Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Silne G czy P?

xSomerdays

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, piszę ten TuT dlatego że widzę że bardzo dużo osób pyta się czy wbić "Silne ciało" na G czy P. Moim zdaniem kto myśli powinien wiedzieć.

Ten skill daje dużo defa, spowalnia, jak ktoś nas bije (człowek) wchodzi dużo obrażeń przyszywką.

Silne powinno się wbijać na P, dlatego że pomoże nam bardzo przy expieniu. Po co używać silne na PvP? Na M1 daje ok. 120 defa, na G1 daje ok. 250 defa, na P daje 400 defa.

Czyli po co dawać silne na PvP jak możecie tylko stracić ruch oraz wieksze szycie otrzymywać?

Na serwerach easy/medium nie warto uzywać silne na PvP, natomiast na Hard możecie uzywać ale nie musicie (za bardzo nie będzie to wpływało na rozwój PvP

Mam nadzieję ze TuT się przydał

Pomogłem, napisałem coś smiesznego? Odwdzięcz się i kliknij "Lubię To"

Spoiler

dsadasdae.jpg

Kliknij w spoiler to cię brzuch zaboli (automatycznie)

Opublikowano

Sporo nie wiesz o silnym...

Np podczas pvp z daggerem jest problem wkręcić wirek 3x,

Przy Silnym na g1+ nie przewracasz się od uderzania jakiegoś.

Czyli do pvp przydatne. Osbiście testowałem takie coś i silne przy kimś kto nie ma dużo na szycie jest bardzo dobre, lecz jeśli ktoś ma 20% + no to już trochę większy problem.

MOBO: Asus Pro Gamer z97

CPU: Intel CORE i5-4690K                                                             CPU cooling: Arctic 7 Pro Rev.2

RAM: Corsair Vengeance Pro Red DDR3, 2x4GB, 2400MHz, CL11  GPU: nVdia GeForce 980Ti Matrix Platinum 6GB

SSD: Kingston SSD Now 2,5'' 120GB                                               HDD: Samsung 1TB

PSU: Corsair CX750                                                                                                  TOWER: IN WIN GRone Full Tower (black)

Monitor: Acer 24' K242HLABID + LG L1918S

Opublikowano

Sporo nie wiesz o silnym...

Np podczas pvp z daggerem jest problem wkręcić wirek 3x,

Przy Silnym na g1+ nie przewracasz się od uderzania jakiegoś.

Czyli do pvp przydatne. Osbiście testowałem takie coś i silne przy kimś kto nie ma dużo na szycie jest bardzo dobre, lecz jeśli ktoś ma 20% + no to już trochę większy problem.

Jezeli testujesz kazdego, zeby sprawdzic ze maja duzo na szycie to fajnie.

I co ze sie nie przewracasz? Jestes wolny jak mucha, jeszcze trudniej trafic w kogos, wieksze szycie otrzymujesz.

Pomogłem, napisałem coś smiesznego? Odwdzięcz się i kliknij "Lubię To"

Spoiler

dsadasdae.jpg

Kliknij w spoiler to cię brzuch zaboli (automatycznie)

Opublikowano

Do pvp jak najbardziej silne na p miałem na p woja z silnym na p i o wiele lepiej jest gdy ktoś Cie nie przewróci... możesz skillować non stop :)

wpadnie jakiś body z berkiem wysoko i na samych hitach Cie zblokuje(np na auto) a z silnym nie zrobi czegoś takiego

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Ten tut jest raczej oczywisty, codziennie mówi się, że lepiej zostawić silne G1 ze względu na to ile szycia wchodzi na P.

Ale są tego plusy i minusy, bo jak ktoś nie ma szycia to bardzo dużo daje silne na P.

Tylko, że w grocie z silnym na P se ktos nie poexpi, gdyż co 2 hit wchodzi szycie -.-

Somer, pisz lepsze tutki ^^

Opublikowano

Z silnym na G1 ma się przeważnie około 600/650 deffa, na P już masz ponad 750 z czym się wiążę większe szycie :)

Opublikowano

Przede wszystkim wybór należy do właściciela postaci w jaki sposób rozwija swoją postać. Przy expieniu silne ciało na p a przy pvp proponuje na g5. Jednak należy, zwrócić uwagę, gdzie na serwerze występują bony 5/10 na wybraną klasę postaci, wtedy z silnym ciałem na g1 wojownik nie ma szans, nawet jakby miał bardzo dobre eq. Skill silne ciało obojętnie czy jest na g czy na p spowalnia naszego bohatera.

