Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tera Online, komputer wiesza się

szymek1522

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z grą Tera Online, która od 5.02 jest dostępna w wersji f2p.
Po pobraniu i wgraniu patcha wyskoczyło okno, w którym należy podać swoje passy do konta. Po podaniu passów i kliknięciu login komputer się blokuje/zawiesza nie da się nic zrobić myszka, klawiatura nie reaguje, pozostaje tylko restart komputera. Myślę że nie jest to wina zapory, ponieważ po dodaniu do wyjątków Tery, a nawet po całkowitym jej wyłączeniu dzieje się to samo. Antywirus też nie jest przyczyną. Jeżeli ktoś wie jak naprawić ten problem to z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

Wyłącz antywirusa i zaporę systemową, uruchom grę jako administrator, ściągnij z innej strony.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

Próbowałem, wyłączenie antywirusa i zapory nie pomaga, uruchamianie jako administrator również. Ponowna instalacja nic nie daje, a ściągnięcie z innej strony chyba nie przyniesie rezultatu i nawet nie wiem czy to możliwe, ponieważ pobrałem to z oficjalnej strony gry i jest to jedynie launcher, który pobiera gre. Moim zdaniem nie jest to wina sprzętu, ponieważ Klient gry po wpisaniu tych passów powinien połączyć mnie z kontem, które założyłem przez stronę, a sama gra w tym momencie się nie włącza, wiec nie jest to kwestia np. obciążenia procesora. Wygląda to, jakby komputer zawieszał się przy łączeniu ze stroną/serwerem gry :(

Opublikowano

jeśli założyłeś konto przed patchem F2P to słyszałem że ludzie maja problemy z zalogowaniem się do gry, admini nad tym pracują. Poczytaj gdzieś więcej o tym bo ja to tylko tak gdzieś wyczytałem.

5113992856.png

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...