Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Konfiguracja pluginów z PermissionsEx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dość nietypowy problem, gdyż jestem nowym administratorem prywatnego serwera minecraft hostowanego przez firmę "mineserv".

Problem dotyczy pluginów a raczej ich konfiguracji. Wiem tyle, że pluginy wgrywa się do folderu plugins/ .. niektóre trzeba dopisać w "permissions.yml". Przechodzę do sedna. Otóż zainstalowałem plugin "SafeLogin" aby móc logować się na serwer i uniknąć kradzieży z kont ich właścicieli. Jednak po udanej instalacji pluginu skonfigurowałem plugin tak, by każdy miał obowiązek logowania się na serwer po wejściu. Zauważyłem jednak że działa to w przypadku nadania graczowi OP. Jestem całkowicie zielony w tych sprawach. Zauważyłem że inne pluginy też potrzebują nadawania mocy OP. Czy jest ktoś, kto umiałby mi to wytłumaczyć, ewentualnie przedstawić swoją propozycję konfiguracji takowego pluginu?

Z góry dziękuję.

PS Jeśli będzie to konieczne, to wstawię treść pliku "config.yml".

Opublikowano

Wszystkie pluginy działają TYLKO przy włączonym opie..

Podobnie z tym. Kompletnie nic nie mogę zrobić bez włączonego op.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...