Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Czy można tak pushować?

Kemis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam pytanie odnośnie tego pushu, jeżeli mam 2 konta na tym samym świecie i robi minikillera to jeżeli będę wystawił towary na rynku za cenę 800-1000 golda i będę kupował je na INNYM komputerze z INNYM ip to mogę dostać bana za push?

Opublikowano

Jeśli konta były zakładane z różnych komputerów i kupujesz z różnych, to nie dostaniesz bana, choć mój kolega dostał za to że kupował od kogoś innego i to za normalną cenę, tylko że GO mu napisało że "kupował za dużo od jednego i to było podejrzane" :D

Szkoda mi tego GO, zwłaszcza x serwera (prowincji) 16 :)

Opublikowano

Ban za Multikonto - sprzedaż przedmiotów między kontami na 1 ip.

Ban za push - Wystawianie innym graczom przedmiotów po cenie zaniżonej [za to bana jeszcze chyba nikt nie dostał] oraz sprzedaż przedmiotów po cenie zawyżonej.

Do tematu z wzorami na cenę maksymalną za która nie dostaniemy bana za push-a linka już nie pamiętam, ale to przecież wystarczy przejrzeć kilka stron na oficjalnym forum gladiatusa w dziale "kary i ....". Naprawdę nie pamiętam jak to tam było.

Ban za dużą ilość przedmiotów kupionych od 1 gracza o innym adresie ip?

Ja na jego miejscu pisał bym odwołanie do tej kary bo jak by za takie coś dostawało się bana to około 15% graczy gladiatusa zwanych "Handlarzami" którzy sprzedają tyle item-ów jakby to powiedzieć stałym klientom to zazwyczaj np. Jedzenie z 1-5 lvl-a dla graczy na poziomie ~80-100, to niestety te około 15% graczy pożegnało by się ze swoimi kontami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...