Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Custom Rom pod Xpierie Play

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, szukam jakiegoś Roma pod Xperię Play ( R800i albo Zeus)
Fajnie by było gdyby rom był w 100% sprawny, nie wymagał bawienia się z Bootloaderem no i miał jakąś nowszą wersję Andrutka
bo 2.3.7 jest lekko zacofany :D

Aktualnie mam DoomKernel v14 i Rom o nazwie Xperia NXT v1.3

Instalowałem AOPK, ale kurde on wymaga Bootloadera, a osobiście przyznam że boję się tego robić, aby nie uśmiercić telefonu ;)

Pozdro.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

skoro wgrywasz kernel musisz mieś odblokowany bootloader i dostęp do fastbota

czyli droga otwarta na inne romy co wymagają własnego kernela nawet CM

ponad połowa romów i tak ma opcje instalacji na stockowym kernelu albo wybór z blokadą lub bez telefonu ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

hmmm... no to stała się rzecz dziwna, i być może nie w bootloaderze problem :D

Po instalacji AOPK telefon nagle zażądał ode mnie podania kodu " Network PIN" czy jakoś tak, jakbym po prostu miał niezłamanego simlocka (którego mam złamanego... )

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

to norma , ignoruj to

ja na LWW miewałem to w starszych romach i kernelach do GB , od Androida 4 jeszcze nawet nie spotkałem się z tym

skąd wsiąść romy i kernele to raczej wiesz, forum xda i nasze polskie android

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

No ale jak mam to ignorować jak nie mogę używać fona do podstawowych czynnośći xD

hmmm... dobra, może troszkę z innej bajki, Wiesz może czy CyanogenMod 9 (bo to najwyższy na mojego złoma) posiada jakieś fixy? Bo kurde po zainstalowaniu go nie mogłem używać Wi-Fi i smsów...

ew. czy domyślasz się w czym może być błąd?

1394725204-U719057.png

Opublikowano

wszystko masz w temacie ROM-u jeśli potrzeba , a jak zmieniasz kernel to wszystko masz w temacie do kernela, czasem trzeba czasem nie trzeba

co do błędu w każdym telefonie inny powód występowania i inne sposoby likwidacji

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

hmmm... no to tak... znów pobrałem jakieś romy. Podobno w nich wszystko działa, działają z kernelem który używam itp.
ale kurde, zainstaluje jeden. Wszystko działa prócz smsów... które podobno działają (Aplikacja została zamknięta)
Instaluje inny, Smsy działają... ale książka telefoniczna już nie... Gdy ktoś do mnie dzwoni, pokazuje się numer i jedyne co mogę zrobić to oddzwonić.
No cholera jasna...

Dobra nvm, juz mam ;)

1394725204-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...