Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Stream LoL'a

Mixerr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio bawię się w streamowanie lecz co to za streamowanie bez widzów :x a to trzy pytanka bardziej z ciekawości bo wątpię ze uda mi się coś osiągnąć i mieć wielu widzów.

1.Jak i gdzie zareklamować swojego streama ?

2.Jak wygląda proces zarabiania na twitchu ? tzw jak mieć taka możliwość ? czy musze mieć jakąś liczbę widzów i twitch sam się do mnie zwróci czy jak to wygląda ?

3.Głównie gram w lola ale mogę też postreamować inne gry.Czy warto ? Czy lepiej zająć się tylko lolem ?

A tu jakby ktoś był chętny i chciałby zobaczyć jak mi idzie to proszę: http://pl.twitch.tv/mix3rsl4yer dziś juz nie streamuje codziennie około 18-24.

Opublikowano

1. Forum lola, moze FB, status na lolu, znajomi. Ogolnie nie bedzie latwo, domyslam sie ze nie masz nic co wyroznialoby cie wsrod innych (elo/osiagniecia/slawa).

2. Tu wszystko jest ladnie opisane

http://pl.twitch.tv/p/partners

3. Zalezy jakie gry i jaki poziom w nich prezentujesz.

Opublikowano

Jakbyś zaczął nagrywać na YT to MOŻE ktoś właziłby na Twoje streamy.

Od czegoś trzeba zacząć, a od streamowania nie polecam, bo na streamy wchodzą widzowie danej osoby i siedzą u niej aż nie skończy.

A na YouTube jak ktoś zobaczy filmik/miniaturke, która go zaciekawi to wejdzie, obejrzy i prawdopodobnie oceni. No i masz szanse zdobyć w ten sposób parę widzów ;)

A jeżeli chcesz od początku zarabiać to polecam minecrafta, dużo osób (głównie dzieci[widzowie])- dużo wyświetleń.

1994993994.png
Opublikowano

Wystarczy napisać do kogoś bardziej znanego, chociaż te 5-10k widzów o prośbę, tzw. wypromowania. Pamiętam że w tamtym roku znajomy rodziców, który w zeszłym tygodniu dotarł do 1 miliona widzó, polecił kogoś (nie wiem kto to był_) kanał na ownedzie mając .. nie wiem, mega dużo widzów i powoli ludzie do niego dochodzili. Nie którzy Cię traktują jak powietrze, a ta druga połowa raduje się, i robi Ci przyjemność.

A tak btw, zrób nowe konto na fb, zapraszaj każdego i spamuj streamem.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

ok dzięki za info :D jeszcze jedno pytanko jak zrobić taką jakby tapete na streamie tzw chodzi mi o to ze na streamie by była widoczna jakas tapeta na cały ekran związana z lolem i np napis zaraz wracam albo jak bym coś innego robił na kompie i nie było by to widoczne na streamie , tak jakby zamrozić ekran .Używam Open broadcaster software (Lepsze of xsplit i darmowe)

Opublikowano

Nie wiem, zawsze do streamu używałem / - używam nadal xplit'a. W nim normalnie dajesz "add media" i zaznaczasz odpowiedni obrazek. Normalnie możesz z sceny 1 (np. pulpit), zmienić na scene 2 (np. idziesz zw i jest jakaś tapeta "brb").

Zresztą masz mase tutorialów co do streamu, atykułów również.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...