Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Zbilansowanie klas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

UjKZGtW.gif

Ludzie zawsze narzekali.... i będą narzekać .... , że jedna klasa jest lepsza od drugiej .... pod względem survival.... dps... itp itd...

Moim zdaniem zbilansowanie klas jest awykonalne.... dlaczego?? odp jest prosta.... nie jest to prosta sprawa... a raczej nie do zrobienia, ponieważ jeden zrobi lepszy dps dajmy nato rogalem ... a drugi gorszy dps rogalem... to że w statystykach np rogal jest ostatni w rankingu , ale może być top w logach... wiadomo ... taki mag zawsze był , będzie w top top ;D

Blizz się stara coś modyfikować nerfic. boostować klasy. ale graczą nigdy się te zmiany nie podobają.... to po co ja się pytam "Płaczą" o zbilansowanie klas skoro na wszystko jest 'nie" ....

Jak dostanie nerfa to ryczy... jak dostanie boosta ale druga klasa większego to ryczy... xDDD

Więc klasy nigdy nie będą zbilansowane . Dlatego trzeba to nadrabiać skillem i go "trenować' zamiast ryczeć...

Takie moje zdanie ;]]

Zapraszam do dyskusji

1373369406-U138092.png

Opublikowano

Fajna dyskusja , ale strasznie bije w oczy pierdyliard kropek w tym temacie.

Wiadomo , zbilansowanie jest trudne dla tylu osob , bo kazdy powie inaczej . Jak dla mnie widac ze Blizz stara sie i wkłada w to duzo pracy . Ten bilans jest jaki jest ..

Moim zdaniem przesadzaja w chuj z DK'aczem , ktory robi kosmiczny dmg . U nas w gildi wiekszosc robiła DK , bo wszyscy sie smiali ze, nie wazne co naciskach i tak zabijesz wszystkich .. ; )

Blizz na napory ze strony społecznosci odpowiada , ze to jest klasa HERO i nie ma zamiaru go nerfowac . Wystarczy zobaczyc patch notes na najblizszy patch 5.2 , dostaje duzego boosta dk'acz.

Opublikowano (edytowane)

Fajna dyskusja , ale strasznie bije w oczy pierdyliard kropek w tym temacie.

Wiadomo , zbilansowanie jest trudne dla tylu osob , bo kazdy powie inaczej . Jak dla mnie widac ze Blizz stara sie i wkłada w to duzo pracy . Ten bilans jest jaki jest ..

Moim zdaniem przesadzaja w chuj z DK'aczem , ktory robi kosmiczny dmg . U nas w gildi wiekszosc robiła DK , bo wszyscy sie smiali ze, nie wazne co naciskach i tak zabijesz wszystkich .. ; )

Blizz na napory ze strony społecznosci odpowiada , ze to jest klasa HERO i nie ma zamiaru go nerfowac . Wystarczy zobaczyc patch notes na najblizszy patch 5.2 , dostaje duzego boosta dk'acz.

Jak się domyślam mówisz o bloodzie, i tak dostał nerfa... ale przez pierwsze 2 resety był TOP DPS >_> DPS?? jak to tank?? a no jak ma "pierdylriad" attack powery tyle co ja pisze kropek : xD

Nerf?? a no , że nie zestackuje w nieskończoność swojego Vengance... 3dks vs Stone Guard... da fuq. DK wchodził we wszystko i robił Dps z niczego? no życie ... ale co przecież nie tylko dk dostał Vengance.

To jest ukryta treść, proszę

Edytowane przez caltoro

1373369406-U138092.png

Opublikowano

Nawet ma wiecej skilli niz Ty kropek . xD

Ty się śmiej :P ale true story bro :P ja nigdy nie wiem jak graczą wychodzi po pare skilli :D i czasem się zastanawiam czy jestem normalny ;P ale sobie mówię :} więcej =trudniej =lepiej :D a co skutkuje u mnie top dpsem :PP

1373369406-U138092.png

Opublikowano

Powiem krótko.

Nic nie przebije paladyna retrusa za czasów WOTLK. Retrus tak chamsko wtedy wgniatał w ziemię że szok. Pamiętam że na starych forach WoWa, byhł płacz i zgrzyt o paladynów retri.

Ale za Cata też nie lepiej, bo ludzie grający priestami, mówili że na BG byli mięsem armatnim. Oczywiście byli wyśmiewani przez ten pogląd.

Mnie najbardziej rozwala fakt, że Shaman enh na loozie może zjechać większość klas. Stormstrike, Frost Shock. No bez jajc ludzie...

