Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Jak zacząć

DaMiX211

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Simemka ,

O tuż nie dawno skończyłem grać w GW2 więc postanowiłem z kolegą zacząć grę na czym innym i ktoś powiedział żeby spróbować w Last Chaos na początku wątpliwości , ale jednak przekonałem się do tej gry , ale czy słusznie to się okaże.

Mam tylko kilka pytań i proszę o w miarę proste i prawidłowe odpowiedzi.

1.Jaką postacią zacząć grę w duo ? Jakie mam wybrać profesje żeby razem grać i było łatwo i przyjemnie "duo"

2.Czy opłaca grać się w tak zwane "duo"?

3.Mam pytanie co to jest Farmienie bo spotkałem się z tym wyrażeniem nie raz czytając fora?

4.Item Shop co kupić najlepiej na początku gry.

5.Jak ze umiejętnościami łatwe w rozbudowie czy nie bardzo.

Bardzo proszę o odpowiedz jakiegoś sumiennego gracza.

Pozdrawiam i dziękuje za Pomoc.

837371446280124127260.png
Opublikowano

Simemka ,

O tuż nie dawno skończyłem grać w GW2 więc postanowiłem z kolegą zacząć grę na czym innym i ktoś powiedział żeby spróbować w Last Chaos na początku wątpliwości , ale jednak przekonałem się do tej gry , ale czy słusznie to się okaże.

Mam tylko kilka pytań i proszę o w miarę proste i prawidłowe odpowiedzi.

1.Jaką postacią zacząć grę w duo ? Jakie mam wybrać profesje żeby razem grać i było łatwo i przyjemnie "duo"

2.Czy opłaca grać się w tak zwane "duo"?

3.Mam pytanie co to jest Farmienie bo spotkałem się z tym wyrażeniem nie raz czytając fora?

4.Item Shop co kupić najlepiej na początku gry.

5.Jak ze umiejętnościami łatwe w rozbudowie czy nie bardzo.

Bardzo proszę o odpowiedz jakiegoś sumiennego gracza.

Pozdrawiam i dziękuje za Pomoc.

Po pierwsze zajrzyj tutaj: http://www.mpcforum....-nowego-gracza/

1. Nie wiem o co chodzi z tym 'duo' prawdę mówiąc, ale najlepszymi postaciami na start są Rycerz -> Palladyn, Szelma -> Zamachowiec

2. Nie wiem o co chodzi, wytłumacz.

3. Farmienie to inaczej zbieranie punktów umiejętności. Dołączając do gildii możesz dostać bloka 50% (50% mniej expa będzie leciało), ale tym sposobem wbijesz potrzebne punkty na skille. Bez nich postać będzie słaba.

4. Wydaje mi się, że na sam początek przyda Ci się coś, aby wbić troszkę tego PU (platyna na PU/eski PU), aczkolwiek to są drogie rzeczy i często gęsto lepiej i efektowniej jest bić bez dopalaczy. Jeśli inwestujesz w cash to polecam albo sprzedaż (zarobisz sobie na np. zbroję/broń), albo kupić jakieś itemy pożądane na rynku i także sprzedać. Tylko musisz mieć handlarza oraz zorientować się w cenac.

5. Tak, jak mówiłam. Farmisz PU - każdy skill wymaga określonej liczby PU, czasami złota/punktów statystyk czy innego skilla. Polecam przeczytać FAQ, do którego link podałam wyżej oraz zapoznać się ze stroną tam wymienioną.

@Padrino

Ja nie ogarniam? Co ma Twoja odpowiedź do pytania zadanego przez autora? On nie pyta JAK BIĆ PU, ale co kupić w IS. ._.

Opublikowano

1.W duo to jeden uzdro-kleryk a drugi ryc-paladyn ;)

2.Do 90 lvl moze nawet sie oplacac,ale potem juz watpie.

3.Farmisz pu (punkty umiejetnosci)dzieki ktorym mozesz wykupowac skille potrzebne do bicia ;)

4.Wbij 30lvl i rob q na drzewkach,ktore daje duzo pu (na gornym srodku jest taki npc. od niego robisz q Swiete drzewo i oddajesz) mozesz kupic platyne na pu zeby szybciej szlo

5.Czytaj 3.

Nie czytaj wypowiedzi @miyoshi,ona nie ogarnia ;p

Opublikowano

3.Farmisz pu (punkty umiejetnosci)dzieki ktorym mozesz wykupowac skille potrzebne do bicia ;)

4.Wbij 30lvl i rob q na drzewkach,ktore daje duzo pu (na MPCym srodku jest taki npc. od niego robisz q Swiete drzewo i oddajesz) mozesz kupic platyne na pu zeby szybciej szlo

5.Czytaj 3.

Dzięki wielkie chłopaki za pomoc klienta już mamy więc zaczynamy grać :)

Opublikowano

4.Wbij 30lvl i rob q na drzewkach,ktore daje duzo pu (na MPCym srodku jest taki npc. od niego robisz q Swiete drzewo i oddajesz) mozesz kupic platyne na pu zeby szybciej szlo

5.Czytaj 3.

Sry, lecz watpie by ktos sam ogarniał Questy 110+ .... w duo jest przyjemniej i szybciej....

