Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z konfiguracją Routera

Romanowskika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z konfiguracją routera D-LINK model GO-RT-N150.

Wszystko mam poustawiane, wraz z zabezpieczeniami sieci, jedynie nie mogę dojść jak ustawić internet, bo z Routera idzie "pusta" sieć WIFI, znaczy bez internetu i z tym mam problem.

Mianowicice, chcę ustawić Router tak, aby z komputera przez kabel WLAN (czy jakoś tak) szedł sygnał internetowy.

TŁUMACZENIE DLA ZIELONYCH:

Mam w domu Notebooka i komputer stacjonarny i chcę mieć w obu tych komputerach internet dlatego zakupiłem Router. W komputerze stacjonarnym mam internet i chcę ten internet przesłać Z KOMPUTERA DO ROUTERA, internet jest radiówką bez IP, tzn że komputer nie wykrywa IP sieci dlatego nie mogę się połączyć z tą siecią, i chcę zrobić to przez ROUTER z którym bez problemowo się łączę, JEDYNIE INTERNETU W SIECI ROUTERA NIE MA, PROSZĘ O SZYBKĄ POMOC!

– Czas wykazać się męstwem!

– No nie ... znowu?

image.jpg

Opublikowano

było kupić router radiowy nie było by problemów , a do udostępnienia sieci z kompa tylko zwykłą kartę wifi

teraz z routerem -> trzeba zrobić udostępnianie sieci dla karty sieciowej, wpiąć do niej router do WAN , ustawić routerze DHCP i samo się juz ustawi

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Do internetu masz jakieś passy od operatora w konfiguracji routera, wpisujesz w przeglądarkę 192.168.1.1 ale to już chyba wiesz... I w którejś zakładce wpisujesz login haslo i się łączysz... Nic więcej nie potrzeba. A tak wgl to wziął byś instrukcję do ręki tam na 100000% jest napisane co i jak po kolei robić.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

było kupić router radiowy nie było by problemów , a do udostępnienia sieci z kompa tylko zwykłą kartę wifi

teraz z routerem -> trzeba zrobić udostępnianie sieci dla karty sieciowej, wpiąć do niej router do WAN , ustawić routerze DHCP i samo się juz ustawi

Udostępnianie sieci na karcie sieciowej mam włączone, ale na karcie nie ma gniazdka aby podpiąć kabel, jest tylko w komputerze.

Do internetu masz jakieś passy od operatora w konfiguracji routera, wpisujesz w przeglądarkę 192.168.1.1 ale to już chyba wiesz... I w którejś zakładce wpisujesz login haslo i się łączysz... Nic więcej nie potrzeba. A tak wgl to wziął byś instrukcję do ręki tam na 100000% jest napisane co i jak po kolei robić.

Ani płytki, ani instrukcji nie było, a poza tym nie wiem dlaczego ale nie mogę wejść na tą stronkę 192.168.1.1, u mnie bylo podane 102.168.01 ale tez nie dziala, wyskakuje błąd na stronie.

Poza tym router nie ma służyć jako wyjście, tylko wejście, a komputer za wyjście.

– No nie ... znowu?

image.jpg

Opublikowano

kazałem ci podpiąć sie do KARTY SIECIOWEJ a nie do KARTY RADIOWEJ!

to na sieciówce masz ustawić udostępnianie internetu i udostępnić połączenie radiowe

co do adresów to adres podałeś całkiem bezsensowny

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

kazałem ci podpiąć sie do KARTY SIECIOWEJ a nie do KARTY RADIOWEJ!

to na sieciówce masz ustawić udostępnianie internetu i udostępnić połączenie radiowe

co do adresów to adres podałeś całkiem bezsensowny

Do karty sieciowej ???, a gdzie ona ???

– No nie ... znowu?

image.jpg

Opublikowano

w komputerze

masz kreatora udostępniania uruchom go dla tej katy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

w komputerze

masz kreatora udostępniania uruchom go dla tej katy

Ech... Zrobiłem wszystko, jedynie NIE MAM INTERNETU W ROUTERZE TYLE MOICH PROBLEMÓW, UDOSTĘPNIANIE MAM.

– No nie ... znowu?

image.jpg

Opublikowano

to teraz konfiguruj router

jak masz to testowo wepnij laptop z kompem kablem i sprawdź czy działa

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

to teraz konfiguruj router

jak masz to testowo wepnij laptop z kompem kablem i sprawdź czy działa

TYLKO JAK SKONFIGUROWAĆ ROUTER.

Wytłumacz co trzeba robić i objaśnij wszystko. KROK PO KROKU.

– No nie ... znowu?

image.jpg

Opublikowano

najpierw to sprawdź czy działa udostępnianie dla laptopa , a potem masz od tego instrukcje obsługi routera by sobie go ustawić

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

najpierw to sprawdź czy działa udostępnianie dla laptopa , a potem masz od tego instrukcje obsługi routera by sobie go ustawić

ZNALAZŁEM PRZYCZYNĘ, wytłumacz krok po kroku co zrobić.

Podłączyłem laptop z komputerem i pisze mi takie coś:

SIEĆ NIEZIDENTYFIKOWANA

Brak dostępu do internetu

Co mam zrobić z tym problemem.

– No nie ... znowu?

image.jpg

Opublikowano

skonfiguruj jak należy udostępnianie na kompie internetu , do czasu aż tego nie masz nie podłaczysz routera

wszystko znajdziesz na google jak konfigurować udostępnianie połączenia internetowego

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...