Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Auto do klasy A/B

ventus10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy opłaca się zostawiać Lotusa Exige w klasie B?

A może kupić Diablo SV i tam zostawić? Dodam że nie chce kupić MR2 (mam powody) ani oba BMW M3 (nie mój styl).

Opublikowano

Według mnie najlepszym wozem do klasy B jest Mazda RX-7 RZ za 850k IGC, mam ten wóz i w klasie B mało kiedy nią przegrywam.

Opublikowano

Diablo jest dla mnie genialnym samochodem, nawet jak na klasę A. Oczywiście nie zawsze szanse są równe ale nie zostaje zbytnio w tyle. W porównaniu z Exige Cup ustępuje jedynie zwrotnością. Lecz ja osobiście dlatego wolę Lambo, Lotus jest dla mnie zbyt ostry.

| | | | | taniecgitara basowa

| Bez komputera. Jeśli masz jakąś sprawę i chcesz pogadać na Skype/GG napisz najpierw tutaj, wejdę.

Opublikowano

Mi lepiej jeździ się Diablo, Exige Cup ma moim zdaniem za duży kąt skrętu, jest on niepraktyczny przy idealnym wejściu w zakręt i przy "ścięciu" tzw. S.

Zalecam Exige dostawić w klasie B, ponieważ w A nie radzi sb z szybszymi samochodami.

Opublikowano

Podsumowując:

1. RX-7 RZ raczej nie dla mnie choć nie mówie że to zły samochód bo brat ma ja na pro i 1 część ultra i niąkoksi.

2. Exige jest podobno prawie kopią Elise, a na starym koncie go miałem i koksiłem (2-3 mies. temu).

3. Są jeszcze jakieś auta za max 4k sb żeby koksić w B/A?

Opublikowano

-Europę ma brat więc testowałem i trochę mu zamula od 200km/h.

-Pytając się o "kokszenie" raczej mi chodziło o wygrywanie czymś innym niż np. LP650-4, M3 GTS czy chociażby Nismo, np. wygranie V12 Vantage.

-Czy Vettą Carbon i/lub R8 5.2 bądz Jaguarem XKR da się zawalczyć w klasie A?

-Czy są jakieś mało znane, niezłe samochody które po ogarnięciu da się zawalczyć w klasie A lub B?

Opublikowano

Dzięki tb i wszystkim. Całkiem sb o tym zapomniałem ;) Jeśli macie jakieś propo dot. ciekawego auta to walcie śmiało :D

Teraz wypróbowałem Forda Capri (jest już w plikach). Jest bardzo dobry świetne nitro, skręca troche gorzej od Lotusa Exige ale ma chyba trochę gorsze przyspieszenie do 200 a od 200 trochę lepsze. Będzie to mocny konkurent Diablo, M3 E30 i CSL oraz Exige, przy cenie ok.3-3.5k sb bd mnie kusił;)

Dodam wstępną ocenę 914-6 na prosach (podstawką był mój Murciak SV ;) Porsche skręca nieźle ale gorzej od chociażby Miury bardziej podobny do Diablo, nitro mocne (przy wydłużeniu startu o 2s do 220 czyli o 5 mniej niż Diablo) ale niestety dość słabe przyspieszenie. Porsche przyjemnie się prowadzi, dość ostro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...