Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mandacik

AsPayRid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie odnosnie mandatu ktory to dzisiaj dostalem. No ale trudno, tak bywa. Mandat wynosi 110 zl. I mam pytanie czy moge zrobic tak:

1. Jako ze dzis jest dzien 4 luty, to pojde jutro do kiosku w ktorym to zakupie najtanszy bilet miesieczny, z data 3 luty.Poniewaz w tym wypadku zaplace tylko 10 zlotych za zdjecie mandatu. To dedukuje mandat do jakis 60 zl, (10 zl zniesienie mandatu i 50 zl bilet).

2. Nastepnie zrobie tak: Jako ze do kazdego 5-tego dnia miesiaca mozna zwrocic bilet miesieczny, po czym zostaje mi zwrocona kwota o wysokosci 80% ceny biletu (czyli jakies 40 zl), tak wiec mandat znowu zostaje zredukowany o 40 zl, co daje mandat 20 zl.

I takim sposobem ze 110 zlotych robi sie 20 zlotych, co o tym myslicie? Chyba dobry plan. : )

Opublikowano

Jeżeli chodzi o Komunikacje Miejską to nawet sprytny plan ale jeśli nie chce Ci się po sądach biegać przeczytaj Zasady Korzystania Z Komunikacji Miejskiej ;)

Opublikowano

Pytanie czy można kupić bilet miesięczny z datą wsteczną. Jeśli się da, to uznam to za klęskę logicznego myślenia :P

@down - no oczywiście, że tak :D Twoje myślenie jest całkiem dobre!

#don't care

Opublikowano

Hmm... Mozesz sprecyzowac? Wydaje mi sie ze plan jest w pelni legalny. Jakis problem z tym moze byc? : p

Czyja kleske logicznego myslenia? Chyba PKP :D

: p

Eee KzK xdd

Opublikowano

omg? to tak można? o.O

Uwaga! Konkurs! Uwaga!
Do wygranie lajki. Co musisz zrobić? Proste
Umieść link do mojego profilu w tym temacie:
KLIK

A każdy post z linkem wynagrodzę lajkiem!

IU4Be.png

Opublikowano

koniecznie! dobry sposób na zarobek xD

Uwaga! Konkurs! Uwaga!
Do wygranie lajki. Co musisz zrobić? Proste
Umieść link do mojego profilu w tym temacie:
KLIK

A każdy post z linkem wynagrodzę lajkiem!

IU4Be.png

Opublikowano

Nie rozumiem... Przy kontroli biletów nie miałeś biletu, to jakim cudem mogą znieść mandat ?????

To że go nie miałeś przy sobie to chyba Twój problem ?

Otoz nie w przypadku biletu miesiecznego tak nie jest. Bo popatrz jezeli mam date wstecz to tak jakbym mial ten bilet juz i zaplacilem za niego i po cos ta data jest. Jeden problem moze byc jak jakas zawzieta baba bedzie w kiosku, ale im to roznice nie robi, takze sie uda.

Opublikowano

A to bilety miesięczne się kupuje w kiosku? A ja myślałem, że w siedzibie mzk w swoim mieście. I nie, nikt ci nie sprzeda miesięcznego z datą do tyłu.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

@UP Otóż tak kupuje się w kiosku... przynajmniej u mnie tak jest.. czyli nie wyjdzie w jednym to idziesz do drugiego...

Słyszałem, że można kupić bilet który będzie działał np. od jutra ale od wczoraj... wątpię, że się tak w ogóle da... a jeżeli nawet Ci się uda to nadal

nie wytłumaczyłeś... U mnie bilet miesięczny działa na zasadzie karty... kanar podkłada takie urządzonko do niej i wyświetla mu się od kiedy i do kiedy mam ważny ten bilecik...

Jechałeś autobusem... nie miałeś biletu... to co im powiesz, że zapomniaałeś... ich to nie interesuje a przecież gdyby to miało tak działać to każdy by tak robił

i niczego logicznego w tym nie ma... to po prostu jest oczywiste...

Opublikowano

Przecież to jest niewykonalne ... jak dostałeś mandat to logiczne , że nie miałeś biletu przy sobie jak nawet kupisz bilet za 10zl to bedziesz w plecy te 10 zl + 110zl mandat :) ich to nie obchodzi , ze nie masz biletu mozesz byc prezydentem i ci nie umorzą

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Przecież to jest niewykonalne ... jak dostałeś mandat to logiczne , że nie miałeś biletu przy sobie jak nawet kupisz bilet za 10zl to bedziesz w plecy te 10 zl + 110zl mandat :) ich to nie obchodzi , ze nie masz biletu mozesz byc prezydentem i ci nie umorzą

na bilecie zapisuje czasami date i godzine zakupu więc ...

Kocham mame

Opublikowano

Nie, sieciówkę bez problemu można zrobić dzień wstecz, nie ma problemu i gz dobrego, polskiego myślenia

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...