Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Po zrobieniu kroku serwer crashuje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Męczę się od wczoraj z pewnym problemem. Mianowicie, dodałem nową mapę na serwer, po stronie clienta wszystko śmiga, ale po stronie serwera jest coś nie tak. Po wrzuceniu jej na serwer, settings.txt, index, game, loguje się na serwer, wchodzę na postać, pojawiam się na mapce. Od teraz zaczynają się schody. Mianowicie dopóki nie zrobię kroku wszystko jest okej. Po zrobieniu chociażby małego kroku serwer crashuje i wyskakuje błąd Assertion Failed, a w syserr game wyskakuje coś takiego :

SYSERR: Feb  4 15:56:21 :: Entergame: !GetMovablePosition (name [TECH]Kirito 3009900x3009900 map 195 changed to 3025000x3024100)
SYSERR: Feb  4 15:56:21 :: SpawnMob: SpawnMob: no mob data for vnum 10101
SYSERR: Feb  4 15:56:30 :: FuncCheckWarp: Warp NPC name wrong : vnum(10029) name(W뀯we Pole 10590 7262)
SYSERR: Feb  4 15:56:32 :: SpawnMob: SpawnMob: no mob data for vnum 10102

Informacje o mapie :

ScriptType    MapSetting

CellScale    200
HeightScale    0.500000

ViewRadius    128

MapSize    2    2
BasePosition    3000000    3000000
TextureSet    textureset\texture_epvp_a.txt
Environment    a1.msenv

index nadałem : 195 

Opublikowano

To jest niemożliwe. Wiem, że próbujesz pomóc, ale mapka jest czysta, a ja żadnego moba o nie dodawałem na tą mapę.

Opublikowano

To jest niemożliwe. Wiem, że próbujesz pomóc, ale mapka jest czysta, a ja żadnego moba o nie dodawałem na tą mapę.

Spróbuj dać mniejszy index , ewentualnie podmień pod inny index. Upewnij się czy aby na pewno index'y się zgadzają.

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

Zgadzają się indexy. Zmieniłem index na 15. Zaraz dam edita

Po zmianie indexu serwer padł, tzn pisze błąd łaczenia z serwerem, a po wpisaniu randomowych passów pisze : Nazwa Użytk........

Opublikowano

Zgadzają się indexy. Zmieniłem index na 15. Zaraz dam edita

Po zmianie indexu serwer padł, tzn pisze błąd łaczenia z serwerem, a po wpisaniu randomowych passów pisze : Nazwa Użytk........

Pokaż syserr

signjpg_swwrens.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...