Opublikowano

W pewnym sensie masz racje. ale zobacz, zawsze będzie płacz . więc... ? Ench ench jest kozak, to fakt niezaprzeczalny. Zawsze była, jest> będzie jakaś klasa op w danym patchu/dodatku. ale jak np taki mag jest op i dostanie nerfa i nadal jest op to i tak jest płacz.. to czego Ci magowie chcą do chol**** ...?? one-shotowania każdego bossa???

1373369406-U138092.png

Opublikowano

Mnie się wydaje, że magowie są nieco zapomnianą klasą przez Blizzarda, mimo iż na CATA dostali Time Warpa który działa lepiej od Bloodlusta / Heroisma.

Problem jednak jest taki, że ludzie grający magami mają zbyt wysokie mniemanie o tej klasie. Że chcą być overpower jak inne klasy, tak to maga bardzo trudno w PvP ogarnąć. Ja sam grałem trochę magiem w PvP, i można się tu kłócić, ale frost jest najlepszy do PvP.

Nie zmienia to faktu, że mag jest najbardziej nerfioną klasą, i ludzie się oto plują do Blizzarda. Counterspell CD na minutę? Dobrze że to nie przeszło.

Opublikowano

Nerfioną , ale coś im to nie idzie ;P mag był jest będzie op :P to że dostaje nerfa to jedno ;P a znerfic wystarczająco to drugie ;p

1373369406-U138092.png

Opublikowano

Powiem krótko.

Nic nie przebije paladyna retrusa za czasów WOTLK. Retrus tak chamsko wtedy wgniatał w ziemię że szok. Pamiętam że na starych forach WoWa, byhł płacz i zgrzyt o paladynów retri.

Ale za Cata też nie lepiej, bo ludzie grający priestami, mówili że na BG byli mięsem armatnim. Oczywiście byli wyśmiewani przez ten pogląd.

Mnie najbardziej rozwala fakt, że Shaman enh na loozie może zjechać większość klas. Stormstrike, Frost Shock. No bez jajc ludzie...

Ja gram na 3.3.5a i każdy nie chce widzieć prot pala w pvp ;)

Co to zbilansowania klas - skąd wy to możecie wiedzieć czy dana klasa jest zbilansowana czy nie ? Dobra robi większy dps ale to powiedzmy jedna klasa na tym druga na tym . Druga sprawa jest taka że nie każdy ma róźne capy i powiedzmy ktoś mówi że dk robi więcej na gormoka niż powiedzmy druid feral bo feral dostał nerfa - tutaj zależy od capów i ogaru dopiero jak ktoś sobie znajdzie toppową gildie to wtedy można mówić o sprawdzaniu czy coś dostało nerfa / boosta

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Ja gram na 3.3.5a i każdy nie chce widzieć prot pala w pvp ;)

Co to zbilansowania klas - skąd wy to możecie wiedzieć czy dana klasa jest zbilansowana czy nie ? Dobra robi większy dps ale to powiedzmy jedna klasa na tym druga na tym . Druga sprawa jest taka że nie każdy ma róźne capy i powiedzmy ktoś mówi że dk robi więcej na gormoka niż powiedzmy druid feral bo feral dostał nerfa - tutaj zależy od capów i ogaru dopiero jak ktoś sobie znajdzie toppową gildie to wtedy można mówić o sprawdzaniu czy coś dostało nerfa / boosta

Priv, to inna sprawa ;] tam admin jest dla serwera panem , a na globalu blizz jest panem

1373369406-U138092.png

Opublikowano

Dobra jeżeli schodzimy na drogę dps'u

Dobra robi większy dps ale to powiedzmy jedna klasa na tym druga na tym

to wystarczy spojrzeć na top dps w logach

1373369406-U138092.png

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że balansu takiego jaki chcą gracze nigdy nie będzie. Chyba że znerfią większość klas do używania tylko auto ataku. :D Ale serio. W WoWie od zawsze był problem, że jedna klasa była lepsza od drugiej. Pamiętam czasy TBC, gdzie Shaman enh z x2 Windfurry jechał jak chciał wszystkich. :D

Opublikowano

Moim skromny zdaniem każda klasa jest dobra. Wystarczy tylko posiadać wiedzę o grze daną klasą. Tyle w temacie.

Dobrze powiedziane, ale niektóre klasy są za dobre, nawet nie posiadając wiedzy na temat konkretnej klasy. I mówie tu o wyjątkach..

Opublikowano

Wiesz, ale spotkają się 2 klasy:

-jedna znerfiona na maxa

-druga zboostowana na maxa

Oby dwie mają wiedzę "doskonałą" i co wtedy :PP

1373369406-U138092.png