Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

temperatury i fan control

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam mały problem na linuxie moja grafika jest bardzo gorąca ( nie wiem czemu ale tak dotknąłem [ bok obudowy otwarty i stoi na biurko komp ) około 50+ a na windowsie mam normalnie 34c 30% fan speed ( tak jak na linuxie ) i dodam ze na linuxie nic takiego nie robiłem zęby była gorąca ( bylem na necie ). I teraz pytanie jest jakiś lfan controller na linuxa? tak zęby łatwo zainstalować i ustawić ? albo jak ustawić zęby grafika zawsze startowała z 70% fan speed? tzn tera jak startuje to ma 30%. patrzyłem w biosie ale mam same ustawiona od np fana z coolera lub tych co są w obudowie a grafiki tam nie ma wiec nie wiem gdzie to bym mógł ustawić.

Opublikowano

to już problem dystrybucji i kernela co masz, poszukaj sobie na forach dla swojego systemu

głownie do tego służy fancontrol albo zewnętrzne programy

sprawdzić możesz jak działa wszystko instalując np gkrellm

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

dobra przyznam sie jestem totalnym noobem co do linuxa i nie ogarniam co napisales ( 1 pierwsze zdanie )

a co do gkrellm zainstalowalem i pokazuje tylko procek dysk cpu0-3 i nie wiem o co chodzi

teraz mozesz wyzywac jaki to debilny jestem ;x ale jak bys mogl to wytlumaczyl bys mniej wiecej o co chodzi tak zeby zielony zrozumial?

Opublikowano

poszukaj na forach związanych z twoim systemem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

mniej wiecej co? bo jak napisalem nie ogarnalem tego co napisales w 1 zdaniu i nie wiem czego szukac

nie wiem czy oto chodzilo ale wersje mam taka: ( dystrubji )

Linux version 3.5.0-17-generic (buildd@allspice) (gcc version 4.7.2 (Ubuntu/Linaro 4.7.2-2ubuntu1) ) #28-Ubuntu SMP Tue Oct 9 19:31:23 UTC 2012

Opublikowano

jak to co , to o co pytasz

ja ci nie będę szukał bo to masa materiału do czytania i przeglądnięcia, a wszystko trzeba dobrać do płyty, chipsetów sterujących

do tego zainstalować skonfigurować i sprawdzić czy działa

duże i profesjonalne forum masz na ubuntu.pl

dla laptopów to raczej zawsze działa jak należy, prawie wcale nie trzeba konfigurować

dla kompa jak ci napisałem musisz dopasować sobie programy do części co posiadasz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...