Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Klatkowanie FIFY 13.

Gathlad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mam wielki problem, a mianowicie LAGI W FIFIE 13... Tak się tnie, aż szkoda gadać... Dawniej (w tamtym roku, początek stycznia tego roku) tak nie było... Wtedy chciało się grać. W opcjach mam tak samo, tylko zmieniłem grafikę z wysokiej na średnią, ale mało lub wcale nie pomogło. Zrobiłem nawet formata laptopa, też nic. Tak samo w COD BO, wcześniej miałem ping po 50-80, teraz po 200-250. Wiecie co zrobić, aby przywrócić dawną świetność? Byłbym wdzięczny.

PS Game Booster nie pomaga, mam mało gier zainstalowanych, net 20mb...

Mój Laptop: Asus x73sv-ty410v
Procesor: Intel Inside core i7
Karta graficzna: Nvidia GeForce GT540m 1gb

Pojemność dysku twardego: 750gb
Ram: 6GB
System: Windows 7 home premium 64bit

JAK COŚ POTRZEBA JESZCZE TO PISAĆ.

Opublikowano

To może być wina serwerów EA...czasem się tnie i nic nie poradzisz;/ Sprzęt masz dobry więc to nie to...możesz spróbować naprawić instalacje w Originie albo od new zainstalować całkiem (chyba że to robiłeś przy formacie)...chyba że wina neta (jeśli dzieje się tak tylko online)

Siema Eniu;)

Opublikowano

Zaczynając od EA, to czy ma coś wspólnego z Steamem? Tak samo miałem z BO "wcześniej miałem ping po 50-80, teraz po 200-250".

Zainstalować mogę od nowa fife, to chwila roboty.

I tak dzieje się też na singlu :(

Po instalacji napiszę

Opublikowano

W okienku przez uruchomieniem się gry wejdź w ustawienia i odznacz opcję "Czekaj na synchronizację pionową", jeśli jest ona zaznaczona.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

Ponowna instalacja i odznaczenie "Czekaj na synchronizację pionową" dało, że przez pierwsze 30-40 minut meczu było ok, ale dalej znowu to samo. Zapomniałem jeszcze dodać, że komentarz Szaranowicza i Szpakowskiego buczy i powtarza się (np. "przez pierwsze czterdzieści pięć minut, pięć minut, pięć minut, pięć minut, minut, minut, jeden do jednego, jednego,jednego.")

Opublikowano

Pokaż temperatury komputera podczas gry w FIFE z programu HW Monitor/SpeedFan.

Opublikowano

Dziwić się, że jeszcze ten laptop chodzi. Przecież to piekarnik. Kup podstawkę chłodzącą do laptopa.

Gra kupowana czy piracka? ;)

Opublikowano

Kupiona :P A wszystkie podstawki jakie kupowałem po 2 dniach - tygodniu psuły się (miałem ich z 4) :/

Opublikowano

Musisz coś zrobić z temperaturą, bo inaczej będzie po laptopie. No i to jest przyczyną klatkowania FIFY. Zapraszam do działu "Komputery".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...