dobrze - miałem problemy z precyzyjnym zaznaczaniem obszarów i strasznie narzekałem, że nie ma tam konsoli do wpisywania poleceń

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...