(dobrze można np. zrobić całe altar solo, ale compre lepiej się bije w party;pp )

co do Duetów to :

2x rogue (bez różnicy jaka profa)

1x Cleri + 1x Royal Knight

1x Cleri + 1x Mage // Night Shadow

1x Archer + Rogue

Te duety są najlepszym rozwiązaniem wg mnie.

@ nie mów, że Moni nie ogarnia LC.... siedzi ona w tym więcej od Ciebie =)

a Ty co? 100+ na PL'u gratki ( -.- ), ale nie poznasz dzięki temu wszystkich tajemnic LastChaos ;pp

ElGownino .... bo dodam rozmowy z GG :D

Opublikowano

2x rogue (bez różnicy jaka profa)

1x Cleri + 1x Royal Knight

1x Cleri + 1x Mage // Night Shadow

1x Archer + Rogue

Te duety są najlepszym rozwiązaniem wg mnie.

Ja bym dodała jeszcze Czarownicę + NS-a (duży mix dmg).

Templariusz + NS lub Czarownica (templariusz tank i ktoś z obszarami/mocnym skillem).

Tytan + NS lub Czarownica (j/w, ale templariusz sprawi się dużo lepiej).

Ewentualnie zaklinacz w przemianie rycerza jako tank i oczywiście NS + Czarownica najlepiej.

W każdym razie trzeba łączyć: postać, która może lurować z dużą ilością obrony + postać mogąca szybko eliminować przeciwników (obszary).

Reszta wedle uznania, kleryk pasuje do każdej postaci właściwie.

Poza tym resztę wymieniła Ala.

I taka rada ode mnie: niestety w LC ciężko jest o dobrą osobę do party. Ludzie prą na wysoki lvl, byle szybko. Nie ma już wspólnej gry. No chyba, że na wysokich lvl'ach, gdzie solo nie da rady.

@ nie mów, że Moni nie ogarnia LC.... siedzi ona w tym więcej od Ciebie =)

a Ty co? 100+ na PL'u gratki ( -.- ), ale nie poznasz dzięki temu wszystkich tajemnic LastChaos ;pp

+1! :D

Opublikowano

Mam jeszcze jeno pytanie nie na temat gry ale na temat klienta ponieważ gdy odpalam grę wyskakuje mi Error Log oraz mam czarny ekran????

Nie wiem dlaczego tak mam

:(@Ok już naprawiłem mam pytanko jeszcze jedno jak rozdawać staty na woja i uzdro?????

Opublikowano

Tutaj masz statystyki dla wszystkich klas do 31 poziomu i po 31 poziomie: http://polski-lastch...unkty statystyk

Powiem Ci tyle, że uzdrowicielce do 31 poziomu dajesz wszystko w zwinność, a później 17 w kondycję, 17 w inteligencję, a resztę w zwinność.

U woja (rycka?) z tego, co pamiętam do 31 poziomu dajesz wszystko w siłę, a po 31 poziomie musisz sprawdzić na stronce, bo nie pamiętam dokładnie, a nie chcę wprowadzić Cię w błąd. :)

:)

Opublikowano

Co do farmienia: bij białe potwory i będziesz miał wyfarmioną postać (kasy więcej + PU aby móc wyuczyć się umiejętności).

Na 31 lvlu wybierasz podklasę, która zależna jest od tego jaką bronią bijesz i jakim rodzajem postaci preferujesz grać. Dla woja możesz wybrać:

Paladyn - 2 miecze, duży atak, niezłe skille, 1 stun z odległości.

Templariusz - miecz i tarcza, dużo defa, mały atak, debuffy i buffy, mało skilli atakujących, 2 stuny z bliska.

Dla uzdro:

Kleryk - laska, mały atak, ogólnie to postać do grupy, skarb dla tego kto ma dużo ataku, a szybko pada. Samemu nie bardzo mu idzie, aczkolwiek da się też i tak.

Szczelec - łuk, atak niezły, debuffy połączone z skillem atakującym.

W duo grać się opłaca, ale tylko przy ogromnym zgraniu. Bez zgrania lepiej bić samemu, a jeśli druga osoba jest ogarnięta i nie odchodzi od kompa co 5 minut to gra się świetnie. Przydaje się jakiś komunikator głosowy, ale ja i bez tego sobie radziłem. Z założenia subklasy uzupełniają się wzajemnie z drugimi subklasami czyli paladyn + templariusz, kleryk + strzelec itd. ale można robić inne kombinacje. Jedynym wyjątkiem są chyba szelmy, które mają obie duży atak, a mało defa i po prostu robią niezłą napierdalanke.

Dodatkowym atutem gry w duo jest to, że przy PvP oboje się uzupełnicie. Właściwie to trudno jest wygrać na globalnym serwerze poniżej 100lvla 1 na 2 więc ktoś musiałby podskoczyć z kolegami. Jednakże są wyjątki, bo balans PvP jest bardzo chaotyczny i cuda się różne zdarzają.

Zakładam, że wybierzesz paladyna (jeśli nie, to pisz i opiszę Ci to do templara). Statystyki należy rozdawać najpierw ze skillami, sprawdź o tutaj dokładniej. Potem polecam rozdawać statystyki w zwinność - będziesz miał większą szansę na wykonanie krytycznego i śmiertelnego ciosu. Przy np. 100LvLu widać znaczną różnicę w szybkości ubijania potwora.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...