3reb7x40o9l5.jpg

Opublikowano

Nie pisz TuT'ów bo wybierasz sobie złe tematy, robisz poradniki na siłę i Ci to nie wychodzi. Co do tego, nie opłaca się robić silnego na P bo w grocie będzie zbyt duże szycie.

Pszerfa.          i'm back

Opublikowano

Już są tutoriale, w których jest to dokładnie opisane wraz z spisem innych umiejętności. To czy dasz silne na P to Twój wybór - zależy czy robisz postać pod PVM czy pod PVP. Zupełnie inaczej jest z Berkiem, który na P jedynie osłabi Twoją postać pod względem otrzymywanych obrażeń.

Opublikowano

Cześć, piszę ten TuT dlatego że widzę że bardzo dużo osób pyta się czy wbić "Silne ciało" na G czy P. Moim zdaniem kto myśli powinien wiedzieć.

Ten skill daje dużo defa, spowalnia, jak ktoś nas bije (człowek) wchodzi dużo obrażeń przyszywką.

Silne powinno się wbijać na P, dlatego że pomoże nam bardzo przy expieniu. Po co używać silne na PvP? Na M1 daje ok. 120 defa, na G1 daje ok. 250 defa, na P daje 400 defa.

Czyli po co dawać silne na PvP jak możecie tylko stracić ruch oraz wieksze szycie otrzymywać?

Na serwerach easy/medium nie warto uzywać silne na PvP, natomiast na Hard możecie uzywać ale nie musicie (za bardzo nie będzie to wpływało na rozwój PvP

Mam nadzieję ze TuT się przydał

"

Ten tut jest raczej oczywisty, codziennie mówi się, że lepiej zostawić silne G1 ze względu na to ile szycia wchodzi na P.

Ale są tego plusy i minusy, bo jak ktoś nie ma szycia to bardzo dużo daje silne na P.

Tylko, że w grocie z silnym na P se ktos nie poexpi, gdyż co 2 hit wchodzi szycie -.-

Somer, pisz lepsze tutki

^^"

Mi w grocie nie whodzi przeszywa a mam dużo defa, a def hyba przydatny w expie.Takie jest moje zdanie

P.S mogło źle wyjsć poniewarz 1 raz odpowiadam :P

Opublikowano

silne spowalania? zeby mieć na p/g ma się ten 70lv więc speeda ma się sporo kd, butki, biolog...

a w pvp silne na p pomaga: nie przewracasz się ani przeciwnik nie odepchnie Ciebie

ile razy jakiś bodziak z berkiem wpada i zblokuje postać ze nic nie możesz zrobić bo szybko macha... często na auto...

a przy silnym na p taki bodziak gówno zrobi, napierdalasz spokojnie skillami a on gleba :)

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Gosciu piszesz ze mental jest wolny jak mucha w smole. Piszesz o priv, a nie wiesz o tym ze sa:

- Potki zielone

- Potki fioletowe

- roski

- Kd speeda

- Bony z eq/ pt/ buff (jesli ktos zgadza sie na takie pvp )

- i inny syf ktory nie przychodzi mi teraz do glowy ;p

Tak ze wychodzi na to, ze mozna miec wiecej speeda niz nie jeden body ^^

Sam osobiscie robie silne tylko na G1 i styka :D

Opublikowano

Już są tutoriale, w których jest to dokładnie opisane wraz z spisem innych umiejętności. To czy dasz silne na P to Twój wybór - zależy czy robisz postać pod PVM czy pod PVP. Zupełnie inaczej jest z Berkiem, który na P jedynie osłabi Twoją postać pod względem otrzymywanych obrażeń.

Niestety to miał być tutorial a nie dyskusja o tym czy wbić silne na g czy na p.

Moim zdaniem największą rację ma tutaj ten post :

silne spowalania? zeby mieć na p/g ma się ten 70lv więc speeda ma się sporo kd, butki, biolog...

a w pvp silne na p pomaga: nie przewracasz się ani przeciwnik nie odepchnie Ciebie

ile razy jakiś bodziak z berkiem wpada i zblokuje postać ze nic nie możesz zrobić bo szybko macha... często na auto...

a przy silnym na p taki bodziak gówno zrobi, napierdalasz spokojnie skillami a on gleba :)

Nie musisz używać silnego podczas expa a możesz expić normalnie z skilami lub po prostu zmieniasz zbr. na np. mnisią z abs i kd speeda i od razu masz lepiej. Co do pvp na pewno silne jest przydatne.

Źle opracowany poradnik i jak już daronian napisał takich jest wiele i jest spis wszystkich umiejetnosci także zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...